Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Σε αναζήτηση λύσης για το άστεγο υπερήλικο ζευγάρι στην Πετρώνα Βάλτου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες τοπικής κοινότητας, κατοίκων και δήμου Αμφιλοχίας, ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την άστεγη οικογένεια στην Πετρώνα Βάλτου.

Πρόκειται για μια φτωχή τριμελή οικογένεια, που έχασε τα πάντα, μετά την καταστροφική πυρκαγιά που κατέκαψε την μικρή οικία της, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.
Το υπερήλικο ζευγάρι, 92 ετών ο άνδρας και 96 ετών η γυναίκα, αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, ενώ ο γιος τους, δεν εργάζεται.
Από τη στιγμή της καταστροφής, ιδιοκτήτης οικίας , ζήτησε να ανοίξουν οι χωριανοί την οικία του, ώστε να φιλοξενηθεί προσωρινά η οικογένεια.
Παράλληλα, οι κάτοικοι συγκέντρωσαν ρούχα, με τη βοήθεια και της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου, ενώ εξασφαλισμένο είναι και το φαγητό τους.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του χωριού κ. Κατσιάδα, υπήρχε επικοινωνία, με τα άλλα παιδιά των υπερηλίκων, που δεν μένουν στο χωριό και όπως φαίνεται προκρίνεται η λύση της διαμονής τους σε οίκο ευγηρίας.
Κάτι που όπως φαίνεται είναι επιβεβλημένο, μιας και έχουν αυξημένες ανάγκες και χρειάζονται συνεχή φροντίδα που δεν μπορεί να καλύψει ο γιος τους.
Για τον γιο του ζευγαριού, ηλικίας περίπου 60 ετών, σύμφωνα με πληροφορίες, καταβάλλονται προσπάθειες ώστε σε συνεργασία με εργοληπτική εταιρεία, να διατεθεί ένα κοντέινερ. Διαφορετικά, θα γίνουν κάποιες εργασίες, ώστε να χτιστεί ένας οικίσκος για να διαμείνει μέσα ο άστεγος άνδρας.
 https://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο