Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Ζημιές λόγω κακοκαιρίας στο οδικό δίκτυο της Αιτωλοακαρνανίας


Συνεργεία και μηχανήματα της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας επιχειρούν σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο
 Οι συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει ζημιές και προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Αιτωλοακαρνανίας.....

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας, «συνεργεία της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, παρά τις δυσχερείς καιρικές συνθήκες, βρίσκονται συνεχώς στα σημεία του οδικού δικτύου του νομού στα οποία επισημαίνονται προβλήματα και τα οποία δυσχεραίνουν την κυκλοφορία. Με συνεχείς διορθωτικές παρεμβάσεις, κατά περίπτωση, προβαίνουν στις απαραίτητες επιδιορθώσεις ώστε να αμβλυνθούν οι συνέπειες από τα εν λόγω καιρικά φαινόμενα».
Τέτοιες παρεμβάσεις, όπως επούλωση λάκκων, απομάκρυνση φερτών υλικών, άρση καταπτώσεων κ.α., είτε έχουν πραγματοποιηθεί είτε βρίσκονται σε εξέλιξη σε αρκετά κομμάτια του οδικού δικτύου και συγκεκριμένα: στην Επαρχιακή Οδό Λεσίνι – Πεντάλοφο, στην Επαρχιακή Οδό Αγρίνιο – Αγγελόκαστρο, στην Επαρχιακή Οδό Αετός – Κατούνα, στην Επαρχιακή οδός Θέρμο – Ναύπακτος, στην Επαρχιακή οδός Καστράκι – Χαλκιόπουλο, στην Επαρχιακή οδό Πιτσινέϊκα – Ριγάνι και όπου αλλού κρίνεται αναγκαία η παρέμβαση των συνεργείων των τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.
Παράλληλα, συνεχής είναι η προσπάθεια για την διατήρηση της ομαλής κυκλοφορίας στην Επαρχιακή Οδό Λαμπίρι – Όρια Νομού, όπου επιχειρείται διαρκής καθαρισμός του οδοστρώματος από φερτά υλικά και καταπτώσεις. Στο εν λόγω σημείο, όπου σημειώνονται και χιονοπτώσεις, επιχειρεί μηχάνημα συνεχώς της Π.Ε. Αιτωλ/νίας και ειδικό όχημα (αλατιέρα) ώστε να διατηρείται η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το μήκος της διαδρομής.


agriniopress

1 σχόλιο:

  1. Ναι μωρέ η κακοκαιρία φταίει! Είδαμε το δίκτυο και στην κακοκαιρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο