Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Αυτή είναι η τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Το νέο νομοθετικό πλαίσιο γύρω από την προστασία της πρώτης κατοικίας, που θα αντικαταστήσει το πλαίσιο του νόμου Κατσέλη, θέτει η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το βράδυ της Τρίτης, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με πηγή της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση μάλλον θα ,καταθέσει την τροπολογία αργά το βράδυ.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν η τροπολογία έχει την έγκριση των θεσμών ή αν η κυβέρνηση κινείται μονομερώς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τροπολογία θα περιλαμβάνει τις εξής προϋποθέσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας:
  • Η αξία της προστατευόμενης κύριας κατοικίας, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης δεν υπερβαίνει τα 175.000 ευρώ, αν στις οφειλές περιλαμβάνονται επιχειρηματικά δάνεια, και τα 250.000 ευρώ σε κάθε άλλη περίπτωση.
  • Το οικογενειακό εισόδημα του αιτούντος φυσικού προσώπου, κατά το τελευταίο έτος, για το οποίο υπάρχει δυνατότητα υποβολής φορολογικής δήλωσης, δεν υπερβαίνει τα 12.500 ευρώ. Το ποσό προσαυξάνεται κατά 8.500 ευρώ για το σύζυγο και κατά 5.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο μέλος και μέχρι τα τρία εξαρτώμενα μέλη.
  • Αν το σύνολο των οφειλών υπερβαίνει τα 20.000 ευρώ, η ακίνητη περιουσία του αιτούντα, του συζύγου του και των εξαρτώμενων μελών, πέραν της κύριας κατοικίας του αιτούντα, καθώς και τα μεταφορικά μέσα του αιτούντα και του συζύγου του, έχουν συνολική αξία που δεν υπερβαίνει τα 80.000 ευρώ.
  • Οι καταθέσεις, τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα και τα πολύτιμα μέταλλα, σε νομίσματα ή ράβδους, του αιτούντα και του συζύγου του και των εξαρτώμενων μελών έχουν συνολική αξία που δεν υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.
  • Το σύνολο του ανεξόφλητου κεφαλαίου, στο οποίο συνυπολογίζονται λογιστικοποιημένοι τόκοι και, αν υπάρχουν, έξοδα εκτέλεσης κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης δεν υπερβαίνει τις 130.000 ευρώ ανά πιστωτή. Αν η οφειλή έχει συνομολογηθεί σε άλλο, πλην ευρώ, νόμισμα, τότε για τον καθορισμό του μέγιστου ορίου των 130.000 ευρώ λαμβάνεται υπόψη η ισοτιμία αλλοδαπού νομίσματος και ευρώ κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.
  • Προϋπόθεση για να ισχύσουν τα παραπάνω είναι ο οφειλέτης να έχει χρέη τα οποία βρίσκονταν σε καθυστέρηση τουλάχιστον ενενήντα ημερών κατά την 31
  • η Δεκεμβρίου 2018.
  •  https://www.aftodioikisi.gr/i

2 σχόλια:

  1. Καλά κρασιά. Να να τους πάει με τη τρόικα που την ονομασαν θεσμους!!. Κατά τάλλα θα βαραγαν νταουλια και θα χορευε η Ε.Ε. Εμας χόρεψαν στη απατη και στο ψεμα και στο βολεμα κολητων συγγενων και κομματικων κομμισαριων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ευρώπη είναι μονόδρομος
    Η αλλος δρόμος είναι να ψηφίσουμε την Ν.Δ. το ΚΙΝΑΛ το ΠΟΤΆΜΙκαι να ζητησουν την Αναθεώρση ή Εξοδο από την Ε.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο