Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Έρχεται νέος γύρος αναδρομικών -Ποιους θα αφορά


Δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και η κυβέρνηση περιμένουν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά δώρα των Χριστουγέννων, του Πάσχα καθώς και του επιδόματος αδείας, τα οποία έχουν καταργηθεί από το 2013. Η απόφαση αυτή θα αποτελέσει «πιλότο» με βάση τον οποίο θα κριθεί η αναδρομική επιστροφή των δώρων σε εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους.....

Η απόφαση του ΣτΕ αναμένεται να εκδοθεί εν μέσω προεκλογικής περιόδου και είναι πολύ πιθανόν να πυροδοτήσει έναν νέο γύρο παροχών και υποσχέσεων από όλα τα κόμματα. Το κόστος των αναδρομικών ξεπερνά τα 15 δισ. ευρώ.
Οι εν ενεργεία δημόσιοι υπάλληλοι, όπως και οι συνταξιούχοι, ελπίζουν ότι με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας θα έρθει η οριστική και αμετάκλητη δικαίωσή τους σε ό,τι αφορά το ζήτημα της επιστροφής των καταργημένων δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος θερινής αδείας και γι’ αυτό καταθέτουν αγωγές. Στόχος τους είναι να κατοχυρωθούν απέναντι σε απόφαση του ΣτΕ που θα αποκλείει από τα αναδρομικά όσους δεν έχουν ασκήσει αγωγές.
aftodioikisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο