Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Έκλεισε και σήμερα, Πέμπτη, η Ιόνια Οδός από αγρότες στο Χαλίκι

     Αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας έκλεισαν για για άλλη μία μέρα, όπως είχε γίνει γνωστό από το πρωί, την Ιόνια Οδό στη θέση «Μπάγια», στο Χαλίκι Αιτωλικού.
        Ειδικότερα, ο δρόμος έκλεισε από τις 19:00 και αναμένεται να παραμείνει κλειστός στο σημείο τουλάχιστον μέχρι τις 20:00.
     Με το τέλος της σημερινής κινητοποίησης αναμένεται να αποφασιστεί αν θα υπάρξει νέο μπλόκο στο ίδιο σημείο και αύριο, Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου.....


      Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων (ΟΑΣ) Αιτωλοακαρνανίας, Σπύρος Κοτοπούλης, ανέφερε σχετικά με τις κινητοποιήσεις:
   «Ρίχνουμε το μπαλάκι στην Κυβέρνηση. Αυτή δεν θέλει να γίνει διάλογος. Επιμένει σε συνάντηση μόνο με τον κ. Αραχωβίτη. Εμείς θέλουμε συνάντηση και με τα συναρμόδια υπουργία, όπως και με εκπρόσωπο της Κυβέρνησης. Αν όχι τον Πρωθυπουργό, τότε τον κ. Δραγασάκη. Αν εξαγγείλει οποιαδήποτε μέτρα η κυβέρνηση θέλουμε έργα. Από δεσμεύσεις έχουμε χορτάσει».

          Σημειώνεται ότι οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται σε ολόκληρη τη χώρα και αναμένεται να συνεχιστούν ακόμη και με αποκλεισμό το Σάββατο των σηράγγων στα Τέμπη, στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποίησαν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας.

Αναλυτικά οι κινητοποιήσεις και στην υπόλοιπη χώρα:
        Σε μερικό αποκλεισμό του αυτοκινητόδρομου Αθηνών – Πατρών, στο ύψος του Αιγίου, προχώρησαν λίγο μετά τις 5:00 το απόγευμα της Πέμπτης οι αγρότες της Αιγιάλειας.

         Στην Πελοπόννησο, σε κλιμάκωση του αγώνα προχωρά η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, στα πλαίσια συντονισμού της δράσης με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων. Σε αυτά τα πλαίσια, η ΟΑΣΠΠ προχωρά σε αποκλεισμό του αυτοκινητόδρομου στον κόμβο της Μεγαλόπολης την Παρασκευή 8 Φλεβάρη στις 3 μ.μ., καλώντας σε μαζική συμμετοχή τους Αγροτικούς Συλλόγους, Εργατικά Σωματεία και Μαζικούς Φορείς της περιοχής. Αρχικά, θα γίνει προσυγκέντρωση στον περιφερειακό της Μεγαλόπολης, στον κόμβο Περιβολάκια στις 2 μ.μ. και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στο σημείο του αποκλεισμού.

       –Στον Πύργο Ηλείας, θα γίνει νέα συγκέντρωση στο χώρο του μπλόκου στον Άι Γιώργη έξω από τον Πύργο, την Παρασκευή 8 Φλεβάρη στις 6 μ.μ., όπου θα προχωρήσουν και σε νέο αποκλεισμό του δρόμου.
        –Στην Κέρκυρα, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων καλεί την Παρασκευή 8 Φλεβάρη σε συλλαλητήριο στις 10.30 π.μ. , έξω από το Δημαρχείο στη Λ. Αλεξάνδρας (Μαράσλειο).
         –Στον κόμβο Δερβενίου, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, βρίσκονται από το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Φλεβάρη, αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής του Λαγκαδά, έχοντας παρατάξει τα τρακτέρ τους στη δεξιά πλευρά του δρόμου, στο ρεύμα με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη.

        Υπενθυμίζεται ότι στην Κεντρική Μακεδονία έχουν παραταχθεί τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στα εξής σημεία:
Στον κάθετο δρόμο στα Μάλγαρα, δίπλα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Αθήνας.
Στο Νομό Ημαθίας, στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης – Βέροιας.
Στην Εθνική Οδό Βέροιας – Σκύδρας, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας.
Στο Νομό Πέλλας, στον κόμβο Γυψοχωρίου.
Στο Νομό Πιερίας, στη δημοτική οδό Εθνικού Σταδίου Κατερίνης.
Στο 67ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης – Θεσσαλονίκης.
Στις Σέρρες, στο μπλόκο στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου.

–Στα Χανιά, το κλείσιμο της ΕΟ Χανίων – Ηρακλείου στο ύψος του μπλόκου στα Μεγάλα Χωράφια, θα γίνεται καθημερινά από τις 4 μ.μ. έως τις 6 μ.μ., με τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής να παραμένουν ανυποχώρητοι στο δρόμο του αγώνα.
–Στο Ηράκλειο, το μπλόκο των Πραιτωρίων έχει αποφασίσει καθημερινά από τις 4 μ.μ. ως τις 6 μ.μ. να προχωρά σε συντονισμένες δράσεις κλιμάκωσης στο μπλόκο. Από τις 5 μ.μ. για μισή ώρα, θα προχωρούν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου.
–Στην Πρέβεζα, σε συγκέντρωση συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους του μπλόκου στον κόμβο του Λούρου Πρέβεζας, θα συμμετάσχουν στις 7.30 μ.μ. της Πέμπτης 7 Φλεβάρη σωματεία και φορείς της Πρέβεζας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα και τα αιτήματα επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς. Στα πλαίσια της συγκέντρωσης θα γίνει και αποκλεισμός της Εθνικής Οδού στο ύψος του μπλόκου στο Λούρο Πρέβεζας.
–Στην Πελασγία Φθιώτιδας, θα γίνει νέος αποκλεισμός και των δύο ρευμάτων της ΕΟ Θεσσαλονίκης – Αθηνών στο ύψος του μπλόκου στον κόμβο της Πελασγίας την Πέμπτη 7 Φλεβάρη, από τις 4 μ.μ. έως τις 6 μ.μ.
–Στον Ερύμανθο Αχαΐας, από τις 6 Φλεβάρη ξεκίνησε η συγκέντρωση τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων στο Σταυροδρόμι καθώς και στον Κόμβο Λαδά, με στόχο τις αμέσως επόμενες ημέρες να ξεκινήσει μηχανοκίνητη πορεία με κατεύθυνση τον κόμβο της ΒΙΠΕ, στην Πάτρα. Εκεί, θα καταφθάσουν και θα ενωθούν μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι από περιοχές της Δυτικής Αχαΐας και της Ωλενίας, παρατάσσοντας στο σημείο τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα.
–Στο Αίγιο, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» προχώρησαν στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης 7 Φλεβάρη και για 1 ώρα, στον αποκλεισμό του ρεύματος κυκλοφορίας της Ε.Ο προς Αθήνα, στο ύψος των Βενζινάδικων στο Αίγιο. Νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί με αγροτικά οχήματα στο σημείο, ενώ κατά την διάρκεια του αποκλεισμού μοίρασαν στους διερχόμενους οδηγούς ανακοινώσεις του ΑΣΑ με τα αιτήματά τους. Διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να κλιμακώσουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις.
–Στην Άρτα, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων πραγματοποίησε κινητοποίηση με τρακτέρ στην πόλη.
–Στην Αργολίδα, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Αργολίδας πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 7 Φλεβάρη κινητοποίηση στην πλατεία στο Ανυφί. Ακολούθως, αγρότες με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα παρατάχθηκαν στο πλάι της Εθνικής οδού στο ύψος της Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται στην διασταύρωση Ανυφί και Πλατανίτη, δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.
–Στη Μεσσηνία, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης, διοργάνωσε συγκέντρωση την Πέμπτη 7 Φλεβάρη στις 3 μ.μ. στο σταθμό της Μεσσήνης με τα αγροτικά μηχανήματα.

https://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο