Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Αγροτoκτηνοτροφικό ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στα ΔΙΟΔΙΑ του ΑΚΤΙΟΥ, το Σάββατο 2 Φλεβάρη

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας 
Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ακτίου- Βόνιτσας

Αγροτoκτηνοτροφικό  συλλαλητήριο στα διόδια του Ακτίου στις 2 Φλεβάρη

        Την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα στα διόδια του Ακτίου, το Σάββατο 2 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι, αποφάσισαν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ακτίου - Βόνιτσας στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε  το πρωί της Κυριακής 27 Γενάρη στο δημαρχείο της Βόνιτσας. 
      Θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση  με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα στις 10:30 το πρωί στο κόμβο της «Βρυσούλας» στη Βόνιτσα και από εκεί συντεταγμένα θα ξεκινήσουν για τα διόδια του Ακτίου............



       Στο επίκεντρο της κινητοποίησης  βρίσκονται  τα μεγάλα προβλήματα της κτηνοτροφίας με κυρίαρχα τα οξυμένα προβλήματα της περιοχής, όπως οι χαμηλές τιμές σε γάλα, κρέας και η απένταξη των περιοχών (Βόνιτσα, Άγιος Νικόλαος, Πλαγιά, Περατιά) από την εξισωτική αποζημίωση

         Απέναντι σε αυτή την αγροτοκτόνα πολιτική που με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγούν στον αφανισμό τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, με το μάζεμα της κτηνοτροφικής παραγωγής σε λίγα χέρια, οργανώνουμε τον αγώνα μας, συγκρουόμαστε με την πολιτική που μας ξεκληρίζει, παλεύουμε για μια πολιτική που θα έχει στο επίκεντρό της την κάλυψη των συγχρόνων διατροφικών αναγκών του λαού μας, την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων και όχι το κέρδος των μεγαλεμπόρων, των βιομηχάνων, των μεταποιητών».
          Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα προβάλλει ένα δίκαιο και αναγκαίο πλαίσιο αιτημάτων μαζί με χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους από όλη τη χώρα μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων. Διεκδικούμε ουσιαστικό εισόδημα και ελάφρυνση από τα χαράτσια και την άγρια φορολογία, μέτρα που θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να παράγουμε. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη σφαγή μας ούτε με τα ψίχουλα της κυβέρνησης. 

1 σχόλιο:

  1. Οριστε να ΠΆΝΕ και οι σύλλογοι γιατί να μην ΠΆΝΕ
    Μόνο για την τράπεζα είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο