Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Δυτική Ελλάδα: Στην φυλακή δύο ένστολοι για συνέργεια σε λαθρομεταφορά τσιγάρων και μεταναστών

Τον δρόμο για τις φυλακές πήραν χθες δύο κρατικοί λειτουργοί ελεγκτικών αρχών, μαζί με τον ιδιοκτήτη ενός φορτηγού αυτοκινήτου, μετά την καταδίκη τους σε δεύτερο βαθμό, σε κάθειρξη πέντε ετών χωρίς αναστολή από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων και παράνομης μεταφοράς μεταναστών από το λιμάνι της Πάτρας.
Πρωτόδικα οι κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε έξι χρόνια κάθειρξη, αλλά με αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσής τους. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Μάρτιο του 2011, όταν μετά από έλεγχο που έγινε σε φορτηγό, λίγο πριν μπει σε πλοίο για την Ιταλία, βρέθηκαν κρυμμένοι μέσα σε χαρτοκιβώτια με πορτοκάλια, πέντε μετανάστες. Συνεχίζοντας οι λιμενικοί τον έλεγχο στο φορτηγό, είχαν βρει ακόμη 266.800 πακέτα με λαθραία τσιγάρα και ένα πιστόλι.
Από την προανάκριση προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία για την εμπλοκή στην υπόθεση δύο ένστολων και ακολούθησε τότε η σύλληψή τους.
Στελέχη του γραφείου εσωτερικών υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος, κατέθεσαν ενώπιον του δικαστηρίου, ότι είχαν θέσει υπό παρακολούθηση το φορτηγό, μετά από πληροφορίες που είχαν από τον οδηγό του, ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος για παρόμοια εγκλήματα στο εξωτερικό.
Το φορτηγό βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση από την εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, μέχρι το λιμάνι της Πάτρας. Τα στελέχη του λιμενικού, ανέφεραν ότι ο ένας εκ των κατηγορουμένων, συνόδευε το φορτηγό αυτοκίνητο μέχρι το λιμάνι της Πάτρας, εντός του οποίου το συνόδευσε με υπηρεσιακό όχημα, ο δεύτερος εκ των κατηγορουμένων. Μάλιστα, παρουσίασαν και βιντεοσκοπημένο υλικό από την παρακολούθηση.
Να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας της έδρας, ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων, στην αρχή της ηθικής απόδειξης, και συγκεκριμένα στον τρόπο που εμφανίστηκαν στο βίντεο να συμπεριφέρονται κατά την άφιξη του φορτηγού στο λιμάνι της Πάτρας, το οποίο δεν ελέγχθηκε όπως θα έπρεπε.
dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο