Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

«ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ» παράταξη του υπ. Δημάρχου Ξηρομέρου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΤΑΪΚΟΥ: Η απόρριψη χρηματοδότησης του προβιολογικού των σφαγείων, η γνώση, οι κανόνες της Αυτοδιοίκησης και το πραγματικά πολιτικά ΝΕΟ.!!!!

Η απόρριψη χρηματοδότησης του  προβιολογικού των σφαγείων, η γνώση, οι κανόνες της Αυτοδιοίκησης και το πραγματικά πολιτικά ΝΕΟ.!!!!

Διαβάσαμε ότι:
Απορρίφθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, η αίτηση χρηματοδότησης του προβιολογικού των σφαγείων Αστακού, προϋπολογισμού 529.758 €, η οποία υποβλήθηκε στο πλαίσιο της με αρ. πρωτ. 18341/10-05-2018 Πρόσκλησης ΙI, για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι»......
Αιτία της απόρριψης είναι ότι: Η προτεινόμενη πράξη δεν εμπίπτει στο στόχο και στο πεδίο δράσεων της πρόσκλησης.

          Ασφαλώς θα έπρεπε να ήταν γνωστό στην Δημοτική Αρχή τι εμπίπτει στο στόχο και στο πεδίο δράσεων της πρόσκλησης του Προγράμματος "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 1", για να υποβληθεί η αίτηση χρηματοδότησης του προβιολογικού των σφαγείων Αστακού.
    Αυτή η γνώση είναι από τις βασικές της Αυτοδιοίκησης για να εξευρεθούν χρήματα για κάποιοι έργο!!!
      Οι εποχές που ο κολλητός μας Βουλευτής ή Υπουργός έταζε και μοίραζε λεφτά από δω και από κει έχει τελειώσει προ πολλού και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η Δημοτική μας Αρχή!!!!.............



         Θα έπρεπε να είναι γνωστό ότι το αρμόδιο Υπουργείο γι αυτές τις δράσεις είναι το Γεωργίας και όχι το Εσωτερικών. 
     Δεν είναι πάντα όλες οι δαπάνες επιλέξιμες από κάποιο πρόγραμμα για ένα έργο του Δήμου!!!!!

     Και είχα πει από το 2011 επανειλημμένα, ότι ό Δήμος έπρεπε να διεκδικήσει δικαστικά τα 600.000 ευρώ τα οποία είχε εγκρίνει ο Υπουργείο Γεωργίας στην θητεία μου και έτσι ξεκινήσαμε τα σφαγεία, αλλά δεν μας τα έδωσαν ποτέ λόγω της κρίσης, που κάποιοι Δήμοι πήγαν δικαστικά και κέρδισαν τα χρήματα, τα οποία είχαν εγκριθεί, αφού το έργο είχε τελειώσει, γιατί ο Προβιολογικός δεν περιλαμβανόταν στην αίτηση προς το Υπουργείο Γεωργίας. 
         Έτσι και όταν το 2005 είχε αναγραφεί στον προϋπολογισμό 1,3 εκατομμύρια ευρώ για την Μαρίνα του Αστακού στο υποπρόγραμμα 35% του ΘΗΣΕΑ, η δράση αυτή δεν ήταν επιλέξιμη και η εποπτεύουσα αρχή παρακολούθησης του ΘΗΣΕΑ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος μας είχε πει, πως δεν θα ενέκρινε αυτή την ένταξη σε αυτή την δράση (συγνώμη από κάποιους ανθρώπους που δεν έχουν ασχοληθεί με τα κοινά και αυτοί οι όροι που χρησιμοποιώ είναι λίγο δυσνόητοι ακόμη και για κάποιους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης), αλλά αυτή είναι η φρασεολογία την οποία χρησιμοποιούν οι αρμόδιες υπηρεσίες. 
     Μόνο από το Υποπρόγραμμα 45% (των λεγόμενων οριζόντιων δράσεων) μπορούσες να πάρεις χρήματα, για οποιοδήποτε έργο!!!

         Έτσι εμείς με αναμόρφωση πήραμε 650.000 ευρώ για τα σφαγεία και άλλες 650.000 χιλιάδες για την Ύδρευση των Βλυζιανών, γιατί διαφορετικά το 1,3 εκατομμύρια ευρώ θα χανόταν, όπως συνέβη με αρκετούς Δήμους οι οποίοι είχαν χαμηλή απορροφητικότητα από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ και έχασαν τα χρήματα τους!!!!
      Ενώ εμείς απορροφήσαμε όλο το Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ (45% ΚΑΙ 35%) και πήραμε και 400.00 ευρώ από το 20% του Υπουργείου Εσωτερικών, που κρατούσε  το Υπουργείο, για τέτοιες περιπτώσεις!!!!

         Και τότε μας την είχαν πέσει κάποιοι φίλοι μας, οι οποίοι τώρα ευαγγελίζονται το ΝΕΟ, λέγοντας με πολύ μεγάλη δόση λαϊκισμού, ότι δήθεν πήραμε τα χρήματα από την ΜΑΡΙΝΑ και τα πήγαμε στα Βλυζιανά και δεν ντρεπόντουσαν, ενώ αφ ενός δεν ήταν επιλέξιμη η δαπάνη στο 35% για ΜΑΡΙΝΕΣ και θα χανόντουσαν και αφετέρου η μελέτη για την ΜΑΡΙΝΑ την εποχή εκείνη ήταν στο στάδιο της προμελέτης με προϋπολογισμό 5 εκατομμύρια ευρώ και με εγκεκριμένη απλά την χωροθέτησή της (την οποία καλούμαστε να ολοκληρώσουμε).
        Ξεχνάνε αυτοί οι φίλοι μου πως την εποχή που επρόκειτο να φτιάξουμε τα Σφαγεία, απευθύνθηκα και στους φίλους Δημάρχους Φυτειών Παναγιώτη Τζαχρήστα, Δημήτρη Τρυποτσέρη και στον τότε Πρόεδρο της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών κύριο Ερωτόκριτο Γαλούνη για να  φτιάξουμε από κοινού τα σφαγεία  και όλοι μου είπαν ευχαρίστως να συμμετείχαμε, γιατί είναι σημαντικό έργο για την περιοχή, αλλά δεν είχαν χρήματα.

Έτσι εμείς προχωρήσαμε μόνοι μας  και το ερώτημα προς αυτούς είναι: 
-Πως ο Στάικος βρήκε τα 2,8 εκατομμύρια ευρώ  και τελείωσαν τα σφαγεία;
-Απλά έκοψε τον λαιμό του, που λέει και ο λαός μας..!!

           Τα οποία Ειρήσθω εν παρόδω είναι από τα πλέον σύγχρονα, που υπάρχουν στην Ελλάδα με Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και απλά δεν συνεχίσαμε το 2011, αφού μου κάρφωσαν κάποιοι παλιοί σύντροφοι μια πισώπλατη μαχαιριά και δεν έγινε ο προβιολογικός τους, τον οποίο είχαμε κανονίσει να αναθέσουμε στην εταιρεία που έφτιαξε τα σφαγεία με την ίδια έκπτωση των σφαγείων και με τιμή ανάθεσης τα 200.οοο ευρώ και δεν ήρθαν και τα 600.000 ευρώ από το Υπουργείο Γεωργίας, όπως ανέφερα πάρα πάνω.!!!!

Το πραγματικά ΝΕΟ απαιτεί:
-Όραμα.
-Γνώση.
-Τρέξιμο και σκληρή δουλειά.
-Την αλήθεια στον λαό για τα πάντα.
-Όχι λαϊκισμούς, κινήσεις εντυπωσιασμού και ψέματα.
-Όχι μικροπολιτικές.
-Περιβαλλοντικές ευαισθησίες όχι απλά στα λόγια, αλλά με έργα.!!!

          Εμείς δεν πρόκειται να προβούμε σε αφισορύπανση, ούτε πρόκειται να γεμίσουμε τον τόπο με ιλουστρασιόν φυλλάδια και προγράμματα, αλλά θα ζητήσουμε από την Δημοτική Αρχή να κατασκευάσει από μία πινακίδα σε κάθε έδρα των πρώην Δήμων, όπου ο κάθε Συνδυασμός θα μπορεί να τοποθετεί δυο αφίσες, ένα πρόγραμμα και ένα φυλλάδιο, όχι περισσότερα του ενός εκλογικά κέντρα σε όλο τον Δήμο και κανένα πανό, εκτός από τον τοίχο του ενός και μοναδικού εκλογικού του κέντρου.
     Επίσης δεν σκοπεύουμε να μιλήσουμε σε ακριβά Ξενοδοχεία στην Αθήνα, αφού αυτό δεν συμβαίνει σε καμία Πολιτισμένη Ευρωπαϊκή Χώρα, αλλά θα επικοινωνούμε με τους   ετεροδημότες μέσα από τα τοπικά Blogs, όπως κάνουμε πάντα και τα οποία ευχαριστούμε θερμά και τα οποία δεν θα θεωρούμε εχθρούς, αν είμαστε η επόμενη Δημοτική Αρχή!!!! 

        Έτσι εμείς θεωρούμε την κατασκευή εργοστασίου διαλογής- ανακύκλωσης στερεών αποβλήτων  και καύσης του υπολοίπου, για παραγωγή  ηλεκτρικού ρεύματος, όπως είναι στις Σκανδιναβικές Χώρες και αλλού  με μηδαμινή επιβάρυνση του περιβάλλοντος με τα σύγχρονα φίλτρα με την αλματώδη εξέλιξη της τεχνολογίας, αφού οι ΧΥΤΑ, θεωρούνται ως ξεπερασμένη λύση για τις σύγχρονες κοινωνίες και είμαστε αρωγοί στην δημιουργία Αιολικών και Φωτοβολταϊκών πάρκων για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, ως ύψιστη περιβαλλοντική επιλογή!!
          Η διαφάνεια και ο σεβασμός του Δημοσίου Χρήματος και να έχουν πλήρη γνώση για τα πάντα η Αντιπολίτευση και ο λαός, πράγμα που σημαίνει ελαχιστοποίηση των κατατμήσεων έργων (για παράδειγμα  δεν έχει ξεχωριστή δαπάνη για των καθαρισμό των δεξαμενών των Χωριών του Δήμου ή των Νεκροταφείων αλλά για όλα θα γίνεται ενιαία Δημοπράτηση)! 

       Έτσι με εμάς θα γίνεται ενιαία Δημοπρασία για τον καθαρισμό και των ευπρεπισμό όλων των Νεκροταφείων και ο μειοδότης θα είναι υποχρεωμένος να καθαρίζει κάθε εβδομάδα τα Νεκροταφεία και να κόβει τα χορτάρια δυο φορές τον μήνα, για να μην υπάρχουν οι εικόνες ντροπής, που βλέπαμε. Το ίδιο θα συμβαίνει και με τον καθαρισμό των δεξαμενών και θα υπάρχει ειδοποίηση προς την αντιπολίτευση και προς τους πολίτες για το που θα γίνονται καθαρισμοί, για να τους παρακολουθούν.
         Αλλά και για τα έργα με απ ευθείας ανάθεση, τα οποία όταν γίνονται με διαφάνεια και σε πλήρη γνώση αντιπολίτευσης και πολιτών, είναι πολύ χρήσιμα εργαλεία για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, γι αυτό η επιλογή των εργολάβων για την ανάθεση των έργων θα γίνεται όχι μόνο από την Πλειοψηφία αλλά και από την μειοψηφία σε αναλογία δύο προς ένα!!!! 

        Εμείς απέναντι σε αυτόν τον κακό νόμο, ο οποίος δεν ευοδώνει τις συνεργασίες και την συναίνεση, την οποία έχει ανάγκη ο τόπος, αλλά επάγει τα παζάρια, εμείς δηλώνουμε για να είμαστε καθαροί από τώρα πως: 
  -Δεν μπαίνουμε μετά τις εκλογές σε κανενός είδους παζάρια ανεξάρτητα από αποτέλεσμα..!!!!
  -Ας αρχίσω από την περίπτωση, την οποία  δεν θα είμαι Δήμαρχος και θα είμαστε στην Αντιπολίτευση. Εμείς ασφαλώς ως βαθειά Δημοκράτες θα ψηφίσουμε τον Προϋπολογισμό τον οποίο θα φέρει Δήμαρχος, γιατί το δικό του πρόγραμμα θα έχει εγκρίνει ο λαός του Δήμου μας και θα ψηφίζουμε κάθε έργο η προμήθεια θα γίνεται με διαφάνεια ή ακόμη και κάποιες παρατυπίες, όταν θα είναι για το καλό του Δήμου, αλλά όπου υπάρξει κακοδιαχείριση ή υπεξαίρεσης Δημοσίου Χρήματος εκεί θα είμαστε τρομοκράτες και ασφαλώς δεν θα έχουμε προχωρήσει σε παζάρια για να πάρουμε θέσεις ευθύνης, όπως Προέδρου Δ.Σ (για τον οποίο θα ψηφίσουμε την πρόταση του Δημάρχου, παρά το γεγονός, ότι δεν θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία, γιατί εμείς με τους θεσμούς της Δημοκρατίας εξαιτίας ενός κακού νόμου, ο οποίος άνετα μπορεί μετά να αλλάξει), ούτε θέσεις Αντιδημάρχων.   
  
-Όχι συκοφάντηση των συνυποψήφιών μας και όχι μικροπολιτικές του τύπου ψήφισέ με γιατί έχεις υποχρεώσεις από εμένα!!!!!

Και ακούστε με τι μικροπολιτικαντισμούς πολιτεύεται το αυτοπροσδιοριζόμενο ως ΝΕΟ.!!!!
-Καλά εσύ τι υποχρέωση  έχεις από τον Στάικο;
      -Και όταν πήρε την απάντηση ο φίλος μου ο Πάνος από τον κοινό μας φίλο τον Γάκια από το Καραϊσκάκη, άσε τι υποχρεώσεις έχω εγώ από τον Στάικο να τις ξέρω εγώ. Θα σου πω μόνο την τελευταία. Όταν ήταν ετοιμοθάνατος ο αδερφός μου, ο Σταίκος πήγαινε σχεδόν κάθε μέρα τους δύο τελευταίους μήνες στο σπίτι του και του έδωσε και την μια φιάλη οξυγόνου από το Ιατρείο του για να μην πετάξουν τα παιδιά του άσκοπα χρήματα, χωρίς ποτέ να πάρει ένα ευρώ.

      -Και τότε ο φίλος ο Πάνος ο ψηλός από τον αστακό του απάντησε: -Ε τότε αλλάζει και έχεις δίκιο....

Άκουσε λοιπόν φίλε Πάνο:
     Εγώ θεωρώ παλαιοκομματικό να ψηφίζει ο πολίτης, γιατί έχει υποχρέωση από τον Υποψήφιο Δήμαρχο ή Σύμβουλο.
      Αυτό δεν είναι το ΝΕΟ αλλά το πολύ παλιό και ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟ!!!
      Και αυτή η θέση μου δεν είναι σημερινή αλλά διαχρονική.

            Όταν λοιπόν κάναμε τα εγκαίνια, που πήγε το νερό στα Βλυζιανά στην θητεία μου ως Δημάρχου Αστακού (που τότε λέγανε κάποιοι τύποι, πως μόνο ένας τρελός θα πάει το νερό στα Βλυζιανά), είχα πει επί λέξει:
           Αγαπητοί μου  φίλοι των Βλυζιανών θέλω κατ αρχήν να σας πω πως απόψε είμαι πολύ χαρούμενος, που ένα άπιαστο όνειρο για εσάς έγινε πραγματικότητα και θα μπορείτε με το νερό αυτό, να έχετε μια ζωή αξιοπρεπή.
       Θέλω επίσης να σας ζητήσω συγνώμη εκ μέρους  της Ελληνικής Πολιτείας, την οποία εκπροσωπώ εγώ σήμερα, γιατί το έργο αυτό έπρεπε να είχε γίνει εδώ και (40) σαράντα χρόνια. Και να ξέρετε πως δεν μου χρωστάτε τίποτα, γιατί δεν έκανα τίποτα πάρα πάνω από το καθήκον μου. Το μόνο που χρωστάτε είναι, αν τύχει και περάσω από τα Βλυζιανά διψασμένος διαβάτης, να μου προσφέρετε ένα ποτήρι από αυτό το νερό και εσείς δεν μου προσφέρατε όσες φορές ήρθα στα Βλυζιανά μόνο ένα ποτήρι νερό, αλλά με φιλέψατε και πεπόνι από τα Βλυζιανά και ντομάτες από τις παλιακές, πράγμα, που δεν είχα φανταστεί ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα.!!! .
        Ακόμη  σας είχα πει, πως αν το φέρει η ζωή και κατέβω για υποψήφιος Δήμαρχος, να μην με ψηφίσετε από υποχρέωση, αλλά γιατί μπορεί να πιστεύετε, ότι μπορεί να τα καταφέρω καλύτερα από τους άλλους συνυποψήφιους μου, γιατί διαφορετικά αυτό μου θυμίζει εκείνο το αγαπημένο μου του Μητροπάνου: τόσα δίνω πόσα θες, στα λαδάδικα πουλάν αυτό που θες.
      Και αυτό το θεωρώ πορνεία και έκλεισα τον χαιρετισμό μου!!!! 

            Κάποιος άλλος υποψήφιος πήγε στον ίδιο άνθρωπο και αφού  έκανε την εκτίμησή του πως ο Στάικος είναι πολύ πρώτος μόνο στα Βλυζιανά, στα Αγράμπελα και στον Παπαδάτο, ενώ στο Καραϊσκάκη και στον Αστακό είναι τρίτος (εδώ γελάνε και οι κότες), αλλά αυτό θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω απλά ως δικιά του εκτίμηση και ως εδώ ουδέν μεμπτόν, αλλά προχώρησε ένα βήμα πάρα πέρα, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια του για να με παρουσιάσει ως ετερόφωτο, ενώ όλη η κοινωνία με θεωρεί αυτόφωτο, ότι για το 2006 που εκλέχθηκα από τον Πρώτο Γύρο, τώρα δεν υπάρχουν ο Σαμαράς και ο Κουντούρης, οι άνθρωποι ζουν  βέβαια (υπάρχει η γυναίκα του Κουντούρη η καλή μου φίλη η Μαρία, η οποία θα είναι υποψήφια στο Γενικό στην θέση του Χρήστου, λόγω του προβλήματος υγείας, εκτός και ένα με αυτό το πρόβλημα αισθάνεται ανακούφιση!!!!).
          Ξεχνάει όμως πως όταν κάποιος σε ένα Δήμο εκλέγεται από τον Πρώτο γύρο με (5) συνδυασμούς και μάλιστα με (4) τέσσερις αξιόλογους πολιτικούς αντιπάλους και τότε στον Δήμο Αστακού είχαν ψηφίσει περίπου 12.000 ψηφοφόροι  (όσοι ψηφίζουν σήμερα στον Δήμο Ξηρομέρου) και εγώ είχα λάβει ποσοστό 45% και ο Δεύτερος είχε λάβει 23%, δηλαδή διαφορά 22 %, τότε η διαφορά αν δεν κάνω λάθος ήταν 2640 άτομα, πράγμα που δεν μπορεί ακόμη και αν δεχτώ τον συλλογισμό του, να ήταν αποτέλεσμα της όποιας βοήθειας των όποιων δύο ατόμων!!!!
           Αλήθεια μήπως αυτή η διαφορά στον τέως Δήμο Αστακού τον πανικοβάλει, γιατί μπορεί να υπάρχει αντίστοιχη με βάση την νέα απογραφή, η οποία αναλογικά δεν μπορεί να είναι 2640, αλλά άνετα 1640;;;;;;

        Εγώ δεν θα μπω στην διαδικασία να του απαντήσω με λόγια στην προσβολή της προσωπικότητάς μου, που επιχείρησε, όπως άλλωστε δεσμεύτηκα, αλλά θα του αφιερώσω ένα αγαπημένο μου τραγούδι με τον Μεγάλο Στέλιο Καζαντζίδη!!!!
-Εγώ με την αξία μου κι όχι με ξένες πλάτες…….


Αστακός 16/2/2019 
 
Υ.Γ:
  -Όσο για τις ανοησίες κάποιων βαλτών ανώνυμων, πως  δήθεν υπάρχουν κυλιόμενες Δημοσκοπήσεις και δείχνουν αυτό ή το άλλο ποσοστό σε κάθε συνδυασμό, απλά είναι στημένες ανοησίες. Δεν υπάρχει καμία Δημοσκόπηση.
 -Η πρότασή μου να κάνουμε, με όποιον θέλει μια Δημοσκόπηση και εάν εκείνος είναι μισή μονάδα μπροστά, εγώ θα διαλύσω τον συνδυασμό μας και θα  πάω μαζί με τους συνεργάτες μου στον συνδυασμό τους, αλλά αντίθετα αν είμαι εγώ πρώτος να  πράξουν το ίδιο, ισχύει, αλλά απάντηση δεν πήρα και περιμένω.!!!! 


21 σχόλια:

  1. Αν ο Λαϊνάς κρατούσε το λόγο του και ο νικολες θα ήταν περίπατο για τον σταικο τσάμπα η αστακομακαροναδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ΝΕΟ εχει να κανει με ο,τι ειναι αληθινο.Καμμια σχεση με ηλικιες.Το ΠΑΛΙΟ ειναι το διαχρονικα ψευτικο.Οποιος καταφερει να αποδεσμευτει απο τα προσωπικα του συμφεροντα,εχει τη δυνατοτητα να προσφερει κατι καινουργιο και να γινει χρησιμος στην τοπικη κοινωνια αλλα και στον εαυτο του.Ποιος μπορει ομως να πει στον κοσμο αληθειες και ν αφησει τα διπλωματικα τερτιπια?Ποιος μπορει να συγκρουστει και να ξεσκεπασει το ΨΕΥΤΙΚΟ οταν απαιτουνται συνεργασιες?Δυστυχως το ΝΕΟ το σαμποταρουμε ολοι μας γιατι ετσι μαθαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΤΑΕΙ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΕΣ ; ΦΟΒΑΤΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Του Πε ο γακιας από το Καραισκακη
    Μου Πε η θεια μ η γιώργαινα και τς απαντησα
    Σοβαρέψου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 2.06 και 2.13 άμα κάνει μόνος του δημοσκηπηση θα πέιτε πως είναι στημενη. Τώρα που πέταξε το γάντι στους φιλους σας για να μη βρισκουν δικιολογιες ,γιατι δεν σηκώνουν το γάντι να την κανουν μαζι . γιατι απλά τρέμουν ότι δεν θα ξεπεράσουν ουτε το 15 τις εκατό. Βαλτε στο μυαλό σας καλά ότι οι Γιώργενες και οι Βασίλενες έχουν τους πολλούς ψήφους και εκεί ο Σταικος σαρώνει όπως σαρώνει και στα νιάτα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλυζια ο συνδυασμός τι θα πάρει?μήπως πολύ λίγο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. σε εκλογες ΠΑΝΕ τα λαικα και αισθηματικά τραγούδια
    Πάνε τα Πολιτικά τραγουδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο γιατρέ!!!Εγώ είμαι από το ΔΗΜΟ ΒΟΝΙΤΣαΣ αλλά έτσι κάνουν οι μεγάλοι ηγέτες δεν κρύβονται.Προβολη στο έργο σου λοιπόν και όποιος θέλει ακολουθεί.Ο Πανταζής δεν έχει ανάγκη να τσαλακώνεται για ένα καπρίτσιο.να κάτσει σπίτι του και όπου θέλει να κάνει δωρεές για να τον θυμούνται για 100ΧΡΟΝΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. βρεθηκαν 2,8 εκατομυρια ευρω και τελειωσαν τα σφαγεια???
    γιατι δεν λειτουργουν????
    η απαντηση ειναι οτι επρεπε οι επομενοι να κανουν τον βιολογικο των σφαγειων?????
    και αμα τον κανανε , λειτουργει ο βιολογικος της πολης για να συνδεθει εκει????
    για τον βιολογικο της πολης γιατι δεν λειτουργει????
    ποσα ευρω χρειαζονται για αντιπλημυρικη τους προστασια και στα σφαγεια και στο βιολογικο????
    αυτα τα ειχατε προβλεψει?????
    τελος παντων μπορει καποιος να πει γιατι τελειωμενα εργα καθονται και δεν λειτουργουν????
    η πολιτικη κρινεται απο το αποτελεσμα και το αποτελεσμα ειναι δυο εργα να σκουριαζουν και αυτο δεν χρειαζεται γλωσσα της αυτοδιοικησης για να το καταλαβεις , απλα πας μια βολτα με τα ποδια λιγο εξω απο τον αστακο και το βλεπεις με τα ματια σου η δεν ειναι ετσι???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο άνθρωπος στο είπε ξεκάθαρα πως τα ´συντρόφια ‘ του τότε παντοδύναμου ΠΑΣΟΚ του χώσαμε σφήνα το Λύτρα , Μπαμπουρη ,Καραμέλα και τα αλλά τα παιδιά λέγοντας ότι του έκοψαν ποσόπλατη μαχαίρια και δεν μπόρεσε να συνεχίσει αυτά που λες και γι αυτό δεν πρόλαβε να τα λειτουργήσει το 2011.
    Και θέλεις να πεις πως ο Σταικος δεν ήταν αποτελεσματικός ??????
    Είσαι τόσο μ@@@@@@ας λοιπόν ?????
    Κ.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κυριε Παναγιώτη Στάϊκο !
    Το θέμα το νέου εκλογικού νόμου-απλή αναλογική με τα οποίο θα διεξαχθούν οι ερχόμενες δημοτικές εκλογές και βεβαίως και στον Δήμο μας, θα έχουμε την ευκαιρία να το συζητήσουμε μεταξύ μας πολιτευτές και απλοί πολίτες του δήμου μας και να δούμε το όλο θέμα στην ουσία του.
    Εξ' αρχής συμφωνώ ιδεολογικά και πολιτικά με την απλή αναλογική διότι είναι ένα εκλογικό σύστημα δικαιότερο και αντιπροσωπευτικότερο και βεβαιως ήταν πάγιο δημοκρατικό αίτημα πολλών από τα 1974 έως σήμερα που υλοποιήθηκε και έγινε αυτοδιοικητικός νόμος της Πολιτείας.
    Προσωπικά έχω όλη την καλοπροαίρετη διάθεση να δεχθώ μέσα από σχετική συζήτηση τυχόν κενά αν υπαρχουν του νέου εκλογικού νόμου.
    Νομίζω όμως ότι δεν είναι και τόσο "κακό" να αναζητηθούν εκλογικές συνεργασίες μεταξύ των τοπικών παρατάξεων του δήμου μας, ξεκινώντας μια σχετική συζήτηση για ενδεχομενη συνεργασία αρχικά σε επίπεδο κοινοτήτων του δήμου μας με κοινά αποδεκτά ψηφοδέλτια υποψηφίων συνδημοτών μας.
    Ευχαριστώ !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σε καμμία κομουνιστική αριστερή χώρα δεν εφαρμόστηκε απλή αναλογική επί το δημοκρατικότατον των μερικών αναλυτών. Κόκκινη χούντα του ενός κομματος εναντίον του λαού υπήρχε και υπαρχει σε μια -δύο ακόμα εναπομείνασες ανά τον κόσμο κομμουνιστικές χώρες. Τα δημοκρατικά κόλπα των δήθεν δημοκρατικών πολλυκομματικών διαδικασιών και συλλογικοτήτων, τα διατυμπανίζουν οι αριστερές ψεύτικες ιδεολογίες στις δυτικές πραγματικές δημοκρατίες , οι οποίες και το επιτρέπουν. Στις αριστερές δημοκρατίες τους δεν επιτρέπονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΝ ΓΙΑ ΣΈΝΑ δέν επιτρέπεται ΠΡΌΒΛΗΜΑ ουδέν.
    ψάξε ΚΑΙ ΒΡές ΝΑ ΨΗΦΊΣΕΙΣ ΠΑΡΆΤΑΞΗ ΠΟΥ ΘΈΛΕΙ ΨΉΦΟ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΊΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΦΕΝΤΕΎΕΙ-Να σε κυβερνάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  14. Αγαπητέ μου κύριε Γιαννέλη καλημέρα σας .
    Εγώ δεν είμαι αντίθετος με την απλή αναλογική , η οποία όμως απαιτεί κουλτούρα συνεργασιών , όπως υπάρχει σε πολλές Ευρωπαϊκές Χώρες , που σε κάποιες όπως στο Βέλγιο ακόμη και αν για (1,5) ενάμισι χρόνο δεν υπάρχει Κυβέρνηση εκεί το κράτος λειτουργεί κανονικά , αλλά επειδή εμείς στον τύπο μόνο είμαστε Ευρωπαϊκή Χώρα, αλλά στην πράξη σε πολλά πράγματα είμαστε Ανατολίτικη και άρα ο νόμος αυτός , χωρίς δικλείδες ασφαλείας αντί να επάγει συνεργασίες και συναινέσεις , οι οποίες είναι το ευκταίο και το χρήσιμο για την εύρυθμη λειτουργία των ΟΤΑ ,οδηγεί σε παζάρια και τα παζάρια ευοδώνουν την αδιαφάνεια και τον σφετερισμό του Δημοσίου χρήματος και γι αυτό τον χαρακτήρισα ως κακό νόμο , αλλά εγώ θα τον σεβαστώ μέχρι να αλλάξει κάποτε .!!!
    Την προστασία του Δημοσίου χρήματος την εξασφαλίζουν όχι απλά οι νόμοι , αλλά αν ο Δήμαρχος και οι Συνεργάτες , έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία της κοινωνίας και αυτό επαφίεται στον τρόπο ψηφοφορίας και επιλογής των Δημοτών .!!!!
    Με πολύ εκτίμηση
    Παναγιώτης Στάικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Από την ημέρα που ο αστακος από κοινότητα έγινε Δήμος ρήμαξε στην κυριολεξία
    Οποιος πέρασε έβαλε το χεράκι του για να συμβεί αυτό..όλα τα άλλα είναι μπούρδες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Στάικος είσαι παντελονατος....με την αξία σου και όχι με ξένες πλάτες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 18 Φεβρουαρίου 2019 - 8:32 π.μ. Πού τν είηδες λάλαμ τ Κομμουνιστική Κυβέρνηση ?? στο Κουίκ κι στ Καρακώστα ???Απαπαπαπαπα !!~! Αλλο προεκλογικό ύφος υποσχεθήκατε γιατρέ !!! Παρασύρεσαι ξανά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ. ΤΕΛΕΙΑ. ΟΙ ΔΥΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΑ.ΤΕΛΕΙΑ. ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ. ΤΕΛΕΙΑ ΜΕΙΟΝ ΤΕΛΕΙΑ ΜΗΔΕΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κυριε Σταικο διαφωνω μαζι σας σε απειρα πραγματα.Πιστευω ομως οτι δεν εχετε τα χαρακτηριστικα του πεινασμενου που προσπαθει,μεσω της πολιτικης,να αποκτησει δοξα και χρημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 8.18 Ας πουμε και κανένα αστειάκι να χανμογ2λάσουμε λίγο
    Ο Σταικος εμένα δεν μ2 παρεξηγεί ότι και να πώ
    << Φαντάζομαι τον ΣΤΆΪΚΟ να ήταν Βουλευτής στα νιάτα του
    ΘΑ ΕΊΧΑΜΕ ΚΆΘΕ ΜΈΡΑ "ΜΆΧΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ" στα ΚΑΝΆΛΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΕ ΧΏΡΑΣ >>

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο