Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ: Oδεύει οριστικά προς κλείσιμο το υποκατάστημα Αστακού λέει η Εθνική Τράπεζα

      Σήμερα Τρίτη 29.1.2019 ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών Χρήστος Μπόνης συναντήθηκαν στο γραφείο του Βοηθού Γενικού Διευθυντή Δικτύων της Εθνικής Τράπεζας κ. Δ. Παυλινέρη, στην Αθήνα.  
       Το στελέχος της Τράπεζας τους μετέφερε ότι το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στον Αστακό οδεύει οριστικά προς κλείσιμο και είναι στρατηγικός σχεδιασμός της τράπεζας για κατάργηση του υποκαταστήματος στο γενικότερο σχεδιασμό «εκσυγχρονισμού και αναμόρφωσης» του δικτύου της. 
Αναλυτικά ο Χρήστος Μπόνης τονίζει: 

     Σήμερα Τρίτη 29.1.2019 ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών Χρήστος Μπόνης, συναντήθηκαν στο γραφείο του  Βοηθού Γενικού Διευθυντή Δικτύων της Εθνικής Τράπεζας κ. Δ. Παυλινέρη. Το ραντεβού πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα των δυο προαναφερομένων για το ζήτημα της απομάκρυνσης (κλεισίματος) του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στον Αστακό........

 
       Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της Διοίκησης, στην Αθήνα και διήρκησε περίπου μια ώρα. Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης προσπάθησε με σοβαρά και πειστικά επιχειρήματα να εξηγήσει στο στέλεχος της ΕΤΕ ότι η απόφαση για να κλείσει το υποκατάστημα είναι λάθος και στηρίζεται σε μη κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια τόσο για τον Αστακό αλλά και γενικότερα για τον Δήμο Ξηρομέρου και αναφέρθηκε στους λόγους που πρέπει η τράπεζα να λάβει υπόψιν της.
         Εν συνεχεία ο πρόεδρος του Σ.Α.Α Χρήστος Μπόνης ενημέρωσε το στέλεχος της τράπεζας για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που έλαβαν χώρα τόσο στον Αστακό (με την συλλογή περίπου 600 υπογραφών) όσο και στην Αθήνα χθες βράδυ παράλληλα δε με την συμπαράσταση πρώην και νυν Βουλευτών και Υπουργών του νομού Αιτωλ/νιας, Ομοσπονδιών πολιτιστικών συλλόγων  της Αιτωλοακαρνανίας, πολλών συλλόγων με έδρα τον Αστακό άλλα και την Αθήνα, εκπροσώπων της τοπικής Αυτοδιοίκησης και φυσικά όλων Δημοτών του Δήμου Ξηρομέρου.

       Το συμπέρασμα που αποκομίσθηκε από την συνάντηση ήταν αποκαρδιωτικό και θλιβερό. Αποκαρδιωτικό  για τον λόγο ότι η τράπεζα έχει αποφασίσει το κλείσιμο του υποκαταστήματος, θλιβερό  δε διότι η αντιμετώπιση του στελέχους (Δ. Παυλινέρης) στο πρόσωπο των δυο επισκεπτών που εκπροσωπούσαν δυο φορείς (Δήμο Ξηρομέρου και συλλόγου Σ.Α.Α.) θεωρήθηκε σαν  μια συνάντηση αγγαρείας. 
        Η αδιαφορία που επέδειχνε ορισμένες στιγμές κατά την οποία οι δυο επισκέπτες αναφέρονταν με επιχειρήματα ότι τουλάχιστον πρέπει να επανεξεταστεί πάλι η απόφαση ήταν εκνευριστική και δεν αρμόζει σε κορυφαίο στέλεχος Τραπεζικού Οργανισμού παρόμοια  αντιμετώπιση και κυρίως απέναντι στον Δήμαρχο του Δήμου ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ, δηλαδή απέναντι σε ένα πληθυσμό περίπου 10.000 κατοίκων.
       Ο Βοηθός Γεν. Διευθυντής επικεντρώθηκε στο επιχείρημα ότι είναι στρατηγικός σχεδιασμός της τράπεζας και ότι....... λυπάται πολύ για την απόφαση. Παρ’ ότι πιέστηκε στην μια ώρα της συνάντησης να μας εξηγήσει την απόφαση της ΕΤΕ, συνεχώς αναφέρονταν στην απόφαση της Διοίκησης.

       Διαφάνηκε από την πρώτη στιγμή ότι (εξ)αναγκάσθηκε να μας δεχθεί στις πιέσεις που δέχθηκε από το πρωί. Στο τέλος δε του παραδόθηκαν τα δυο ψηφίσματα από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που έλαβαν χώρα η μια στον Αστακό και η άλλη στην Αθήνα μαζί με τις υπογραφές των  Δημοτών του Δήμου και των ετεροδημοτών καθώς και τα μηνύματα(email) των πολιτικών, συνδικαλιστών εκπροσώπων της Εκκλησίας, συλλόγων, που μας μετέφεραν την συμπαράσταση στον αγώνα μας.

         Τέλος δε ευελπιστούμε ότι θα καρποφορήσει η πίεση που ασκούμε όλοι για μια συνάντηση με τους αρμόδιους Υπουργούς (Τσακαλώτο-Δραγασάκη και Φλαμπουράρη) όπου θα έχουμε την ευκαιρία να τους αναλύσουμε διεξοδικά της άδικης απόφασης που ελήφθη.


12 σχόλια:

  1. Απολυτως λογικο. Αφου κατ εσας δεν ξερει καλα τη δουλεια του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλοι φιλοι μου με συμβουλευσαν ότι οσο χρονικο διαστημ κρατησει η ιστορια της εθνικης τραπεζας να μην μπω στον πειρασμο να απαντω στα σχολια που θα δημοσιεύονται στα διαφορα blog ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΩΤΟΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ Ειμαι προσθυμος να ακολουθησω αυτή την συμβουλη(και ομολογω ότι είναι πολλοι που μου την προτειναν) Αλλα θα κανω μια εξαιρεση Θ απαντω σε οσους σχολιαζουν με εμπαθεια με ειρωνια με αλαζονεια. Διοτι η τακτικη αυτή με προσβαλλει Προφανως ουτε στοχευω ουτε απαιτω κολακευτικα σχολια που θα με υμνουν σε οποιες πρωτοβουλιες η ενεργειες προβω ειτε μεμονομενα ειτε σαν συλλογος (και δεν αναφέρομαι αποκλειστικα στο θεμα της ΕΤΕ)παραλληλα δε κατανοω πλήρως ότι θα υπαρχουν και αντίθετες αποψεις , διαφορετικες φωνες ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΟΥΝ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΛΟΓΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ. Απαιτω όμως σεβασμο, απαντησεις και σχολια με ανιδιοτελεια και χωρις εμπαθεια . Για τους λογους αυτους αναγκάζομαι να απαντησω στο σχολιαστη (11.18) που με ειρωνικο και απαξιωτικο τροπο απαντα στην προασπαθεια που κανουμε ολοι για το καλο του Αστακου Δεν μπορω να αντιληφθω πως εβγαλε το συμεπρασμα ότι εμεις αναφέραμε η υπονοησαμε ότι το στελεχος της Εθνικης δεν ξερει να κανει την δουλεια του ;;;;ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΒΑΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Τ ότι ασπαζεται πληρως την αποψη και τις θεσεις της ετε και δεν εκφράζεται ειτε διαφωνει ειτε συμφωνει με το κλεισιμο του υποκαταστήματος Θα ηθελα πολύ από τον περιεργο αυτόν σχολιαστη να μου εξηγησει πως αντεληφθη και δημοσιευσε το πιο πανω σκεπτικο του Φυσικα αν αντεληφθη κατι διοτι υπαρχει και το περίεργο της υπόθεσης ότι γραφουμε για να δημιουργούμε πρόβλημα , με σκοπο να δειξουμε την εκδικητικοτητα μας ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρωτον απευθύνθηκα αποκλειστικά προς εσενα, αλλά αφου δεν καταλαβες τον πληθυντικο(ευγένειας) τον κοβω και απαντω: παρεθεσες ένα ολόκληρο κατεβατο που μας λές ότι το αρμόδιο στέλεχος δεν πείστηκε από τα σουπερ ουαο οικονομικα κλπ επιχειρήματα. Αυτό τι σημαίνει; Οτι αυτος δεν μπόρεσε να αντιληφθεί την "αληθεια" που του παρουσιασατε

      Διαγραφή
  3. Πολυ καλες οι ενεργειες ΟΛΩΝ.
    Ομως το ξαναλεω,στα θεματα αυτα, απαντηση απο
    τον Ν.Μπογιοπουλο στο βιβλιο του
    ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΗΛΙΘΙΕ.
    Αυτον το Καπιταλισμο τον στηριξαν και τον
    στηριζουν ολες οι μεχρι και σημερα κυβερνησεις.
    Το μυαλο μας ειναι το προβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τράβα ζησε σε κανενα κομμουνιστικό παραδεισο τοτε και μην μας πρηζεις. Αλλά σιγα, κορόιδο εισαι; Απολαμβανεις τα οφελη του καπιταλισμού και κάνεις και τον τσάμπα διανοούμενο.

      Διαγραφή
  4. ΜΗΝ ΑΣΤΑΚΙΖΕΙΣ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΤΟ ΜΠΟΝΗ ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΞΥΠΗΤΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αγαπητέ κ.Μπόνη.Δράττομαι της ευκαιρίας απ τα λεγόμενά σας [ κατανοώ πλήρως και αντίθετες απόψεις, διαφορετικές φωνές ]. Εφόσον όπως λέτε παραπάνω και μεις με τη σειρά μας θέλουμε να πούμε , με την ελπίδα ότι θα το κατανοήσετε έστω και εκ των υστέρων , ότι : η υπόθεση της Εθνικής Τράπεζας , είναι υπόθεση ΟΛΟΥ του Ξηρομέρου . Ότι σε τέτοιες περιπτώσεις μείζονος σημασίας ισχύει η ρήση " εν τη ενώσει η ισχύς" και κάτι τέτοιο στις όποιες φιλότιμες προσπάθειες του Συλλόγου Αστακιωτών , διαπιστώσαμε , όσοι παρευρεθήκαμε ,προχτές στην ΣΤΟΑ του βιβλίου ότι δεν υπήρχε.... Στην Αθήνα βρίσκονται πάνω από 1500 Αστακιώτες και 10.000 Ξηρομερίτες. Στην αίθουσα στο κάλεσμα του Συλλόγου βρίσκονταν με το ζόρι 20-25 Αστακιώτες ... Απουσίαζαν παντελώς οι Σύλλογοι των χωριών που αποτελείται ο Δήμος Ξηρομέρου, η Ομοσπονδία Ξηρομέρου κλπ . Ως προσπάθεια - κίνηση του Συλλόγου δεν είναι κατακριτέα , αλλά ως τακτική στερούνταν ΠΑΝΤΕΛΩΣ Αλληλεγγύης από Συλλογικά κι όχι μόνον πρόσωπα. Επίσης δεν διαβάσαμε πουθενά κάποιο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου . Αναφέρετε κ. Μπόνη ότι σας είπε ο υπεύθυνος της ΕΤΕ κ. Δ. Παυλινέρης ότι : ο στρατηγικός σχεδιασμός της ΕΤΕ είναι η κατάργηση του υποκαταστήματος ΕΤ Αστακού. Αυτό τα λέει όλα.Ας αφήσουν ακόμα τις όποιες καταθέσεις τους στην ΕΤΕ ....
    φιλικά και με πολύ πόνο για την κατάντια του Αστακού μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 10.42
    MAΖΕΨΟΥ.Δεν σε προσβαλα.Εχεις τη μυγα;
    Ζησε στη μιζερια σου,πληρωνε τον ΕΝΦΙΑ τους ΦΟΡΟΥΣ αδιαμαρτυρητα,
    δεξου με χαρα μειωσεις μισθων και συνταξεων.Πληρωνε πανακριβα τα παντα,
    απο σπουδες παιδιων,εισιτηρια μεχρι και το νερο που σε λιγο θα το πουμε ολοι νερακι.
    Αν εχεις τοσα πολλα που σε βαζουν στο κλαμπ των καπιταλιστων,τοτε μπραβο σου.
    Αν ζεις με το ξεροκομματο που σου πετανε ε τοτε κατι δεν παει καλα και ψαξτο.
    ΥΓ.Διαβαζε τα παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλος ένας οικονομικά αναλφάβητος που νομίζει ότι τα λεφτα πέφτουν από τον ουρανό...
      ΥΓ: οι υψηλοί φοροι και ο ΕΝΦΙΑ είναι σοσιαλιστικης έμπνευσης, οι φιλελεύθεροι είναι εναντίον. Χυλό τα έχεις στο μυαλό σου.

      Διαγραφή
  7. Δέχομαι τις παρεμβάσεις ενός συλλόγου και σέβομαι τις προσπάθειες του και γελάω με την παρέμβαση και την συμμετοχή του δημάρχου .
    Τα όρνια μυρίζουν το ψοφημι και οι τράπεζες το χρήμα .
    Ο Δήμος Ξηρομέρου παύει να έχει χρήμα και τα όρνια του χρήματος φεύγουν
    Ο Δήμαρχος έχει ευθύνη γι'αυτό
    Η τράπεζα στο Μύτικα έκλεισε πριν χρόνια από εκεί πέρασε δήμαρχος ο σημερινός δήμαρχος Ξηρομέρου τυχαίο Δεν νομίζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φιλε 6:19
    Τραπεζες εκλεισαν και κλεινουν σε ολη την Ελλαδα.
    Εσυ μονο στο Ξηρομερο βλεπεις;
    Πες στα ισα αυτο που θελεις κι αφησε τα πλαγιως εννοουμενα.
    Το χρημα παντου κανει κουμαντο.ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φιλε 12.09
    εξ ιδιων κρινεις τα αλλοτρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο