Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Δρούσε και στην Αιτωλοακαρνανία η σπείρα ληστών που δολοφόνησε τον Σταματιάδη

Στην εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη που διαπράχθηκε τον Απρίλιο του 2018, στο σπίτι του στην Κηφισιά έφτασε, μετά από πολύμηνες έρευνες, η αστυνομία.

Ο ένας από τους τέσσερις δράστες που εισέβαλαν στην οικία του 52χρονου επιχειρηματία ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας είναι Αλβανός και συνελήφθη, έπειτα από συνεργασία της ΕΛΑΣ με ευρωπαϊκές Αρχές, στις Βρυξέλλες, με πλαστή ελληνική ταυτότητα. Οι άλλοι δύο δράστες που έχουν ταυτοποιηθεί, επίσης Αλβανοί, διέφυγαν αμέσως μετά την ανθρωποκτονία στο εξωτερικό και αναζητούνται, όπως και ένα ακόμη άγνωστο άτομο.
Σημειώνεται ότι οι τέσσερις κακοποιοί ήταν μέλη δωδεκαμελούς συμμορίας που διέπραττε ληστείες και η οποία εξαρθρώθηκε την περασμένη Πέμπτη.
Αποτελείτο από δέκα Αλβανούς, μια γυναίκα από την Ρουμανία, ενώ το άλλο μέλος δεν έχει ταυτοποιηθεί έως αυτή την ώρα. Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Αττικής και Κορινθίας, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν οκτώ από τα μέλη της οργάνωσης.
Μετά την πολύ σημαντική εξιχνίαση, αξιωματικοί της αστυνομίας προχώρησαν σε αναλυτικές δηλώσεις γύρω από την υπόθεση. Όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος «όπως προέκυψε από την έρευνα η δράση της εγκληματικής οργάνωσης ξεκίνησε τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2018 και εκτείνονταν σε διάφορες περιοχές και κυρίες σε Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Λακωνία, Άρτα, Φωκίδα, Αρκαδία, Ηλεία».
Αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της οργάνωσης εισέρχονταν στις οικίες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, παραβιάζοντας παράθυρα, μπαλκονόπορτες ή κύριες πόρτες εισόδου, ενώ στις περιπτώσεις των ληστειών, ακινητοποιούσαν τους ενοίκους με την απειλή όπλων.

Τόσο στις ληστείες, όσο και στις διαρρήξεις, ερευνούσαν τους χώρους των οικιών και αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα των ενοίκων, τα οποία χρησιμοποιούσαν ως οχήματα μετάβασης και διαφυγής, από και προς τα σημεία διάπραξης των αξιόποινων πράξεων.
Σε πολλές περιπτώσεις, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα βίαιη συμπεριφορά, με πλέον χαρακτηριστική περίπτωση την υπόθεση ανθρωποκτονίας 52χρονου ημεδαπού επιχειρηματία, που έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2018 σε περιοχή της Αττικής.
Σημειώνεται ότι μετά τη διάπραξη της προαναφερόμενης ανθρωποκτονίας, οι δράστες διέφυγαν από τη χώρα, τα λοιπά δε μέλη της οργάνωσης άλλαξαν τη μεθοδολογία δράσης τους, συνεχίζοντας τη δράση τους εκτός Αττικής.
Μάλιστα, επέλεγαν περιοχές όπου πραγματοποιούνταν κοινωνικές εκδηλώσεις και ιδιαίτερα τοπικά πανηγύρια, κατά τη διάρκεια των οποίων απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες των οικιών ή καταστημάτων.
Μετά τον εντοπισμό της οικίας-«στόχου» τα μέλη της οργάνωσης χωρίζονταν σε φυσικούς αυτουργούς και τσιλιαδόρους. Οι φυσικοί αυτουργοί έχοντας προμηθευτεί τα κατάλληλα διαρρηκτικά εργαλεία, εισέρχονταν στις οικίες, ενώ ο τσιλιαδόρος αναλάμβανε την ευθύνη να ειδοποιεί τους συνεργούς του για την κίνηση αστυνομικών δυνάμεων, την τυχόν επιστροφή ενοίκων στις οικίες, καθώς και για την πορεία της κοινωνικής εκδήλωσης.
Μετά τη διάπραξη των αξιόποινων πράξεων και την επιστροφή τους στην Αθήνα, τα μέλη της οργάνωσης και κυρίως 34χρονη συλληφθείσα, αναλάμβαναν τη διοχέτευση των κλοπιμαίων σε ενεχυροδανειστήρια, αυξάνοντας τα κέρδη τους.
Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, στην κατοχή και τις οικίες των εμπλεκομένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας,
μεγάλος αριθμός κοσμημάτων (δαχτυλίδια, βραχιόλια, αλυσίδες κ.α.),
ηλεκτρονικές συσκευές, όπως φωτογραφικές μηχανές, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές κ.α.,
συσκευή taser,
δύο (2) πτυσσόμενα μαχαίρια,
φορητός ασύρματος με βάση φόρτισης και
Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου εντοπίστηκε σακίδιο με διαρρηκτικά εργαλεία.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών
.

 https://www.agriniopress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο