Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Ένωση Αγρινίου: Διασφάλισε σήμερα την ακίνητη περιουσία σου


Σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία κτηματογράφησης στην Ένωση Αγρινίου και στις κινητές μονάδες ενημέρωσης και συλλογής δηλώσεων για το Εθνικό Κτηματολόγιο....


Η υποβολή των δηλώσεων Κτηματογράφησης, προκειμένου να καταρτιστεί το Εθνικό Κτηματολόγιο, κορυφώνεται το επόμενο διάστημα για τις υπόχρεες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και η Ένωση Αγρινίου, συμμετέχοντας στην όλη διαδικασία υποστηρικτικά του έργου που έχει αναλάβει η ανάδοχος κοινοπραξία «Κτήμα2016», αναλαμβάνει την πλήρη διαδικασία για τη:
 συλλογή, επεξεργασία και καταγραφή των εμπράγματων και άλλων εγγραπτέων δικαιωμάτων ανά ακίνητο
συλλογή και επεξεργασία στοιχείων για την ακριβή απεικόνιση των γεωτεμαχίων στο κτηματολογικό διάγραμμα

Tο Εθνικό Κτηματολόγιο αποτελεί το σημαντικότερο αναπτυξιακό εργαλείο, ένα πραγματικά θεμελιώδες έργο για την Ελλάδα, που δημιουργεί πολύ σημαντικά οφέλη για τον πολίτη, την εθνική οικονομία και την προστασία του περιβάλλοντος και επίσης μια σημαντική κληρονομιά που οφείλουμε στις επόμενες γενεές. Συγκεκριμένα:

Προχωρά στην οριστική, χωρίς αμφισβητήσεις, καταγραφή και κατοχύρωση της ιδιοκτησίας των πολιτών.
Περιορίζει την γραφειοκρατία και γίνονται απλούστερες και ταχύτερες οι διαδικασίες μεταβίβασης της ακίνητης περιουσίας. Ενισχύει τη διαφάνεια και την ασφάλεια στις μεταβιβάσεις ακινήτων. Αναβαθμίζει την αγορά ακινήτων και αυξάνει την αξία της ακίνητης ιδιοκτησίας με συνέπεια να προσελκύονται σημαντικότατες επενδύσεις.
Οριοθετεί αμετάκλητα και διασφαλίζει πλήρως τη δημόσια και δημοτική περιουσία.
Προστατεύει αποτελεσματικότερα το περιβάλλον. Η αμετάκλητη οριοθέτηση των δασών και του αιγιαλού θα αποτελέσει το σοβαρότερο εμπόδιο ενάντια στις καταπατήσεις και την αυθαιρεσία.
Αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για την ορθολογική οργάνωση και ανάπτυξη της χώρας. 

Προσοχή: Η δήλωση ιδιοκτησίας είναι από το νόμο υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για οποιαδήποτε πράξη στο μέλλον (π.χ. μεταβίβαση, γονική παροχή ή δωρεά καθώς και έκδοση οικοδομικής αδείας). Σε αντίθετη περίπτωση, μετά τις πρώτες εγγραφές και τις προθεσμίες που προβλέπονται από το νόμο το ακίνητο καταχωρείται στο Ελληνικό Δημόσιο.

Σημείωση: Με δεδομένο ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου το καθεστώς ιδιοκτησίας δεν είναι ξεκάθαρο (αμφισβητούμενες εκτάσεις, απουσία συμβολαιογραφικών πράξεων, κληρονομιές για τις οποίες δεν υπάρχει αποδοχή, «μπλεγμένες» συνιδιοκτησίες κ.τ.λ.), καθώς και αμέτρητες περιπτώσεις κατακερματισμού των ακινήτων και άλλες καταστάσεις που καθιστούν πολύπλοκη την όλη διαδικασία, έχει αξία να επισημάνουμε ότι η Ένωση Αγρινίου, με την πολυετή εμπειρία στο ΟΣΔΕ (αγροτικό κτηματολόγιο) και την τεχνογνωσία που διαθέτει σε θέματα ψηφιοποίησης αγροτεμαχίων, παρέχει τη μέγιστη εγγύηση και για την αξιόπιστη και χωρίς προβλήματα υποβολή των δηλώσεων κτηματογράφησης.
e-ea.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο