Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Αγρότες: Τέλος τα μπλόκα – Αποχωρούν σταδιακά τα τρακτέρ

             Αποχωρούν αύριο από τα μπλόκα οι αγρότες, παρά το γεγονός ότι δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους από την κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.........


Ωστόσο, προανήγγειλαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με διαφορετική μορφή.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων:
         «Αυτή η ολοκληρωτική άρνηση αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να λυθούν προβλήματα της αγροτιάς, που η ίδια η αντιλαϊκή πολιτική της και οι επιπτώσεις από την ΚΑΠ της ΕΕ, δημιουργούν και οξύνουν.
Δείχνει, ταυτόχρονα, ότι οι προκλήσεις για «διάλογο» του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ήταν προσχηματικές, ενώ παραπλανητικές είναι δηλώσεις του μετά τη συνάντηση πως θα δρομολογηθούν λύσεις στο επόμενο διάστημα».
        «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αρνείται, κυνικά και προκλητικά, να ικανοποιήσει αιτήματα άμεσα και ζωτικής σημασίας για τους αγρότες και κτηνοτρόφους, που αν δεν ικανοποιηθούν δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την αγροτική και κτηνοτροφική δραστηριότητα.
       Και το κάνει γιατί στόχος της πολιτικής της, όπως και της ΚΑΠ της ΕΕ, είναι η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια μεγαλοεπιχειρηματιών του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα, με συνέπεια το δικό μας ξεκλήρισμα»…
        Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για εχθρική στάση έναντι εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών και κτηνοτρόφων, όπως εκφράστηκε και με τον αυταρχισμό των πρωτοφανών δικαστικών διώξεων και με τον εμπαιγμό των προσχηματικών προκλήσεων σε «διάλογο» και με την προκλητική άρνηση να ικανοποιήσει τα αγροτικά αιτήματα».
          «Μετά τις συνελεύσεις στα μπλόκα, όπου έγινε διεξοδική και γόνιμη συζήτηση για τα αρνητικά αποτελέσματα της συνάντησης με το κυβερνητικό κλιμάκιο, η απόφαση των μπλόκων και της αγωνιζόμενης αγροτιάς είναι για συνέχιση του αγώνα»…
      Το Σάββατο 16/2, στις 12 το μεσημέρι, γυρίζουμε στα χωριά μας, οργανωμένα και συντονισμένα σε όλη τη χώρα, όπως ξεκινήσαμε. Φεύγουμε καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για την αδιαλλαξία της και προειδοποιώντας την ότι θα μας βρίσκει συνεχώς μπροστά της. Φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά, περήφανοι για τον αγώνα μας, ο οποίος συνεχίζεται με διάφορες μορφές.
        Δίνουμε νέο αγωνιστικό ραντεβού την 1η Μάρτη, στο μεγάλο συλλαλητήριο έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας, για συμπαράσταση στους 10 συναδέλφους μας από την Θεσσαλία που δικάζονται χωρίς καν να έχουν απολογηθεί, με την κατηγορία ότι παρακίνησαν τους αγρότες να στήσουν το μπλόκο της Νίκαιας. Να στείλουμε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε να διώκεται το δικαίωμά μας στον συνδικαλισμό, δεν δεχόμαστε ποινικοποίηση των αγώνων και τα «αγροτοδικεία».
        Στις 17 Μάρτη θα τιμήσουμε αγωνιστικά την 109η επέτειο του Κιλελέρ, με δυναμικό συλλαλητήριο στο χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων. Για να διαμηνύσουμε την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να μην γίνουμε σύγχρονοι κολίγοι»…

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση
Από την πλευρά του υπουργείου ανακοινώθηκαν ορισμένες πρώτες παρεμβάσεις, μια δέσμη μέτρων για τη μείωση του κόστους παραγωγής.
«Το πρώτο μέτρο είναι η επίλυση του ζητήματος των εργατών γης από τρίτες χώρες, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας», δήλωσε ο υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης, ενώ «έχουν δρομολογηθεί παρεμβάσεις στα λιπάσματα τα φυτοφάρμακα, τους σπόρους και στις υπόλοιπες εισροές».
          Παράλληλα, ο υπουργός διαβεβαίωσε τους κτηνοτρόφους ότι θα εισαχθεί η ΠΟΠ Φέτα στο πρόγραμμα σίτισης στα σχολεία. «Αφορά 153.000 μερίδες καθημερινά για το 2019-2020, 300.000 μερίδες για το 2020-2021, και 600.000 για το 2021-2022», διευκρίνισε.
          Για τους δασικούς χάρτες, ανέφερε ότι το πρόβλημα επιλύθηκε με τη συνεργασία των δασαρχείων, των Περιφερειών και του ΟΠΕΚΕΠΕ και υποσχέθηκε ότι «κανείς δε θα χάσει τις επιδοτήσεις του».
      Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι «δόθηκαν απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα. Δε μπορώ να πω όμως ότι επιλύθηκαν όλα. Αυτή η κυβέρνηση αφουγκράζεται τα προβλήματα, τα συζητά και προσπαθεί να δρομολογήσει λύσεις».
     Σημείωσε ότι έχει υπογραφεί απόφαση για εξόφληση των παραγωγών μέσα σε 60 ημέρες από την παράδοση των προϊόντων.

protothema.gr
https://www.agriniopress.gr

8 σχόλια:

  1. ΚΑΛΟ ΞΕΧΜΟΝΙΑΣΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ
    ΓΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΕΙΑ ΣΑΣ
    Δημοσίευση σχολίου για: ΞηρόμεροNews
    "Κλειστή η Αθηνών – Πατρών στο Αίγιο! Αμετακίνητοι στα μπλόκα οι αγρότες"
    8 Σχόλια ) - Εμφάνιση αρχικής ανάρτησης
    Σύμπτυξη σχολίων
    1 – 8 από 8
    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ
    ΠΑΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΚΟΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΠΟΥ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΔΩΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΨΙΧΟΥΛΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΚΕΡΙΑ ΦΡΑΤΖΟΛΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΧΤΕΡΙΑ ΜΕ 120 ΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΔΙΠΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟ ΤΑ ΠΗΡΑΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
    ΑΥΤΟΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΧΑΜΠΑΡΙΑΖΟΥΝ ΜΩΡΕ ΝΑ ΚΑΤΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟΒΔΟΜΑΔΟ , ΕΙΝΑΙ ΜΠΕΤΟΝ ΑΡΜΜΕ 145+6=141
    ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΜΕ 50 ΛΕΠΤΑ ΓΙΑΤΙ ΝΗ ΞΥΛΙΑΖΩ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ.

    7 Φεβρουαρίου 2019 - 8:00 μ.μ.
    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    ο κοσμάκης τα πληρώνει όλα,1 ευρώ το κιλό η πατάτα έφτασε,κι εσείς του κλείνετε και το δρόμο.

    7 Φεβρουαρίου 2019 - 8:36 μ.μ.
    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Τα ίδια πσντελακη μου τα ίδια παντελή μου ! Το χειμώνα που δεν έχουν δουλειεε6οι αγρότες κλείνουν τους δρόμους Μόνο κάθε ψλεβαρη θίγονται δηλ τσσμπα μάγκες είναι !

    7 Φεβρουαρίου 2019 - 8:48 μ.μ.
    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Καραγκιόζηδες! !!!!ανόητοι!!!τεμπέληδες!!!!Που είστε την ανοιξη;ταλαιπωρείται τον κόσμο.Γελοίοι! !!Όλοι έχουμε προβλήματα αλλά δεν εμποδίσουμε τον κόσμο να πάει στις δουλειές τους.

    7 Φεβρουαρίου 2019 - 9:19 μ.μ.
    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Καταλαβαίνω τα προβλήματα τα οποία έχουν οί αγρότες και όχι μόνο!!!! Έλεος όμως...Με ποιό δικαίωμα κλείνετε τους δρόμους ;;; αν τα έχετε να πάτε μέσα στην Βουλή !!! Και όχι να αφαιρέσετε το δικαίωμα στον ταλαιπωρημένο πολίτη να μην μπορεί να πάει στην δουλειά του κλείνοντας τούς δρόμους.. Με αυτό τον τρόπο δεν σάς εκτιμάει ο κόσμος, το αντίθετο !!!!

    7 Φεβρουαρίου 2019 - 9:42 μ.μ.
    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    παδια χανεται το παιγνιδι με το κλεισιμο των δρομων

    7 Φεβρουαρίου 2019 - 11:32 μ.μ.
    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Ασε που οι παρακωληση συγκοινωνιων εκ προθεσεως εχει φυλακιση απο 3 μηνες εως 5 χρονια και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αστειευεται.

    8 Φεβρουαρίου 2019 - 6:58 π.μ.
    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    "κείνο που με τρώει κείνο που σώζει
    είναι που ονειρευομαι σαν τον καραγκιόζη"

    8 Φεβρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τους καθαρισε σαν αυγο ο Αλεκσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Ετσι είν' η ζωή" , τραγούδι Βίκυς Μοσχολιού,
    Σαβόπουλε Μεγάλε Καλλιτέχνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποια βουλή 9:19;Εκείνη που προστάτευαν αγκαλιά με τα ΜΑΤ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ασε μας ρε φιλε εσυ ολο πατατες τρως .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μακάρι να είχα κ εγώ κάνα στρέμμα περιουσία μόνο ένα όχι 50-200-1000 να ενισχύσω το εισόδημα μου των 532 με ενοίκιο 210 και ρεύμα 50 τον μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ μένος εναντίον των αγροτών βλέπω και εγώ όταν έχουν απεργία οι δημόσιοι ειδικά όταν τη συνδυάζουν με τριήμερα και αργιες δεν εξυπηρετούμε.ξερει κάνεις που είναι το κόστος παραγωγής και ποιος πραγματικά κερδίζει; Σε καμιά δεκαριά χρόνια ίσως και λιγότερα που δεν θα υπάρχει ελληνική επαρχία και θα τρωμε σκόνες και αλλά διάφορα τα ξαναλέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΙ ΣΥ ΤΏΡΑ ΒΡΉΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΊΑ ΚΑΙ ΒΓΆΖΕΙΣ ΤΗ ΧΟΛΉ ΣΟΥ
    ΚΑΤΆ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΊΩΝ ΥΠΑΛΛΉΛΩΝ ΠΟΥ ΠΑΊΡΝΟΥΝ ΜΙΣΘΟ ΜΙΑ
    ΑΝΤΕ ΔΥΟ ΦΟΡΈΣ ΤΟ ΜΗΝΑ
    1 και 16 του Μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο