Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ-ΚΚΕ: Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται φτωχοί και μεσαίοι αγρότες με ευθύνη ΕΕ και κυβερνήσεων (VIDEO)

        Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται φτωχοί και μεσαίοι αγρότες από την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραϊτης κατά τη συζήτηση στη Βουλή Επερώτησης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) για την Αγροτική Ανάπτυξη....

ΒΙΝΤΕΟ....
           Σχολιάζοντας την κριτική που ασκούν άλλα κόμματα στην κυβέρνηση, σημείωσε ότι δεν γίνεται καμία αναφορά στα αίτια των προβλημάτων, στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ και στα μονοπώλια......



     .......αλλά επικεντρώνουν στα περί ανικανότητας της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κατάσταση. Ωστόσο, όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει τα άλλα αστικά κόμματα στην καπιταλιστική διαχείριση κάνοντας τη βρώμικη δουλειά και στην αγροτική ανάπτυξη.
         Σχολίασε πως δεν ειπώθηκε κουβέντα για τις αγροτικές συντάξεις και κάλεσε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να δώσει απάντηση τι θα γίνει με τους αγρότες που με 30 χρόνια δουλειάς παίρνουν 330 ευρώ σύνταξη το μήνα.
       Τόνισε πως ό,τι έχει κερδηθεί και όποια μέτρα έχουν παρεμποδιστεί, έχει γίνει μέσα από τους αγώνες των αγροτών και σημείωσε ότι η προοπτική για τους αγρότες βρίσκεται στην κοινή δράση με την εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους σε σύγκρουση με την ΕΕ, το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις τους.

       Επίσης κατήγγειλε το εργατικό δυστύχημα, με νεκρό εργάτη, σε ιχθυοκαλλιεργητική μονάδα στον Αστακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο