Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Η υπέροχη Υπαίθρια έκθεση με χειροτεχνίες της Αμαλίας Λουκέρη στον ΑΣΤΑΚΟ | ΦΩΤΟ




ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χρήστος Μπόνης 

      Μια πανέμορφη έκθεση χειροτεχνίας ζωγραφικής παρουσιάστηκε τις ημέρες της Αποκριάς στον Αστακό απο την καλλιτέχνη Αστακιώτισσα Αμαλία Λουκέρη.
         Εντυπωσιακά βάζα με ζωγραφική στο χέρι, ξυλόγλυπτα απο κορμούς δένδρων, πήλινα δοχεία, βραχιόλια, κομπολόγια με πολύχρωμες χάντρες και πολλά άλλα είδη...........



      Η αστραφτερή αυτή έκθεση απο το πλήθος των χρωμάτων που έλαμπαν στο φως του Ήλιου απλώθηκε σε ένα μεγάλο μέρος της παραλίας του Αστακού προσελκύοντας τα βλέμματα πολλών ντόπιων αλλά και ξένων επισκεπτών που βρέθηκαν στο χωριό μας για το τριήμερο της Αποκριάς. 

       Η έκθεση αυτή είναι καθαρή δημιουργία της αυτοδημιούργητης Αμαλίας και δεν είναι η πρώτη φορά που η καλλιτέχνης παρουσιάζει παρόμοιες κατασκευές. 
        Δυστυχώς τέτοιες εκθέσεις που για συγκεκριμένους λόγους παρουσιάζονται υπαίθρια, θα μπορούσαν να κοσμούν και να προβάλλονται σε κάποιο κλειστό (από τα πολλά) κτήρια που υπάρχουν στον Αστακό

          Ελπίζω και ελπίζουμε όλοι ότι η νέα Δημοτική Αρχή που θα προελθει από τις εκλογές του Μαΐου να αντιληφθεί οτι τέτοιες εκδηλώσεις κοσμούν τον τόπο μας και να ξεκινήσει τις διαδικασίες αποκατάστασης του κτηρίου που έχει αγοραστεί εδω και χρόνια και σαπίζει απο την αδιαφορία όλων όσων πέρασαν απο τις Δημαρχιακές καρέκλες Δημάρχων και συμβούλων. 
            Ενα τέτοιο οικοδόμημα στο κέντρο του Αστακού το οποίο βρίσκετε υπο πλήρη εγκατάλειψη, στο οποίο βρίσκουν καταφύγιο τα πάσης φύσεως τρωκτικά. Είναι λοιπόν μια μεγάλη ευκαιρία με αφορμή την έκθεση της Αμαλίας να επισκευαστεί και να διατεθεί για τέτοιου είδους εκθέσεις, παρουσιάσεις, προβολές.



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο