Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

ΕΟΠΥΥ: Πώς θα γίνονται οι γνωματεύσεις για ειδικές θεραπείες σε παιδιά και εφήβους

Αλλαγές στον τρόπο γνωματεύσεων για ειδικές θεραπείες παιδιών και εφήβων μέχρι την εφαρμογή της ηλεκτρονικής διαδικασίας περιλαμβάνει εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ
«Οδηγίες σχετικά με τον έλεγχο της πρότυπης Ιατρικής Γνωμάτευσης Ειδικών Θεραπειών Παιδιών/Εφήβων».
Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού και μέχρι την έναρξη της εφαρμογής των ηλεκτρονικών γνωματεύσεων, των οποίων ο έλεγχος θα διενεργείται ηλεκτρονικά, οι γνωματεύσεις που εκδίδονται σύμφωνα με την πρότυπη Ιατρική Γνωμάτευση από 1-2-2019, θα προωθούνται για έλεγχο προς τους Ελεγκτές Ειδικών Θεραπειών και όχι στους ελεγκτές των διμόσιων δομών, με την κάτωθι διαδικασία:
1. Οι θεράποντες ιατροί χορηγούν την χειρόγραφη γνωμάτευση στους δικαιούχους και τους ενημερώνουν ότι η γνωμάτευση πρέπει να κατατεθεί στην αρμόδια, του τόπου κατοικίας τους, Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ, για έγκριση από τους Ελεγκτές ιατρούς ειδικών θεραπειών.
2. Οι ελεγκτές ιατροί δεν πρέπει να προχωρούν στην έγκριση των γνωματεύσεων αλλά να ενημερώνουν τους δικαιούχους για την νέα διαδικασία.
3. Οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ θα αποστέλλουν ηλεκτρονικά τις χειρόγραφες γνωματεύσεις που εκδόθηκαν σύμφωνα με το πρότυπο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: eidikestheraDies@eopvv.aov.gr προκειμένου να εξεταστούν από τους αρμόδιους ελεγκτές.
 https://www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο