Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Δημόσιο: Έρχονται 10.000 επιπλέον προσλήψεις -Τι σημαίνει η πρόταση προς την Εκκλησία


Με την πρόταση της κυβέρνησης προς την Εκκλησία να διαγραφούν οι 10.000 ιερείς από το Μητρώο των δημοσίων υπαλλήλων αλλά να συνεχίσουν να αμείβονται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, ανοίγουν ισάριθμες θέσεις στο Δημόσιο. Αυτό επιβεβαιώνουν στην aftodioikisi.gr στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης με γνώση και εμπειρία του αντικειμένου. ».....
Σημασία δεν έχει από πού θα πληρώνονται οι 10.000 ιερείς αλλά αν θα συμπεριλαμβάνονται στο Μητρώο των εργαζομένων στο Δημόσιο» τονίζουν. Αναφορικά με την μισθοδοσία τους από την ΕΑΠ, προσθέτουν ότι «αυτό είναι τεχνικό θέμα. Θα μπορούσε για παράδειγμα ένας φορέας που δεν ανήκεις στο Δημόσιο, όπως πχ η Εθνική Ασφαλιστική, να ζητήσει την τεχνική βοήθεια της ΕΑΠ για την μισθοδοσία των υπαλλήλων της. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπάλληλοι της Εθνικής Ασφαλιστικής θα ανήκαν στο δυναμικό του Δημοσίου» συμπληρώνει.
Υπενθυμίζεται ότι με την πρόταση του υπουργείου Παιδείας: «Δημιουργείται Ταμείο Μισθοδοσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, με λογαριασμό τηρούμενο στην Τράπεζα της Ελλάδος, το οποίο θα διαχειρίζεται τη μισθοδοσία του κλήρου. Στο Ταμείο Μισθοδοσίας καταβάλλεται ετησίως από το κράτος, σε αναγνώριση των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη Συμφωνία, η δαπάνη μισθοδοσίας του αριθμού των σήμερα μισθοδοτούμενων κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο αριθμός αυτός θα παραμείνει αδιάπτωτος. Προβλέπεται πρόσθετη δυνατότητα μισθοδοσίας περαιτέρω αριθμού κληρικών με δαπάνες της Εκκλησίας. Η καταβολή της μισθοδοσίας ενεργείται δια της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής. Δεν επηρεάζονται οι συνταξιούχοι κληρικοί. Η καταβολή των αποδοχών γίνεται την ίδια ημέρα και κατά τον ίδιο τρόπο που προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις για τη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες είναι αναλόγως εφαρμοστέες και στο Ταμείο Μισθοδοσίας.
Οι λογαριασμοί του Ταμείου ελέγχονται σε ετήσια βάση απολογιστικά από το Ελεγκτικό Συνέδριο» Επιπλέον, Διασφαλίζεται απολύτως το υπηρεσιακό, εργασιακό, μισθολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς, όπως και το σύνολο των εργασιακών, ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών και κάθε είδους δικαιωμάτων του εφημεριακού κλήρου και του λοιπού προσωπικού των νομικών προσώπων της Εκκλησίας της Ελλάδος. Καταρτίζεται ενιαίο Μητρώο Κληρικών και Λαϊκών Υπαλλήλων της Εκκλησίας της Ελλάδος. Διασφαλίζεται η σημερινή ιδιότητά τους ως λειτουργών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, καθώς και η μονιμότητά τους όπως αυτή προβλέπεται από τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το ύψος των κάθε είδους αποδοχών τους δεν θίγεται και εξακολουθεί, όπως και σήμερα, να καθορίζεται από το ενιαίο μισθολόγιο και από το ειδικό μισθολόγιο των αρχιερέων».
Σταδιακά οι 10.000 προσλήψεις
«Όταν θα ολοκληρωθεί η νομοθετική διαδικασία και πλέον έχουν εκκενωθεί αυτές οι θέσεις από τους ιερείς, θα υπάρξει ένας προγραμματισμός από την πλευρά της Πολιτείας, δηλαδή θα δούμε ποιοι τομείς έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες και αυτό θα γίνει σε ένα βάθος χρόνου» , σημείωσε χαρακτηριστικά η αρμόδια υπουργός, εκτιμώντας παράλληλα ότι οι προτεραιότητες είναι στην Παιδεία (μόνιμοι εκπαιδευτικοί), την Υγεία (γιατροί, νοσηλευτές) και το κοινωνικό κράτος και ότι οι προσλήψεις θα γίνουν σταδιακά από το 2020.
aftodioikisi



6 σχόλια:

  1. Ρε ουστ κοπριτες 😈😈😈

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΡΕΞΤΕ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ ΟΛΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χάνουμε την ταυτότητά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ιερώνυμε κοιμήσου.....χάνεται η Ελλάδα και εσύ σαν εκπρόσωπος της εκκλησίας αλλάζεις πλευρό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΨΕΥΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΦΟΥΝΤΟ ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί "ψευτοαριστεροι";; αυτή είναι η αριστερά παντού και πάντοτε

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο