Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Δήλωση του υποψήφιου Δημάρχου Ξηρομέρου με την Λαϊκή Συσπείρωση, Δημήτρη Κομπλίτση: Σε κίνδυνο έθεσε η εργοδοσία του ΝΗΡΕΑ τη ζωή των εργατών, επιτρέποντας τον απόπλου πλοίων, παρά την απαγόρευση που υπήρχε λόγω καιρικών συνθηκών!

                  Λίγους μήνες  μετά το εργατικό ατύχημα που στοίχισε τη ζωή σε έναν εργαζόμενο και άλλο ένα όπου ένας τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι του, μετά από πτώση από την βάρκα που επέβαινε. Ήρθε να προστεθεί και το απαράδεκτο περιστατικό το πρωί της Παρασκευής 29 Μάρτη, όπου σε κίνδυνο έθεσε η εργοδοσία του ΝΗΡΕΑ τη ζωή των εργατών, επιτρέποντας και επιβάλλοντας  τον απόπλου πλοίων, παρά την απαγόρευση που υπήρχε λόγω καιρικών συνθηκών από το λιμενικό. 
         Και αυτό το περιστατικό αναδεικνύει για άλλη μια φορά ότι οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν για τη ζωή τους λόγω της εντατικοποίησης της δουλειάς, των επικινδύνων συνθηκών κάτω από τις οποίες υποχρεώνονται να δουλεύουν, τα σχεδόν ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που απαιτούνται. Επιβεβαιώνεται πως οι εργοδότες στο βωμό του κέρδους τους δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή.  Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και των κινδύνων που παραμονεύουν για την ασφάλεια και την προστασία της ζωής των εργαζομένων.....



          Καταγγέλλουμε τις τεράστιες ευθύνες τόσο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  όσο και των προηγούμενων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, καθώς και των εκπροσώπων τους σε δήμο και Περιφέρεια. Με τους εκατοντάδες νέους νόμους που ψήφισαν και τους παλιότερους που διατηρούν, ρίχνουν νερό στο μύλο της ασυδοσίας της εργοδοσίας και ποτίζουν την εργασιακή ζούγκλα. Διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις, επέκτειναν και βάθυναν τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, την ενοικιαζόμενη εργασία μέσω δουλεμπόρων, χτύπησαν και συνεχίζουν να χτυπάν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τσάκισαν το μεροκάματο και δημιούργησαν συνθήκες “δουλειά να είναι κι ό,τι να ‘ναι” για την πλειοψηφία της εργατικής τάξης. 
     Αυτή είναι η βάση που δημιουργεί το έδαφος για τα εργατικά ατυχήματα. Αυτή είναι η περιβόητη “δίκαιη ανάπτυξη” και “έξοδος από την κρίση” που προπαγανδίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Δηλαδή δίνουμε τα πάντα στους βιομήχανους (νόμους, φοροαπαλλαγές, δικαιώματα, ζωές…) για να κάνουν “επενδύσεις”, δηλαδή να σκάνε στα κέρδη με αντάλλαγμα μια δουλειά χωρίς δικαιώματα και επίφοβη για τη ζωή των εργαζομένων. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση έχει επιπλέον μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση που υπάρχει στις υπηρεσίες ελέγχου.

          Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε την παρέμβαση στο λιμεναρχείο Μεσολογγίου του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων του ΝΗΡΕΑ στο Αστακό, μπροστά σε αυτό το απαράδεκτο περιστατικό  από την πλευρά της εργοδοσίας και καλούμε τους εργαζόμενους και συνολικά την εργατική τάξη της περιοχής να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να σπάσουν τη σιωπή τους, να σπάσουν την τρομοκρατία και να οργανωθούν στα ταξικά σωματεία.
      Η υπόθεση της περιφρούρησης της ζωής της εργατικής τάξης και των παιδιών της περνάει μέσα από τον οργανωμένο αγώνα για:

-Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων.
-Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές.
-Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
        Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα της περιοχής μπορούν και στις επερχόμενες εκλογές να καταδικάσουν την πολιτική που τους τσακίζει. Αλλά για να το πετύχουν, πρέπει με την ψήφο τους να καταδικάσουν και την προσπάθεια υποστήριξης αυτής της πολιτικής απο τη νυν Δημοτική Αρχή του Δήμου Ξηρομέρου αλλά και από τους δήθεν ανεξάρτητους συνδυασμούς των λεγόμενων "αυτοδιοικητικών" κριτηρίων, που απαρτίζονται απο στελέχη και μέλη των κομμάτων που ψήφισαν και στήριξαν μέχρι κεραίας όλα τα μνημόνια (1ο, 2ο, 3ο και το 4ο).

       Οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών του δήμου Ξηρομέρου,  μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση με ισχυρό ΚΚΕ παντού. Να ενισχύσουν το δικό τους αγώνα, στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης",  σε Δήμο και Περιφέρεια, τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ.


6 σχόλια:

  1. Ρε σεις εργατοπατέρες του ΚΚΕ έχετε αναλογιστεί τι θα γίνει αμα ο ΝΗΡΕΑΣ πάρει τις μονάδες του και φύγει από τον Αστακό .
    Τι θα γίνουν οι 250 οικογένειες που θα βρεθούν στον δρόμο .
    Ξεπεράσετε σε λαϊκισμό και τον ΣΥΡΙΖΑ .
    Ντροπή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EINAI NΤΡΟΠΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩΝΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΗΡΕΑ. ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΑΠΟΠΛΟΥ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟ ΣΚΑΦΟΣ ΑΠΟΠΛΕΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΟΛΗ ΤΗ ΝΥΚΤΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΧΗΜΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΝΗΡΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσενα φιλε 12:34 μη τυχον και σου θιξουνε το κομμα.
    Βαρα προσοχη στους εργοδοτες και στο κομμα.
    Γι αυτο παμε κατα διαολου.
    Σε πειραξε που ειναι ο μονος υποψηφιος που πηρε θεση
    υπερ των εργαζομενων;
    Ο δικος σου που ειναι;
    Λιγη ντροπη και σοβαροτητα,αρκετα με τη καραμελα
    της παραπληροφορησης.Τελικα τα Μνημονια μυαλο δεν σου εβαλαν.
    Προσεχε γιατι ερχονται δυσκολα,η καλπες θα βγαλουν φιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσενα φιλε 12:34 μη τυχον και σου θιξουνε το κομμα.
    Βαρα προσοχη στους εργοδοτες και στο κομμα.
    Γι αυτο παμε κατα διαολου.
    Σε πειραξε που ειναι ο μονος υποψηφιος που πηρε θεση
    υπερ των εργαζομενων;
    Ο δικος σου που ειναι;
    Λιγη ντροπη και σοβαροτητα,αρκετα με τη καραμελα
    της παραπληροφορησης.Τελικα τα Μνημονια μυαλο δεν σου εβαλαν.
    Προσεχε γιατι ερχονται δυσκολα,η καλπες θα βγαλουν φιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν το λιμεναρχείο δίνει απαγορευτικό δεν εξαιρεί τα σιδερένια σκάφη της οποιαδήποτε εταιρείας. Ο Νηρέας έχει στον Αστακό από το 1995. Θα μπορούσε να είχε φροντίσει να υπάρχουν οι συνθήκες ούτως ώστε να μπορούν οι εργαζόμενοι, σε περίπτωση κακοκαιρίας, να παραμένουν ασφαλείς στις μονάδες και να μην χρειάζεται να μετακινούνται με κακοκαιρία. Άλλα αυτά θέλουν χρόνο και χρήμα. Και χρήμα δεν περισσεύει από τα φαγοπότια και τις λοβιτούρες. Ένας άλλος εργαζόμενος του Νηρέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. φίλε κομπλιτση επειδή σου δίνουν λάθος πληροφορίες και εσύ κάνεις της ανακοινώσεις σου θα σου κάνω κάποιες ερωτήσεις και αν θες απαντάς.
    αν κλείσει ο Νηρέας που θα πάμε για δουλειά στο χωριό σου ή κάπου αλλού εδώ στον δήμο μας που έχει γίνει ανάπτυξη και έχουμε επιλογές?
    την ημέρα που κάποιοι συνάδερφοι μας ήταν αυτοφόρω γιατί κάποια άλλοι εταιρεία ξεφορτωνε ψάρια στον αστακό? αυτοί ήθελαν να πνίγουν?η τους είπαν τα αφεντικά τους να πάνε με το ζόρι?και ήταν εκεί κάποιος από το σωματείο και δεν τον χάλαγε καθόλου γιατί?
    γι'αυτό φίλε άσε τον Νηρεα και κάνε τον αγώνα σου μπας και βγεις και δήμαρχος.
    όσον αφορά το συνάδελφο μας το ΘΑΝΑΣΗ το τι έγινε εκείνη την ημέρα το ξέρει μόνο η ψυχούλα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο