Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

«ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ» παράταξη του υπ. Δημάρχου Ξηρομέρου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΤΑΪΚΟΥ: Τα χρήματα της επιχορήγησης (400.000€) από την κακοκαιρία, θα πιάσουν τόπο αν γίνει η ασφαλτόστρωση του δρόμου Σουπί- Βαλόστρατο προς Χρυσοβίτσα!

            Με αφορμή την έγκριση επιχορήγησης (400.000€) απο το ΥΠΕΣ στο δήμο Ξηρομέρου για την αποκατάσταση ζημιών από την κακοκαιρία, η δημοτική παράταξη «ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ» του υποψηφίου Δημάρχου Ξηρομέρου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΤΑΪΚΟΥ, τονίζει ότι τα χρήματα της επιχορήγησης (400.000€) από την κακοκαιρία, θα πιάσουν τόπο αν γίνει η ασφαλτόστρωση του πρώτου τμήματος του δρόμου Σουπί- Βαλόστρατο προς Χρυσοβίτσα!

    Αναλυτικότερα, η δημοτική παράταξη «ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ» αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

Ο θάνατος σου η ζωή μου λέει ο λαός μας!!

           Μπορεί να μην υπήρξαν πλημμυρικά φαινόμενα από την πρόσφατη έντονη βροχόπτωση στην περιοχή μας, που γι αυτούς τους σκοπούς και μόνο είναι αυτά τα χρήματα, όπως είχε κηρυχθεί πυρόπληκτος  για την μεγάλη φωτιά στην Μπαμπίνη και είχε επιχορηγηθεί ο Δήμος Αστακού στην θητεία μου ως Δημάρχου Αστακού με 1,5 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία έπιασαν τόπο (αντιπλημμυρικό Μπαμπίνης και οδοποιίες και το κτίσιμο των δυο σπιτιών από τα θεμέλια με άλλη πίστωση από ταμείο Μολυβιάτη) και έλαβαν δυστυχώς εκτός από τους πολίτες που δικαιούντο τα 3.000ρα και πολλοί, που δεν δικαιούντο......



          ......και ως σεισμόπληκτος στον σεισμό της Πάτρας επίσης στην ίδια θητεία μου, από τον οποίο έλαβαν επιχορήγηση δεκάδες κάτοικοι του Αστακού, οι οποίοι τα δικαιούντο και επισκεύασαν τα σπίτια τους, τα οποία είχαν υποστεί  σοβαρές ζημιές, με συνολική πίστωση μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και είχαν βγει και 120.000 ευρώ για το Νεοκλασικό κτίριο του Δήμου, το οποίο είχαμε αγοράσει στην θητεία μου με 270.000 χιλιάδες ευρώ και είναι ένα από τα διαμάντια της τοπικής Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς μας, που μετά την ανακαίνισή του θα είναι ένα στολίδι για τον Δήμο μας, για το οποίο ετοιμάσαμε τις (4) τέσσερες απαιτούμενες μελέτες και τα τεύχη Δημοπράτησης, για να γίνει εκεί στον επάνω όροφο των 150 τετραγωνικών μέτρων η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και στον κάτω όροφο στέκι νεολαίας ή όποιες ανάγκες έχει τώρα ο Δήμος για υπηρεσίες του, τα οποία δυστυχώς δεν απορροφήθηκαν από τον Δήμο μας τα (9) εννέα  τελευταία χρόνια και ελπίζω να μην έχουν χαθεί, παρά τις συνεχείς παρακλήσεις – οχλήσεις μου!!! 

                   Έτσι και τώρα ανεξάρτητα από το πώς βγήκε αυτή η επιχορήγηση για τον (Δήμος Ξηρομέρου: Ενίσχυση 400.000 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών από την κακοκαιρία), αρκεί να πιάσουν τόπο.
             Και κατά την γνώμη μας θα πιάσουν τόπο, αν γίνει η ασφαλτόστρωση του πρώτου τμήματος του δρόμου Σουπί - Βαλόστρατο προς Χρυσοβίτσα, ο οποίος είναι  πολύ σημαντικός και για χωριά και των τριών πρώην Δήμων του Δήμου Ξηρομέρου, αφού τον χρησιμοποιούν για να πάνε στο Μεσολόγι και να γυρίσουν χωρίς να πληρώσουν διόδια στην Ιόνια Οδό, αλλά και για τους κατοίκους των χωριών της γύρω περιοχής. 

Αστακός 20/2/2019



24 σχόλια:

  1. ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.....ΑΛΛΑ ΜΑΤΑΙΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΑ...ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΌΧΙ κάτστε ΜΑ ΘΑΥΜΑΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΣΙΚΟ.ΛΕΦΤΕΣ

      Διαγραφή
  2. υπάρχουν και άλλοι δρόμοι που χρειάζονται να ασφαλτοστρωθούν , όπως για τα Βλυζιανά , Ζάφτα -Ντουργουβίτσα-Βασιλόπουλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ........ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΩΠΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Giati oloi oi dromoi tou astakou den einai se mavro xali oloi omos den iparxi oute ena komati tis prokopis kai esis thelete kai valostroto makari na gini alla otan then ftiaxnis to kendro tou dimou tha ftiaxis to valostroto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Giati oloi oi dromoi tou astakou den einai se mavro xali oloi omos den iparxi oute ena komati tis prokopis kai esis thelete kai valostroto makari na gini alla otan then ftiaxnis to kendro tou dimou tha ftiaxis to valostroto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να πάνε τα χρήματα αναλογικά σε όλα τα χωριά. Στην Χρυσοβίτσα αυτή την τετραετία έπεσαν λεφτουδακια Τι να πει ο Πρόδρομος που δεν έγινε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ναι ρε φιλε το βαλαστρατο συνδεει την εδρα του δημου με πηγαδια στρογγυλοβουνι παλαιομανινα τη αλλο δηλαδη ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μια απορία σχετιά με την αναφορά στο κείμενο για το διαμάντι της τοπικής Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς μας. Αγοράσθηκε 270.000€. Η αντικειμενική αξία του ποιά ακριβώς ήταν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η όποια πολιτική απόφαση ληφθεί από τον Δήμο Ξηρομέρου για την τοποθέτηση του ποσού 400.000 ευρώ από τη Πολιτεία προς τον Δήμο μας,
    θα πρέπει κατά την άποψή μου να έχει την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας τουλάχιστον των 2/3 των αιρετών μελών του δημοτικού Συμβουλίου του δήμου μας
    Άλλωστε αυτή είναι και η νέα πολιτική αντίληψη του ΥΠ.ΕΣ. Οι αποφάσεις στους δήμους να έχουν ευρύτερη πλειοψηφία και κοινωνική αποδοχή.
    Ευχαριστώ!
    Σπυρίδων Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι-Ξηρομέρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να τα πάμε στο αγραμπελο συνέχεια του άλλου δρόμου προς πηγάδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιατρέ πολύ αγάπη για την Χρυσοβίτσα τι γίνεται? Γιαννελη κοφτο κουράζεις πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ κύριε 2:35
    Ασφαλώς υπάρχουν και άλλοι πολλοί δρόμοι και εμείς έχουμε πει πως ο δρόμος Αρχοντοχώρι- Δρογοβίτσα και Καραϊσκάκη Άγιος Ηλίας θα γίνουν με ενιαία Δημοπρασία από τον πρώτο χρόνο , όπως θα γίνει και ο Δρόμος τον οποίο ανέφερα από Τσαπουρνιά Χρυσοβίτσα – Βαλόστρατο –Σουπί με προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Δήμου Ξηρομέρου-Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας και ΝΗΡΕΑ , όπως με ξεχωριστές εργολαβίες θα γίνουν ασφαλτόδρομοι ο δρόμος Στρογγυλοβούνι –Παλαιομάνινα , το υπόλοιπο του Δρόμου Αγράμπελα – Πηγάδια ,όπως και ο Δρόμος Βλυζιανά – Αετός ,τον οποίο ανέφερες και άλλοι ακόμη δρόμοι . Ο ΔΡΟΜΟΣ αυτός εξυπηρετεί τα κάτωθι Χωριά : Αρχοντοχώρι, Βλυζιανά, Βασιλόπουλο, Μαχαιρά, Μπαμπίνη , Φυτείες , Παπαδάτο, Σκουρτού , Αγράμπελα , Πρόδρομο , Χρυσοβίτσα , Στρογγυλοβούνι , Παλαιομάνινα και τα Χωριά του Πρώην Δήμου Κατούνας. Και άρα για εμάς είναι πρώτη προτεραιότητα .Όσο για τι σχέση έχουν τα χρήματα για το Νεοκλασικό του Δήμου και γιατί χρειάζεται, θα έπρεπε να το κατανοήσετε ,αφού το εξήγησα λεπτομερώς .Όσο για την αντικειμενική τιμή του Νεοκλασικού ήταν 270.000 ευρώ και η εμπορική του ήταν 300.000 ευρώ και είπαμε στον ιδιοκτήτη , πως αν δεν μας το δώσει 270.000 ευρώ ,δεν μπορούμε να το αγοράσουμε , ο οποίος συμφώνησε στα 270.000 ευρώ, για το οποίο έχουν εγκριθεί από τα σεισμόπληκτα 120.000 ευρώ .
    Παναγιώτης Στάικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ μου κύριε Γιαννέλη καλησπέρα
    .Σας χρωστώ την απάντηση για την ένσταση μου για τον εκλογικό νόμο, γιατί γύρισε σελίδα το blog και δεν φάνηκε . Για την σημερινή σας πρόταση δεν έχω καμιά διαφωνία . .
    Εγώ δεν είμαι αντίθετος με την απλή αναλογική , η οποία όμως απαιτεί κουλτούρα συνεργασιών , όπως υπάρχει σε πολλές Ευρωπαϊκές Χώρες , που σε κάποιες όπως στο Βέλγιο ακόμη και αν για (1,5) ενάμισι χρόνο δεν υπάρχει Κυβέρνηση εκεί το κράτος λειτουργεί κανονικά , αλλά επειδή εμείς στον τύπο μόνο είμαστε Ευρωπαϊκή Χώρα, αλλά στην πράξη σε πολλά πράγματα είμαστε Ανατολίτικη και άρα ο νόμος αυτός , χωρίς δικλείδες ασφαλείας αντί να επάγει συνεργασίες και συναινέσεις , οι οποίες είναι το ευκταίο και το χρήσιμο για την εύρυθμη λειτουργία των ΟΤΑ ,οδηγεί σε παζάρια και τα παζάρια ευοδώνουν την αδιαφάνεια και τον σφετερισμό του Δημοσίου χρήματος και γι αυτό τον χαρακτήρισα ως κακό νόμο , αλλά εγώ θα τον σεβαστώ μέχρι να αλλάξει κάποτε .!!!
    Την προστασία του Δημοσίου χρήματος την εξασφαλίζουν όχι απλά οι νόμοι , αλλά αν ο Δήμαρχος και οι Συνεργάτες , έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία της κοινωνίας και αυτό επαφίεται στον τρόπο ψηφοφορίας και επιλογής των Δημοτών .!!!!
    Με πολύ εκτίμηση
    Παναγιώτης Στάικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κύριε Παναγιώτη Στάϊκο !
    Σας Ευχαριστώ για την απάντησή σας και μάλιστα απαντήσατε και σε αυτή εδώ την ανάρτηση.
    Είστε όντως κ. Στάϊκο από τους ελάχιστους πολιτευτές του δήμου μας που είχατε και έχετε όλη την καλή διάθεση να συζητηθούν σε βάθος όλα τα προβλήματα της κοινωνίας του δήμου μας και κυρίως εν όψει των Δημοτικών Εκλογών στο Δήμο μας
    καλό σας βράδυ !
    Με σεβασμό στις απόψεις σας !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπράβο σας κύριε Στάϊκε. Ένας δήμαρχος απλός και λαΙκός χωρίς να λαικίζει. Μου αρέσει ότι είστε προσιτός στον απλό λαό χωρίς πολλά μπλα μπλα και ακαταλαβίστικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. εντάξει αποφάσισε ο ένας που θα πάνε τα λεφτά
    ωραία λογική
    αυτό είναι το νέο και το συλλογικό?????
    αυτά πληρώνουμε σήμερα.
    Αυτά τα χρήματα είναι για αντιμετώπιση καταστροφών απο θεομηνία. Οι Πρόεδροι και τα τοπικά συμβούλια των περιοχών που το πρόβλημα τους χτύπησε έχουν τον πρώτο λόγο.
    Σιγά μην φτιάξουμε και κανένα κλειστό με τα λεφτά να εχουμε τρία η οτι τον βολεύει τον καθενα για δικούς του λόγους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ακούστε λοιπόν κύριε 5:17μ.μ
    Δεν ήταν απόφαση ενός ανδρός αλλά συλλογική απόφαση όλης της παράταξης και αφήστε το υποκριτικό ενδιαφέρον σας για τους Προέδρους αφού αυτός ο Δρόμος είναι για όλα τα χωριά και καταστροφή από την νεροποντή δεν υπήρξε πουθενά κσι το ξέρετε .!!!!!
    Αφήστε λοιπόν τις υποκρισίες και τις ειρωνικές μαγκιές σας για τα περί κλειστών γιατί είναι πολύ φτηνές και δεν πιάνουν τόπο .!!!
    Παναγιώτης Σταικος .!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ολα τα χωρια του δημου απο αυτο τον δρομο πανε. Το ειπε και το αποφασισε.
    Τσιμουδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η παράταξη του Παναγιώτη Σταικου έκανε μία σοβαρή πρόταση ώστε να αποφύγουμε την κατάτμηση των χρημάτων σε μικρά αποσπασματικά έργα και να μην σπαταληθούν τα χρήματα σε διάφορα μπαλώματα .Ένα βασικό εργαλείο ανάπτυξης κάθε τόπου είναι ο ασφαλές δρόμος όπου με την σειρά του θα συμβάλει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και θα βγάλει από την αφάνεια τις μεγάλες δυνατότητες που έχει ο δήμος μας .Άρα σωστή η πρόταση .

    ΣΤΑΜΟΥΛΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

    ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Δ.ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φίλε των 5:17 καλά στα λέει ο Στάικος κλειστό.αλλο δεν έχει ανάγκη ο τόπος έφτιαξε ένα λειτουργικό ο ΓΑΛΟΥΝΗΣ....έκανε το χατίρι βλέπεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολυ σοβαρη προταση
    Κεντρικος δρομος
    Διχως αυτον αποκλειστηκαμε
    Ψαχνουμε να τον βρουμε ολοι και να θυμηθουμε ποτε περασαμε απο εκει
    Πεστε την αληθεια οτι ψηφοθηρειτε ασυστολα
    Αυτα ειναι ασοβαρα και για γελια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κύριε Σταμουλάκη μας πείσατε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο