Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι του Μεσολογγίου;


Ξεκίνησε το έργο διάνοιξης του διαύλου του Μεσολογγίου και σκοπός είναι να παραδοθεί μέχρι και το τέλος Απριλίου
Κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι του Μεσολογγίου;
Επαφές του Δήμου Μεσολογγίου με τουριστικούς πράκτορες για 10ωρη στάση κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Μεσολογγίου και επίσκεψη των επιβατών σε μνημεία της περιοχής 


Άλμα ανάπτυξης κάνει το Μεσολόγγι που θα «συμπαρασύρει» όλη την περιοχή και θα δώσει «ανάσα» σε όλη την τοπική αγορά, καθώς, πριν πέντε ημέρες ξεκίνησαν οι εργασίες διάνοιξης του διαύλου Μεσολογγίου! Οι εργασίες διάνοιξης είναι προγραμματισμένο να γίνουν από την «είσοδο» του Πατραϊκού Κόλπου μέχρι και το λιμάνι του Μεσολογγίου από εξειδικευμένη τεχνική εταιρεία που ασχολείται με ναυτιλιακά έργα.
Οι εργασίες, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο: «θα εκτελούνται όλο το 24ωρο από εργαζόμενους που θα καλύπτουν τις ανάλογες βάρδιες. Σκοπός είναι η παράδοση του έργου να έχει γίνει μέχρι τέλος Απριλίου». Αρχές Μαΐου, όπως συμπληρώνει ο κ. Καραπάνος: «θα ξεκινήσει η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Μεσολογγίου με την Κεφαλλονιά και την Ιθάκη».
Με το έργο αυτό, όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Μεσολογγίου καταφέρνουμε να μην έχουν ενστάσεις οι τουριστικοί πράκτορες στην προοπτική μικρής κρουαζιέρας στο Μεσολόγγι!
«Μεγάλες εταιρείες του είδους και τουριστικοί πράκτορες κάμπτουν τις ενστάσεις που είχαν όλα αυτά τα χρόνια λόγω του μικρού βάθους του λιμανιού του Μεσολογγίου και ανοίγουν οι «πόρτες» για 10ωρες στάσεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Μεσολογγίου. Ήδη το τουριστικό τμήμα – υπηρεσία του Δήμου Μεσολογγίου με δουλειά δύο ετών συνέταξε και κατέθεσε πρόγραμμα σε tour operators που να συνδυάζει την στάση κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι με την επίσκεψη των επιβατών σε μνημεία της περιοχής. Μέχρι σήμερα το πρόγραμμα του Δήμου Μεσολογγίου για τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων παρουσιάστηκε σε tour operators που συνεργάζονται με την Γερμανία και την Αμερική και η ανταπόκριση ήταν πολύ θετική» τόνισε ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος.            
Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

5 σχόλια:

  1. τωρα που ερχονται εκλογες και ναυσταθμος του πολεμικού ναυτικού προβλέπεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και ολα αυτά περιμένοντας ...ιστιοπλοϊκά
    στον ΝΕΟ τουριστικό αγκυροβόλιο του Μύτικα-Αλυζιας.
    Ζήτω η Αρχαία Αλυζία ζήτω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και ολα αυτά περιμένοντας ...ιστιοπλοϊκά
    στον ΝΕΟ τουριστικό αγκυροβόλιο του Μύτικα-Αλυζιας.
    Ζήτω η Αρχαία Αλυζία Ζήτω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καιρός ήταν να γίνει κάτι ώστε να αποκτήσει τουριστικη κίνηση ενας νομός με τόσα αρχαία θέατρα και τόσους υδροβιότοπους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το Ξηρομερο θελουμε να παει μπροστα.Οχι ο Μητσοτακης η Φωφη ο Τσιπρας.
    Το θελουμε; ΠΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο