Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Υπό τον Μητροπολίτη Κανάγκας από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, η κοπή πίτας στην ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΛΑΙΡΟΥ (ΦΩΤΟ)





Η κοπή της πίτας και η ομιλία του Μητροπολίτη Κανάγκας στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Παλαίρου

        Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και τη συμμετοχή όλων τον ενοριτών της Παλαίρου πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 5:00 μ.μ. η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ιερού Ναού στην οποία παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Κανάγκας κ.κ. Θεοδόσιος. 
     Η εκδήλωση ξεκίνησε με τις χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες για την άφιξη του Σεβασμιότατου στην εκκλησία.......



      Ο Ναός ήταν κατάμεστος από τους ευλαβείς πιστούς οι οποίοι περίμεναν να ακούσουν τον πνευματικό λόγο του Σεβασμιότατου. 
      Την προσφώνηση της ομιλίας έκανε ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Τριάντης αναφερόμενος στην ζωή και το έργο του κ.κ. Θεοδοσίου. 
    Τον λόγο αμέσως μετά έλαβε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης ο οποίος αναφέρθηκε στην Ιεραποστολική διακονία στην Αφρική και ιδιαίτερα στην Μητρόπολη Κανάγκας. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι σε εκείνα τα μέρη από τον υποσιτισμό, τις ασθένειες, την εξαθλίωση, την έλλειψη στοιχειώδους παιδείας και εκπαίδευσης αλλά και την ύπαρξη αναρχίας, ωστόσο τόνισε την μεγάλη πίστη που αυτοί οι άνθρωποι διαθέτουν και την προθυμία τους να συμμετέχουν στην ανέγερση ναών και σχολείων. 
      Επίσης τόνισε την σπουδαία δράση της ιεραποστολής στις αναπτυσσόμενες χώρες και την ανταπόκριση του λαού των αναπτυγμένων χωρών σε εκλύσεις βοήθειας. Για καλύτερη κατανόηση της ζωής και της ιεραποστολικής δράσης στα Αφρικανικά μέρη έγινε διαδραστική παρουσίαση φωτογραφιών και βίντεο. 

          Την αποφώνηση της ομιλίας έκανε ο εφημέριος του Ιερού Ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Κων/νος Γατσούλης ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο για την ανταπόκριση στο κάλεσμά του καθώς και όλους τους πιστούς που συμμετείχαν στην εκδήλωση. 
     Με το τέλος της ομιλίας ξεκίνησε η ακολουθία αγιασμού των πιτών από το Μητροπολίτη κ.κ. Θεοδόσιο οι οποίες ήταν μια ευγενική προσφορά της λέσχης αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου, έπειτα κόπηκαν και μοιράστηκαν στους πιστούς. 
       Μεταξύ των ανθρώπων που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν πολλά νέα παιδιά των κατηχητικών σχολείων της ενορίας, ο αρχιερατικός επίτροπος Βονίτσης πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Βέττας και ο αντιδήμαρχος του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας κ. Κων/νος Φραδέλος.    














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο