Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

«Καλωσήρθατε στη Βόρεια Μακεδονία» – Άλλαξαν οι πινακίδες στα σύνορα (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ + VIDEO)


Εργάτες «έσβησαν» από τις πινακίδες, στα σύνορα με την Ελλάδα κοντά στη Γευγελή, τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και το αντικατέστησαν με την επιγραφή «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας». Η αρχή έγινε με το όνομα της χώρας και στη συνέχεια πήγαν οι πινακίδες… καλωσορίσματος, που υποδέχονταν τους ταξιδιώτες στα σλαβικά, τα αγγλικά και τα γαλλικά.
Δείτε τις φωτογραφίες και τα video


Η αλλαγή έγινε (αρχικά) με… αυτοκόλλητα, τα οποία θα τοποθετηθούν και στα δύο αεροδρόμια της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας (Σκόπια και Οχρίδα) με το νέο όνομα της χώρας.


Το υπουργείο Εξωτερικών θα πρέπει να αντικαταστήσει τις πινακίδες στο υπουργείο, τις σφραγίδες και τα χαρτόσημα εντός δύο εβδομάδων, και στις διπλωματικές και προξενικές αντιπροσωπείες της χώρας στο εξωτερικό εντός τριών εβδομάδων.
Το υπουργείο Εσωτερικών θα πρέπει να ξεκινήσει την έκδοση νέων πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων εντός τεσσάρων μηνών. Στο ενδιάμεσο, το ίδιο υπουργείο θα εξασφαλίσει αυτοκόλλητα με την ένδειξη «NMK» (το αρκτικόλεξο της ονομασίας North Makedonija) για τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων.
Οι πινακίδες ήταν το… δεύτερο βήμα. Το πρώτο είχε γίνει από χθες Τρίτη (12.02.2019) όταν η κυβέρνηση της χώρας είναι αλλάξει το όνομα στην ιστοσελίδα της και σε εκείνες των υπουργείων.
Το τρίτο βήμα θα είναι οι αλλαγές στα διαβατήρια, που κι αυτές θα ξεκινήσουν άμεσα.
Η επιτροπή που συστήθηκε για να αποφασίσει το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών, ανακοίνωσε ότι η έκδοση νέων διαβατηρίων θα ξεκινήσει μέχρι τα τέλη του 2019. Στο ενδιάμεσο, το υπουργείο Εσωτερικών, κατά την έξοδο ή είσοδο στην Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, στα υφιστάμενα ταξιδιωτικά έγγραφα και σε εκείνα που εκδόθηκαν κατά την μεταβατική περίοδο, θα βάζει σφραγίδα με την οποία θα διευκρινίζει ότι τα ταξιδιωτικά έγγραφα ανήκουν σε πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.
Στις ίδιες αποφάσεις της διυπουργικής επιτροπής της Βόρειας διευκρινίζεται ότι:
– Εντός έξι μηνών θα πρέπει να γίνει εξέταση και αναθεώρηση του καθεστώτος των αγαλμάτων, των δημοσίων κτιρίων και των υποδομών και, εφόσον αφορούν την αρχαία ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό ως μέρος της ιστορικής κληρονομιάς της Ελλάδας, να ληφθούν τα απαραίτητα διορθωτικά μέτρα και δράσεις.
– Εντός έξι μηνών θα πρέπει να απομακρυνθεί το σύμβολο που εμπεριείχε η πρώην κρατική σημαία της χώρας (σ.σ. ο Ήλιος της Βεργίνας) από κάθε δημόσιο χώρο και να σταματήσει η δημόσια χρήση του, με εξαίρεση τους αρχαιολογικούς χώρους.
Στο μεταξύ, η Βόρεια Μακεδονία ανακοίνωσε ότι ενημέρωσε τον ΟΗΕ για το νέο όνομα και πως από χθες Τρίτη έχει τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία με την Ελλάδα για την επίλυση του ονοματολογικού.
«Οι δύο χώρες έστειλαν το βράδυ (σ.σ. της Τρίτης) μια επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του με την οποία τον ενημέρωσαν για την ημερομηνία έναρξης της ισχύος της συμφωνίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών στα Σκόπια.
«Ρηματικές διακοινώσεις» θα σταλούν «πολύ προσεχώς» στη γραμματεία του ΟΗΕ, στις χώρες μέλη του ΟΗΕ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς για να τους ενημερώσουν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
newsit.gr

15 σχόλια:

  1. Η Συμφωνία των Πρεσπών, αποτελεί τεράστια επιτυχία για την Ελληνικη πλευρά... Αρέσει, δεν αρεσει αποτελεί μεγαλη και ιστορικη επιτυχία του Αλεξη Τσιπρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσείς τα τσιπράκια είστε fàn χειρότερα
      από τους αγράμματους-οπαδούς στις εξέδρες

      Διαγραφή
    2. Προς 8.55
      Το "αρεσει δεν αρεσει" που λες, ψηφοφορε σανοφαγε του Συριζα, δείχνει και το πραγματικο φασιστερο χαρακτηρα του τροπου με τον οποιο αντιλαμβάνεσαι εσύ και οι ομοοιδεάτες σου την εννοια της Δημοκρατίας; Γιατι δεν εγινε δημοψηφισμα για ενα τοσο μεγάλης σημασιας εθνικο θέμα; Που ειναι ο σεβασμος της πλειοψηφίαε των ελληνων πολιτών; Αλλα πού; Μπροστά στο πολιτικό στραπάτσο και ταπείνωση, αν γινόταν δημοψήφισμα, οι φασιστεροί του ΣΥΡΙΖΑ επέβαλαν την γραμμή τους σε ένα θέμα που ήξεραν εκ των προτέρων οτι η συντριπτικη πλειοψηφια της κοινωνίας ήταν κατά....η Ιστορία έγραψε και ευθύνη έχειε ΚΑΙ ΕΣΥ σανοφάγε ψηφοφόρε του ΣΥΡΙΖΑ

      Διαγραφή
  2. Η μεγαλύτερη προδοσία δια στοματος μιας συριζαίας βουλευτίνας. Ειπε εν περιληψει στη βουλη ότι τελειώσαμε ότι ειχαμε αφησει στις πρεσπες το 1949 ο ελασ και τους σλαυους. Τοτε που τα εκαναν πλακακια για να παρουν την εξουσια οι γιες μεν των σοβιετικων. Ντροπη. Γιατι δεν εκαναν δημοψηφισμα που τοσο επαγγέλλεται απο τους αριστερους. Δεν τολμησαν γιατι το ΟΧΙ στη συμφωνια εχει 80%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με την συνθήκη των Πρεσπών κατοχυρώνεται στην Ελλάδα η Ιστορικότητα της Ελληνικής Μακεδονίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου
    και αυτό αναγνωρίζεται με την Συνθήκη και από τους γείτονες και απο την Ευρώπη και Διεθνώς
    ενω πρίν την συμφωνία των Πρεσπών οι γείτονες οικειοποιούνταν τον Ελληνα-Μακεδόνα Μέγα Αλέξανδρο και την Ελληνική Ιστορία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η συνθήκη ηταν επιταγη ΗΠΑ και Γερμανιας για τα δικά τους συμφεροντα με οχημα τον σορος. Ειμαι στο 80% γιατι να επιβαλουν οι του 20% τη θεση της μειοψηφίας.Δημοκρατία? Δικαιολογίες . Ξερουμε τους Σλαύους, γελάνε και οι Βούλγαροι. Αλλά το τραγικό είναι ότι το ΄΄ψευτομακεδονικό'' το έφτιαξαν οι σοβιετικοί εναντίον της δύσης και το υπερασπίζονται τωρα οι ΗΠΑ και οι Γερμανοί- εε-Νατο εναντίον Ρώσων με τους δηθεν αριστερούς γιες μεν μερκελ συριζαιους. ζανταξ στο συνονθύλευμα και επί τ αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε 10:47
      Οταν η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει το νέο κράτος το 1991 ουσιαστικά ζητάει να μεσολαβήσουν τα υπόλοιπα κρατη. Η Γαλλία, η Γερμανία και οι ΗΠΑ. Οποτε το γεγονός οτι παρεμβαίνουν δεν αποτελεί υποταγη. Αν σκεφτείς τι εχει μεσολαβήσει από το 1992 μεχρι το 2008 και από το 2008 έως σήμερα,ποιες ήταν οι Ελληνικές θεσεις, ειλικρινά θα δεις ότι σου κάνουν χαρη.

      Όσο για τον όρο ψευτοΜακεδονικο, δείχνεις να μην έχεις ασχοληθεί με την ουσια του προβληματος που ιστορικα εντοπίζεται στην περίοδο 1870-1913, ακολούθως την περίοδο 1913-1949. Δες ποιοι όρισαν τον Μακεδονικό λαο και την Μακεδονική γλωσσα. Επισης καλο θα ειναι να μαθουμε πως φέρθηκε το Ελληνικό κράτος την περίοδο του μεσοπολέμου στους σλαβοφωνους πληθυσμούς.

      Διαγραφή
  5. Με την συμφωνία των Πρεσπών γίνεται σαφες τι Μακεδονικό είναι Ελληνικο και τι οχι. Παύει το μονοπωλιο του όρου που η Ελληνική πλευρά ποτέ δεν διεκδικούσε. Τουλαχιστον από το 1913 και μετά.Εκκρεμοτητα πανω από 120 χρόνια... Μελετωντας το Μακεδονικο θεμα από το 1870 μεχρι το 1991 και από το 1991 έως σήμερα όλα αυτά γίνονται φανερα.

    Δυστυχώς για πολλούς η πατριδοκαπηλια έφαγε γερη κλοτσιά στα δόντια. Ευτυχως για τον Ελληνικό λαό, στα βόρεια σύνορα μας, νέος φίλος προεκυψε.. Που ποτε δεν ήμασταν εχθροί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΥΤΑ ΟΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΤΙΚΆ
    δές το αποτέλεσμα της συμφωνίας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το 80 % και 20% ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΤΙΚΆ.
    Η ΔΕ ΣΥΝΘΉΚΗ ΦΙΛΙΑΣ ΕΊΝΑΙ, ΓΕΓΟΝΌΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εσείς που είστε υπέρ της συμφωνίας, τρέξε πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ με την "ανάπτυξη" που υποσχέθηκε στον Ελληνικό Λαό. Πηγαίνετε να σας δώσει κανένα επιδόματα κι που σας υπόσχεται. Το ΌΧΙ που ψήφισε ο ελληνικός λαός το γύρισαν σε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. Οι κωλοτουμπες που έκαναν θα τους γυρίσουν μπούμερανγκ. Στα Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία δεν φανερώθηκε κανένας από τους τριακόσιους, στα παρδαλά συλλαλητήρια έδωσαν το παρόν αρκετοί. Αυτοί είναι. Το μεγάλο ΟΧΙ για την πατρίδα το είπε μόνο ο Μεταξάς γιατί ήταν πατριώτης Έλληνας. Ότι δεν μπόρεσαν οι Γερμανοί με τον πόλεμο, προσπαθούν τώρα με όλα αυτά που γίνονται. ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ. ΥΠΟΜΟΝΗ. ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΛΕΗΣΟΝ ΥΜΑΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΣΑΝΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ? ΓΙΑΤΙ ΚΙΟΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ? ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΓΙΑ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΦΑΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΚΚΕ ΓΙΑ ΣΛΑΒΙΚΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΚΚΕ ΣΗΤΗΣΕ ΣΥΓΝΩΜΗ. ΜΟΝΟ ΣΥΡΙΖΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι κομιτατζήδες σλαύοι και βούλγαροι μπορούμε να μάθουμε πως φέρθηκαν στον Ελληνικό πληθυσμό της σκλαβωμένης από οθωμανους μίας και Ελληνικής μέχρι Μοναστήρι(σημερινό μπίτολα) Μακεδονονίας? Οι τούρκοι έτριβαν τα χέρια τους για να εξολοθρευτούν οι Έλληνες. Οι σλαύοι ηρθαν 900 χρόνια μετά τον Αλέξανδρο στη Μακεδονίας μας από περιοχές μογγολίας. Τι ζητάνε τώρα? Το ίδιο και τα ξαδέρφια τους οι Αλβανοί. Για ιδεολογικά αγκυλώματα τσακωνόμαστε υπέρ των εχθρών μας. Αυτο εκμεταλεύονται όλοι οι εχθροί. Η ιστορία γράφει δεν λεει θεωρίες και ψέμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ποίοι έφτιαξαν κοινά τάγματα και πολέμησαν εναντίον Ελληνικών ταγμάτων νόμιμης κυβέρνησης και γιατί? Με τι ανταλλάγματα? Ξέρει κανείς ιστορία? Ας ψάξει στο google ή στα επίσημα αρχεία κομμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο καταλληλος ανθρωπος στην καταλληλη θεση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο