Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Νεκτάριος Φαρμάκης: Παρουσίαση λογοτύπου και ονόματος συνδυασμού (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σήμερα είναι ουραγός στους αναπτυξιακούς δείκτες και πρωταθλήτρια στους αρνητικούς δείκτες. Η απάντηση είναι μία. Βάζουμε μπρος τη «μηχανή» της Δυτικής Ελλάδας και ξεκολλάμε από τον πάτο της ανάπτυξης. Ενεργοποιούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειάς μας και «φωτίζουμε» το μέλλον του τόπου.

Με μία βασική προϋπόθεση όμως: η Περιφέρεια δεν θα δαπανήσει ούτε ένα ευρώ, χωρίς να γνωρίζει το αντίκρισμα που θα έχει αυτό στην οικονομία, στην ποιότητα ζωής των πολιτών, στην παραγωγική δραστηριότητα, στην αγορά εργασίας, στο περιβάλλον.
Αλλάζοντας ταχύτητα μπορούμε να πάμε μπροστά! Και να βάλουμε τις βάσεις, ώστε η Δυτική Ελλάδα να μην είναι απλά ένας γεωγραφικός προσδιορισμός, αλλά μια πραγματικά Ευρωπαϊκή Περιφέρεια που δεν θα διαμοιράζει τους πόρους με τον κακώς εννοούμενο «ελληνικό τρόπο», αλλά θα ιεραρχεί τα προβλήματα και τις ανάγκες, ακούγοντας τις τοπικές κοινωνίες και, πάνω απ’ όλα, θα κερδίζει τη θέση της στον κόσμο παράγοντας πλούτο.
Πρέπει επιτέλους να αξιοποιήσουμε τη γεωγραφική μας θέση ως Περιφέρεια και να γίνουμε πραγματική Πύλη για τη διακίνηση εμπορευμάτων, ενεργειακών πόρων, ανθρώπων, με προμετωπίδα τα λιμάνια μας και τη διασύνδεσή τους με το σιδηρόδρομο.
Με αιχμή του δόρατος το τεράστιο brandname της Αρχαίας Ολυμπίας και αξιοποιώντας την απαράμιλλη ομορφιά του τόπου μας, μπορούμε να κερδίσουμε το κομμάτι που μας αξίζει στην πίτα του τουρισμού.
Με στοχευμένες παρεμβάσεις στην αγροτική παραγωγή και στην προστασία του περιβάλλοντος, μπορούμε να ενδυναμώσουμε την εξωστρέφεια των ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων της Ηλείας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας.
Με έργα υποδομής που θα αποφασίζονται με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες του τόπου μας και όχι βάσει ψηφοθηρικών λογικών και τα οποία θα εκτελούνται εντός χρονοδιαγράμματος και προϋπολογισμού.
Μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε το όραμά μας. Η Δυτική Ελλάδα να απεγκλωβιστεί από νοοτροπίες και πρακτικές που την έχουν καταστήσει «φτωχό συγγενή» και να αρχίσει επιτέλους μια καινούρια πορεία προς τα εμπρός.Όλα από την Αρχή λοιπόν…
Συμβολισμοί
Η λάμπα συμβολίζει την καθοδήγηση, την ελπίδα και την έμπνευση που χαρακτηρίζει την προσπάθεια του συνδυασμού μας, κυρίως όμως τονίζει την πίστη μας στη δύναμη των ιδεών και της καινοτομίας.Το μπλε της χρώμα συμβολίζει την εμπιστοσύνη, την αυτοπεποίθηση, και την αλήθεια του πολιτικού-αυτοδιοικητικού μας λόγου.
Τα δυο χέρια που κρατούν τη λάμπα, συμβολίζουν την διάθεση συνεργασίας και συνεννόησης που έχει ανάγκη ο τόπος για την επίλυση των προβλημάτων καθώς και την ανάγκη να προστατευθεί ό,τι πιο πολύτιμο διαθέτουμε ως κοινωνία: την αγάπη των ανθρώπων για τον τόπο τους! Τα χέρια έχουν κόκκινο χρώμα, που συμβολίζει την ενέργεια, την ψυχική δύναμη και την αποφασιστικότητα, στοιχεία απαραίτητα για την επανεκκίνηση που χρειάζεται η Δυτική Ελλάδα.
ΛΟΓΟΤΥΠΟ

*Παρουσίαση ονόματος και λογοτύπου στο κανάλι του Νεκτάριου Φαρμάκη στο YouTube: https://youtu.be/PdDVcPTecTE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο