Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Παράταξη: "ΞΗΡΟΜΕΡΟ – Δύναμη Ελπίδας. Ανατροπή τώρα" με υπ. Δήμαρχο ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗ: Θα πιάσουν τόπο τα 400 χιλιάρικα έκτακτη βοήθεια στο Δήμο Ξηρομέρου; Αυτό ενδιαφέρει τον κόσμο και την παράταξη μας!

Αστακός 21.2.2019
Δελτίο τύπου

Θα πιάσουν τόπο τα 400 χιλιάρικα έκτακτη βοήθεια στο Δήμο Ξηρομέρου; Αυτό ενδιαφέρει τον κόσμο και την παράταξη μας.

       Πληροφορηθήκαμε και εμείς ότι ο Δήμος Ξηρομέρου ενισχύεται οικονομικά από το Υπουργείο Εσωτερικών με 400 χιλιάδες ευρώ, για τις πρόσφατες πλημμύρες και καταστροφές που είχαμε σε πολλά σημεία της Δ.Ε. Αστακού στον Δήμο μας.
          Καταρχήν κάθε οικονομική ενίσχυση που λαμβάνει ο Δήμος μας, από εμάς, αφού θα καλύψει πραγματικές ανάγκες των πολιτών, είναι καλοδεχούμενη και γι αυτό δεν θα σχολιάσουμε την διαδικασία.
      Αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο και την παράταξη μας, είναι αυτά τα λεφτά να επενδυθούν στον Δήμο και να πιάσουν τόπο.....



      Πιστεύουμε ότι τα συγκεκριμένα χρήματα θα πρέπει να κατευθυνθούν προς ανακούφιση των περιοχών της Δ.Ε. Αστακού που επλήγησαν από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα, αφενός στο τομέα της μελέτης αντιπλημμυρικών έργων, σε γνωστά σημεία που έχουμε αποδεδειγμένα οξύ πρόβλημα και αφετέρου στον τομέα της αγροτικής οδοποιίας, μιας και σε αυτό το κομμάτι σαν Δήμος δεν έχουμε κάνει τίποτα όλα αυτά τα χρόνια στο δίκτυο αγροτικών δρόμων που διαθέτουμε. 
       Και οι δύο αυτοί τομείς παρέμβασης που προτείνουμε, αφορούν πολλούς πολίτες, που αντιμετωπίζουν συχνά πλημμυρικά φαινόμενα σε συγκεκριμένες περιοχές με την πρώτη βροχή και πολλούς αγρότες και κτηνοτρόφους του Δήμου μας, οι οποίοι δεινοπαθούν για να μπορέσουν τα πάνε στα πράγματα και στις δουλειές τους, μιας και πολλοί αγροτικοί δρόμοι έχουν καταστεί αδιάβατοι και περιμένουν από τον Δήμο μία κάποια βοήθεια.

Προτείνουμε:
-Να αποσταλεί άμεσα, πρόσκληση προς τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων για έκτακτη σύγκληση των Τοπικών Συμβουλίων.
-Να συγκληθούν έκτακτα τα Τοπικά Συμβούλια και να στείλουν τις προτάσεις τους, οι οποίες θα γνωστοποιηθούν σε όλους τους Δημοτικούς Σύμβουλους, μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.
-Η αξιοποίηση των χρημάτων να γίνει μέσω μειοδοτικών διαγωνισμών, ώστε να μεγιστοποιηθεί το όφελος για τον Δήμο μας.

        Επειδή κατά το παρελθόν η δημοτική αρχή δεν λειτούργησε με γνώμονα την καλύτερη αξιοποίηση των κονδυλίων που έλαβε, ζητάμε την καλύτερη αξιοποίηση αυτών των χρημάτων, με σωστή διαχείριση τους και διαφάνεια.
      Αυτό είναι το ζητούμενο για εμάς, λαϊκά να πιάσουν τόπο τα χρήματα που παίρνουμε και να χρησιμοποηθούν καθαρά και μόνο στο σκοπό για τον οποίο εκταμιεύονται.



32 σχόλια:

  1. θα φανε με χρυσεσ κουταλεσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ σωστα.Καθε τοπικο συμβουλιο που γνωριζει καλυτερα να συνεδριασει και να προτεινει σε καθε χωριο τι πρεπει να γινει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ειναι μονο ο Αστακος που εγιναν ζημιες.Ας καλεσει ο Δημαρχος τους Προεδρους που γνωριζουν καλυτερα σε καθε χωριο τι ζημιες εχουν γινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ανακοινωση μιλα για ΔΕ Αστακου. 10 χωρια λοιπον. Μην διαστρεφεις τα γραφομενα εσκεμενα

      Διαγραφή
  4. Τα χρηματα αυτα πανε για τον προεκλογικο αγωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. άν αδυνατήσει Η ΠΑΡΆΤΑΞΗ ΜΆΣ 2-3 %
    Ποιός θα επωφεληθεί????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πια Τοπικά συμβούλια αυτά έχουν καταργηθεί από την αρχή αυτής της πενταετίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. σωστη τοποθετηση και οχι ο ενας να διαλεγει ενα συγκεκριμενο εργο που θα πανε τα λεφτα αναλογα με αυτο που εχει στο μυαλο του
    αυτα πρεπει να τελειωσουν και οι ξεπερασμενες νοοτροπιες δημαρχων που ετσι πορευθηκαν η πορευονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 400.000; Για την αποκατάστασή δρόμου 800 μέτρων στο παραλιακό μέτωπο της Πάτρας ο πελετιδης ξόδεψε μόνο 1000€! Ένας προϋπολογισμός, απ' αυτούς που έχουμε συνηθίσει, για το συγκεκριμένο έργο θα απαιτούσε γύρω στα 300.000! Δεν θέλω να προκαταβαλω αλλά αν δεν αποκατασταθουν γύρω στα 40.000 χλμ δρομοι τότε να είστε σίγουροι ότι θα έχει γίνει μια ακόμη φορά μεγάλο φαγοπότι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 400.000; Για την αποκατάστασή δρόμου 800 μέτρων στο παραλιακό μέτωπο της Πάτρας ο πελετιδης ξόδεψε μόνο 1000€! Ένας προϋπολογισμός, απ' αυτούς που έχουμε συνηθίσει, για το συγκεκριμένο έργο θα απαιτούσε γύρω στα 300.000! Δεν θέλω να προκαταβαλω αλλά αν δεν αποκατασταθουν γύρω στα 40.000 χλμ δρομοι τότε να είστε σίγουροι ότι θα έχει γίνει μια ακόμη φορά μεγάλο φαγοπότι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ασ καθόσουν και εσύ στη θέση του δημοτικού συμβουλου για να τα λες από μέσα και όχι απ έξω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σωστός 3:03 αλήθεια λες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 5 33
    κανε υπομονη καμαρι μ θα τα λεει απο τη θεση του δημαρχου σε λιγο καιρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλε, 1000 ευρώ για 800 μέτρα δρόμο ούτε με χαρτόνι δεν καλύπτονται. Σκέψου λιγάκι . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν μας λέτε να δικαιολογήσετε. Και γιατί να ασχοληθουνε μόνο οι πρόεδροι από τα χωριά του αστακού. Τα υπόλοιπα χωριά του Φυτειών δεν έχουνε τις πλημμύρες στους κατσκοδρομους και στις γκρεμίλες. Τι μας λέτε για ανατροπή. Να μας φέρετε ανατροπές για χαλίκια. Όλα εκεί για τον Αστακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αφού όπως λες κατά το παρελθόν η δημοτική αρχή δεν λειτούργησε με γνώμονα την καλύτερη αξιοποίηση των κονδυλίων που έλαβε τότε γιατί μαζεύεις την ηγετική ομάδα τις δημοτικής αρχής δίπλα σου; Ο Γαλουνης δεν αποφάσιζε μόνος του(δυστυχώς) είχε και νυν δικούς σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κύριε Τριανταφφυκάκη αυτό είναι το νέο που μας λέται όταν λέται ότι υπήρξαν καταστροφές σε πολλά χωριά τη ΔΕ Αστακού όταν ολοι ξέρουμε ότι δεν υπήρξε πουθενα καμιά καταστροφή , καλείτε δε να έρθουν οι προεδροι των χωριών για να κάνουν τις προτάσεις τους άλλος για εργάκι 5 χιλιάδες ευρώ αλλος για 10 και άλλος για 20 και να γίνει ουσιαστικά πουθενα τίποτα και ταυτοχρονα λέτε να μεγιστοποιηθεί το όφελος για τον Δήμο μας μέσα από μειοδοτικό διαγωνισμο. Καλά έτσι θα πορεβεστε και αυριο στο Συμβούλιο με την συνεναιση την οποία απαιτεί ο νόμος . Υπηρξε μια πρόταση για να πάνε τα λεφτά για ένα δρόμο που εξυπηρετούνται όλα τα χωριά την ενοτητας Αστακού και για κάποια χωριά από τις άλλες δυο ενοτητες και δεν την στηρίζεται για να πιασουν τοπο τα χρηματα . Με απογοητευσες κυριε Γιάννη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κ. Τριανταφυλλακη άλλαξε το σάπιο καθεστώς της ευρύτερης περιοχής .Ειμαστε δίπλα
    Σου συνέχισε τον αγώνα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τα λεφτά ας πάνε όπου να ναι αρκεί να ναι προς όφελος της κοινωνίας κι όχι στην τσέπη των πολιτικών και κάποια ψίχουλα σε ψηφοφόρους πρόβατα. Αν δεν πιστευετε πως με 1000 € ο κομμουνιστής δήμαρχος της Πάτρας απεκατέστησε δρόμο 800 μέτρων με μόλις 1000 € κάνετε απλά μια αναζήτηση στο google και μια βόλτα από Πάτρα να δειτε και το αποτέλεσμα!αναμένω λοιπόν κι εγώ κι όλη η κοινωνία μεγαλη την ανάπτυξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 12.05 να συγκρίνουμε τα "σκατά" και τα "αποβράσματα" της .... αυτοδιοίκησης
    με τα χρυσάφια της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
    δέν γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΔΕΝ ΛΈΩ ΓΙΑ ΤΟΝ Γιάννη
    ΓΕΝΙΚΆ ΛΈΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΕΦΑΦΑΝ ΤΑ ΑΧόΡΤΑΓΑ ΤΡΩΚΤΙΚΆ ΤΟ σκασμό. και θέλουν κι άλλο φαί
    Ούστ γαϊδούρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τα λέω εγώ αυτά γιατί ο κόσμος εδώ πέρα δεν έχει δει τίποτα άλλο πέρα από διεφθαρμένους πολιτικούς που σπέρνουν μόνο τη μιζέρια στον τόπο τους. Και πιστεύουν ότι τα πράγματα έτσι έχουν και δεν αλλάζουν! Μπας και τουλάχιστον νιώσουν τη δύναμη να μην ψηφίσουν για 50 ευρώ! Απλά είναι τα πράγματα... Και τα μαθηματικά κάτι προσθέσεις και αφαιρέσεις, άμα θέλουμε να δούμε τι μας συμφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ως απλό μέλος της τοπικής μας κοινωνίας και υποστηρικτής πολιτικά της Ανεξάρτητης Τοπικής Παράταξης του Δήμου Ξηρομέρου με την Νόμιμη Ονομασία:
    << ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ για την ΑΝΑΤΡΟΠΉ και την ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ >>
    Δέν αναγνωρίζω πολιτικά την ηγετική πολιτική της ομάδα για άκρως αντιδημοκρατική-απολίτικη και αντιδεοντολογική συμπεριφορά εις βάρος της εν λόγω Τοπικής Παράταξης του Δήμου μας.
    Υποστηρικτής και ψηφοφόρος
    της Τοπικης Παράταξης:
    << ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΊΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ για την ΑΝΑΤΡΟΠΉ και την ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ >>
    Σπυρίδων Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι-Ξηρομέρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Στις δημοτικές εκλογές το 2014 ο Κος Τριανταφυλλακης Ιωάννης ήταν πολιτικός αντίπαλος ως δημοτικός σύμβουλος, με τις πολιτικές τοπικές παρατάξεις του δήμου μας και ως εδώ σωστά και δημοκρατικά, δημοκρατία σε όλη την Ελλαδα είχαμε και εχουμε.
    Και έρχεται τώρα η νέα τοπική παράταξή του και πήρε θέση στην ΕΠΊΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΊΔΑ της Νόμιμης Ανεξάρτητης Τοπικής Πολιτικής Παράταξης του Δήμου μας :
    << ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΊΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ για την ΑΝΑΤΡΟΠΉ και την ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ >>
    Πρωτοφανές αντιδημοκρατικό ατόπημα σε όλη την Αυτοδιοικητική Ελλάδα.
    Σπυρίδων Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι-Ξηρομέρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Το ειδα τώρα στην ΕΠΊΣΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
    της : Συμπολιτείας
    λυπάμαι για κάτι αριστερούς για το, ΛΑΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φίλε Σπύρο γιαννελη αφού είσαι υποστηρικτής της συμπολίτειας γιατί δεν βάζεις και υποψήφιος για να βοηθήσεις και τον Ηλία για να κάνει ψηφοδελτιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Φίλε συνδημότη μας ! 3:28 π.μ.
    Η όποια προσπάθειά απο την δική μου πλευρά είναι, να υπερασπιστεί το δημοκρατικό πολιτικό δικαίωμα της Πολιτικής Ύπαρξης και Αυτονομίας της καθόλα Νόμιμης Τοπικής Πολιτικής Παράταξης του Δήμου μας :
    "ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΊΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ για την ΑΝΑΤΡΟΠΉ και την ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ"
    συνεπώς δεν διεκδικώ ουτέ τώρα ούτε και στο μέλλον κανένα μα κανένα πολιτικο αξίωμα ή θέση εντός της τοπικής μας πολιτικής παράταξης του δημου μας.
    απλός υποστηρικτής-ψηφοφόρος της "Συμπολιτείας"
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εχεις δημοκρατικο δικαιωμα να εισαι οτι θελεις και κανενας δεν σε εμποδισε.
    Οι αλλοι εχουν δημοκρατικο δικαιωμα να κανουν τις πολιτικες επιλογες τους και μαλιστα τις ανακοινωσαν δημοσια η θα πρεπει να παρουν την αδεια σου;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 12: 58 μ.μ. ή είσαι εντελώς απολίτικο όν ή είσαι ανόητο πολιτικό όν , ή είσαι πολιτικός <> .
    Όπως και να είναι όμως:
    Η Τοπική πολιτική παρατάξη του Κου Ιωάννη Τριανταφυλλάκη και η αποτυχημένη πολιτικά "ηγετική ομάδα" οφείλουν να αποχωρήσουν το ταχύτερο δυνατόν πολιτικά, από την Τοπική Πολιτική Παράταξη :
    "ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΗΡΌΜΕΡΙΤΩΝ για την ΑΝΑΤΡΟΠΉ και την ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ"
    Ποιός η ποιοί απολίτικοι τους εδωσαν άδεια εισόδου στην "Συμπολιτεία Ξηρονεριτών " με ανυπόγραφο κείμενο???
    Υ.Γ. Συγνωμη φίλε που σου μιλάω με αυτό το πολιτικο ύφος, μιλάω όμως έτσι διοτι μάλλον δέν καταλαβαινεις την γλώσσα της κοινής πολιτικής λογικής.
    Άλλο λοιπόν είναι η τοπικη παραταξη του δήμου μας "Δύναμη Ανατροπής" και άλλο είναι η τοπική πολιτική παράταξη "Συμπολιτεια Ξηρομεριτων"
    καλό μεσημέρι φίλε ανώνυμε!
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δηλαδή ανόητε και ανωριμε πολιτικά, 12: 58
    Στην ΙΣΤΟΣΕΛΊΔΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ,
    μπορούν να γραφούν και όπως ειναι η δηλωση στηριξης στην παράταξη Τριανταφυλλάκη,
    να γράφούν δηλαδή και άλλες παρόμοιες δηλώσεις στήριξης και στις παρατάξεις Γαλούνη, Σταικου, κ.ο.κ.
    Κύριε Στάϊκο πές τους τίποτα γιατί στο τέλος θα με τρελάνουν κάποια ανόητα πολιτικά όντα αυτού του δήμου.
    Δεν αντέχω άλλο με δαύτους.
    καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο