Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΗΣ : ΤΟ ΚΥΠΑΡΙΣΙ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΝΕΡΟΥ.




Στο χωριό μου και ειδικά στο Δήμο Ξηρομέρου δεν πλήττεις ποτέ! Πέρασα τα Χριστούγεννα στο χωριό, το ονομαστό ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ, γνωστό στη δημοτική αρχή για την πολύ καλή συμπεριφορά του απέναντι της, και για την ηρεμία και ψυχραιμία που αντιμετωπίζει την απομόνωση του από το ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ......


Θαύμασα για άλλη μια φορά την εξέλιξη του αλλά και τις πρωτοποριακές μεθόδους που η δημοτική αρχή βρίσκει κάθε φορά ώστε να επιλύει μικροπροβλήματα του χωριού.
ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 1) Λακκούβες παντού στους δρόμους, αλλά εκείνες στην έξοδο του χωριού προς Βλυζιανά είναι απίστευτα ανθεκτικές. 
Ένας πρωτοποριακός Δήμος βρίσκει πάντα τις καλύτερες δυνατές λύσεις για τα προβλήματα. Για να τις εξαφανίσει τις λακκούβες και τι δεν χρησιμοποίησε! Αμμοχάλικο 3αλφα, χώμα από ακόνα, εκεί οι λακκούβες δεν καταλάβαιναν τίποτα, άντεχαν στα επιτεύγματα της Δήμο - Ξηρομερίτικης τεχνολογίας. Ώσπου μια μέρα του Δεκεμβρίου   πρωί - πρωί ένα φορτηγό σταμάτησε και στην καρότσα του είχε ένα παχύρευστο υλικό γκρι χρώματος. Αμέσως, ένα ολιγομελές συνεργείο, κατέβηκε με τα φτυάρια και άρχισαν να γεμίζουν τις λακκούβες με αυτό το υλικό. Κατά σύμπτωση εκείνη την ώρα έβρεχε και οι λακκούβες ήταν γεμάτες νερό, όμως το παχύρευστο αυτό υλικό, που κάποιος που δεν ξέρει θα το ονόμαζε τσιμέντο η μπετόν, ήταν ειδικό για να στεγνώνει αμέσως και ειδικά όταν τοποθετείται σε λακκούβα γεμάτη νερό. Η αντοχή και το στιγμιαίο στέγνωμα αυτού του πρωτοποριακού υλικού ήταν τέτοια που δεν χρειάζονταν να μπει κάποιο απαγορευτικό, ώστε για κάποιο διάστημα να μη πατήσει κάνεις, όπως κάνουμε όλοι εμείς οι κοινοί θνητοί με το απλό τσιμέντο. Σε 15 περίπου λεπτά τα πάντα είχαν τελειώσει οι λακκούβες κλείστηκαν, η βροχή έπεφτε και το συνεργείο έφυγε.
Το αποτέλεσμα αυτής την τεχνολογικής εξέλιξης αλλά και τις ιδιοφυΐας των υπευθύνων του ΔΗΜΟΥ είναι αυτό που φαίνεται στις φωτογραφίες. Επάνω στο τσιμέντο χαράχθηκαν οι ρόδες των αυτοκινήτων, πατημασιές διάφορες, μια γλυπτική θα έλεγε κάνεις πάνω στο δρόμο.
Σήμερα που μιλάμε τα πάντα σε αυτή την ωραία γωνιά του χωριού μου θυμίζουν αυτή την τεχνολογική εξέλιξη. Μη ξεχάσω να αναφέρω ότι στο ίδιο σημείο σπάνε συνέχεια οι σωλήνες της ύδρευσης, αλλά προς Θεού μην επισκευαστούν και χαλάσει η αισθητική του δρόμου!!!
ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 2) Πριν πολλά - πολλά χρόνια εκεί στο κοιμητήριο, πάλι του ονομαστού χωριού μου, στέκονταν αγέρωχο ένα 20μετρο κυπαρίσσι. Για λόγους άγνωστους σε πολλούς το κυπαρίσσι ξεράθηκε αλλά συνέχισε να  στέκετε όρθιο, χωρίς όμως δυνάμεις, αφού όλα του τα κύτταρα είχαν νεκρωθεί.
Παρ’ όλο ότι ήταν νεκρό, μιλούσε έκανε το νεύμα του, προειδοποιούσε για το τέλος του και για τι στιγμή που δεν θα άντεχε άλλο και θα κατέρρεε. Αστεία πράγματα, δεν καταλαβαίνουμε εμείς από αυτά και τέτοιες απειλές και ειδικά από ένα παλιό κυπάρισσο. Το καμαρώναμε, το θαυμάζαμε και αγνοούσαμε τις προειδοποιήσεις του.
Το μοιραίο ήρθε μια μέρα του Δεκεμβρίου και το κυπαρίσσι έπεσε και στο πέσιμο του κατέστρεψε πέντε μνήματα συγχωριανών μου (ούτε στο μνήμα τους, οι αθεόφοβοι εμείς, δεν τους αφήσαμε να ησυχάσουν) και πάλι καλά που δεν είχαμε και θύμα ή θύματα να λέμε!
Οι προειδοποιήσεις έγιναν πράξη και οι καταστροφές πολλές και δαπανηρές.
Αμέσως οι ανεύθυνο - υπεύθυνοι του ΔΗΜΟΥ μπροστά στην κατακραυγή, των ζωντανών αυτή τη φορά, έτρεξαν να μαζέψουν το κουφάρι του κυπαρισσιού, υποσχόμενοι να αποκαταστήσουν τις ζημιές των μνημείων.
Και επειδή σε τούτο τον Δήμο, με τούτη τη δημοτική αρχή, όλα να τα περιμένεις, πέταξαν και κάποια πριονίδια στην είσοδο του κοιμητηρίου έτσι για να μας θυμίζουν το συμβάν, αλλά και την παρουσία της δημοτικής αρχής!
Υ.Γ.  1: Τρέμω στη ιδέα μήπως και δεν ξανακατεβεί στις εκλογές, τούτη η          δημοτική αρχή!
Υ.Γ. 2: Το ότι από τα συγκεκριμένα δυο σημεία περνάει σχεδόν καθημερινά πρωτοκλασάτος δημοτικός σύμβουλος και γνώριζε, το χαρακτηρίζω ψευδή είδηση!
Υ.Γ. 3: Η ζημιά για τα δυο περιστατικά κοστίζουν στον φορολογούμενο δημότη περίπου 5.000 ευρώ, αλλά τι σημασία έχουν τα ευρώπουλα, μπροστά εις τις πρωτοποριακές μεθόδους τις αναντικατάστατης δημοτικής αρχής των περασμένων δεκαετιών!!!

Παναγιώτης Χολής








10 σχόλια:

  1. ΚΑΛΛΑ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΛΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΕΚΙΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ 48ΏΡΕΣ ΤΟ24ΩΡΟ ΕΠΙ 4ΣΥΝΑΠΤΑ ΕΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΤΙΣ ΒΟΥΛΩΣΕΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ Ο ΜΕΝΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΚΛΕΙΝΕ ΑΛΑ ΠΑΛΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ χΟΛΉ.ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΎΝΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΩΠΟΣ ΓΡΑΦΕΙΣ Κ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ..ΕΝΆΝΤΙΑ. ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΠΛΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητε Παναγιώτη στο χωριό μας είδες το τσιμέντο που δεν έριξαν καλά και τα υπόλοιπα στο Νεκροταφείο σωστά τα έγραψες αυτά την τηλεόραση που δεν έχει το χωριό και πρέπει ο κόσμο να πλήρωση το nova τι έχεις να πεις που η δημοτική αρχή μας έχει ΓΡΑΜΕΝΟΥΣ!!!(τριτοκοσμικές κατάστασης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 3000 ΛΕΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΜΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΙΓΗΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο πρόεδρος είναι ο πρώτος που ευθύνεται για την εικόνα του χωριού. Του το λέω συνέχεια το γνωρίζει και ο ίδιος. Δικαιολογείτε ότι δεν τον υπολογίζει ο Δήμαρχος, με τον οποίο βέβαια έχει εκλεγεί, δεν του έχει υλοποιήσει κανένα έργο από όσα του είχε υποσχεθεί και αλλά πολλά. Οι σχέσεις τους δεν είναι καθόλου καλές αλλά αυτό όμως δεν αφορά εμάς. Οι κακές τους σχέσεις τιμωρούν το χωριό και υποβαθμίζουν την καθημερινότητα των συγχωριανών μας. Ήταν ο κολλητός του δήμαρχου. Τώρα δεν είναι και αυτό το πληρώνει το χωριό. Αυτά τα λίγα έχω να σου πω αγαπητέ συμπολίτη 7,59 και αν με ξέρεις καλά θα γνωρίζεις ότι δεν καλύπτω κανέναν και καταγράφω την πραγματικότητα του χωριού μου που λατρεύω! Και μάλλον είμαι ο μόνος που γράφω επώνυμα για το χωριό μου!
    Αν, λέω αν, εσύ αύριο εκλεγείς πρόεδρος του χωριού και η δημοτική αρχή δεν θέλει να σου χρηματοδοτήσει έργα ,εσύ πρέπει κάτι να κάνεις ,πρέπει να αντιδράσεις .Τον τρόπο θα τον επιλέξεις εσύ και ανάλογα την αντίδραση θα έχεις και τα ανάλογα αποτελέσματα.
    Όποιος λοιπόν θέλει να ανακατεύετε με τα κοινά και να εκπροσωπεί τους συμπολίτες του πρέπει να είναι αποφασισμένος να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες του. Διαφορετικά να κάτσει σπίτι του. Χορτάσαμε από δικαιολογίες !
    Οι επιλογές μας είναι αυτές που καθορίζουν και το μέλλον μας.
    Για το άλλο σχόλιο ότι δεν γράφω και για άλλα θέματα που βασανίζουν το χωριό, καταλαβαίνω ότι δεν μπορούν ‘η δεν θέλουν να το κάνουν οι ίδιοι και ελπίζουν αυτό να το κάνει κάποιος άλλος. Είμαι πρόθυμος να τους βοηθήσω και να το κάνω εγώ γι’ αυτούς ,κανένα πρόβλημα. Στείλτε μου,επώνυμα, τι θέλετε να γράψω ,στο panagiotis243@hotmail.com και αν μπορώ θα το κάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι χαρακτηρισμοί ´´κολλητοσ´´ του δημάρχου και άλλοι που είναι διάσπαρτοι στο κείμενο,μπορεί να δικαιολογηθούν από το θυμό σου,αλλά δείχνουν εμπάθεια.
      Όπως αναφέρεις ποιο κάτω ο καθένας κάνει την επιλογή του,συνεπώς επειδή στο χωριό μας το τελευταίο χρόνο άτυπος πρόεδρος είναι ο δεύτερος σε ψήφους σύμβουλος,δείχνει ότι ο πρόεδρος έκανε την επιλογή του αφού,ως όφειλε,εξάντλησε όλα τα μέσα που είχε για να πιέσει το δήμαρχο.
      Υπεύθυνος για την κατάσταση του χωριού είναι ο δήμαρχος και κανείς άλλος και αυτό ισχύει για όλα τα χωριά.Ο πρόεδρος το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να καταθέτει τεχνικό πρόγραμμα κάθε χρόνο,το οποίο είναι το ίδιο κάθε χρόνο γιατί δεν υλοποιείται τίποτε από το δήμαρχο και να ακούει τις εύλογες διαμαρτυρίες των δημοτών καθώς η καθημερινότητα από τους κατά καιρούς διοικούντες είναι προνομιούχο πεδίο για ψηφοθηρία.
      Το χωριό το τιμωρεί η ανικανότητα και η αδιαφορία του δημάρχου και τίποτε άλλο!!!!
      Από τη μια υπάρχει ο Δήμαρχος που τα έγραψε όλα τα χωριά και από την άλλη οι Πρόεδροι που ανεξάρτητα με ποιον εκλέχτηκαν θέλουν να προσφέρουν στο χωριό τους.

      Διαγραφή
  6. Αξιότιμε Συμπολίτη μας Κύριε Παναγιώτη Χολή !
    Το δημοκρατικό δικαίωμα της γνώμης για δημόσια θέματα-θέματα δηλαδή κοινά που αφορούν ισότιμα όλους μας, είναι δικαίωμα ελεύθερο και σεβαστό και ας μήν συμφωνούν πάντα οι απόψεις μας ή οι ιδέες μας ως πολιτικοποιημένοι ή πολιτισμένοι άνθρωποι-πολίτες.
    Πάντως νομίζω καλό θα είναι και δέν κοστίζει τίποτα και σε κανέναν μας, όταν διαμορφώνεται μία οποιαδήποτε κυρίαρχη άποψη μας, να κρατάμε και μία επιφύλαξη στην άποψή μας, έστω και ως πιθανότητα να είναι λίγο διαφορετικά ή και εντελώς διαφορετικά τελικά η πολιτική πραγματικότητα γύρω μας, σε πολιτικές καταστάσεις και σεβαστά δημόσια πρόσωπα της κοινωνιας μας.
    Καλημέρα σε όλους Μας !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ κύριε Γιαννέλη. Γιαυτό και στις δημοκρατίες υπάρχει και η λογοδοσία,οι ανοιχτές συνελεύσεις,ο δημόσιος διάλογος,η ανταλλαγή απόψεων και εκτιμήσεων κλπ. Όταν όμως στο τόπο μας σου στερούν τις ανοιχτές συνελεύσεις,δεν υπάρχει λογοδοσία και σου στερούν και το δημόσιο απολογισμό έργου,τι σόι δημοκρατία έχουμε; Λογικό είναι όταν λείπουν τα παραπάνω ο καθένας να βλέπει τα πράγματα όπως εκείνος θέλει και να κρίνει, αντικειμενικά ή υποκειμενικά ανάλογα. Μπορεί να κρίνει σωστά ή λάθος!Το ζητούμενο είναι η ενημέρωση του Δημότη-πολίτη από τους έχοντες την εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παναγιώτη !
    Με την ευκαιρία αυτής της ειλικρινούς συνομιλίας μας ας ξεκινήσει στην τοπική μας δημοτική παράταξη "Συμπολιτεία Ξηρομεριτών" και εν όψει των Δημοτικών Εκλογών ανοιχτή δημοκρατική συζήτηση και για όλα τα θέματα που απασχολούν την τοπική μας κοινωνια και την δημοτική μας τοπική παράταξη και όλοι μας να συμβάλλουμε με τις απόψεις μας στην προετοιμασία και διαμόρφωση του προεκλογικού προγράμματος.
    Καλό μεσημέρι σε όλους τους συμπολίτες-συμπολίτισσες του δήμου μας !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ντροπή και αίσχος που κυβερνούν το δήμο μας τετοια λαμόγια.Ειχαν μόνο ανάγκη να τους ψηφίσουμε για να βγουν και να κάθονται στην καρέκλα και να τρώνε. Σας διακατέχουν τα λόγια μόνο.
    Η χειρότερη δημοτική αρχή. Εκλογές έρχονται, ελάτε για ψήφο κύριε αρετάκια. Ε και που είστε.. πάρτε και τα πορτοφόλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο