Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ: Ανατροπή των σχεδίων για εγκατάλειψη της αιγοπροβατοτροφίας


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η διοίκηση της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ, για τυχόν υλοποίηση των προθέσεων της Κομισιόν, να δοθούν κίνητρα στους αιγοπροβατοτρόφους να εγκαταλείψουν τον κλάδο....

Αναστάτωση επικρατεί στον κλάδο της κτηνοτροφίας και ειδικότερα της αιγοπροβατοτροφίας, με όσα έχουν γίνει γνωστά το τελευταίο διάστημα, σχετικά με την πρόθεση της Κομισιόν να προχωρήσει στην πριμοδότηση των αιγοπροβατοτρόφων, προκειμένου να εγκαταλείψουν τις εκμεταλλεύσεις τους, δίνοντάς τους ως αντίτιμο μια ισχυρή αποζημίωση.

Η αιγοπροβατοτροφία αποτελεί παραδοσιακά έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της χώρας και βασικός πυλώνας στήριξης των τοπικών οικονομιών, συμβάλλοντας καθοριστικά στο εισόδημα των αγροτών. Μπροστά στην απειλή να καταρρεύσει, ειδικά σε μια περίοδο, που βάλλεται από τις συνεχείς μειώσεις της τιμή του γάλακτος και των ελληνοποιήσεων, αποτελεί προτεραιότητα η στήριξή της.

Ο πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ Παύλος Σατολιάς καλεί την πολιτεία να πάρει άμεσα θέση, τονίζοντας ότι μία τέτοια εξέλιξη είναι πολύ επικίνδυνη με δεδομένο ότι οι κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις ασφυκτιούν λόγω της πρόσθετης κατάρρευσης της τιμής του γάλακτος, που τις έχει οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο. «Είναι ακόμα πιο επικίνδυνο και θα υπάρξουν δραματικές συνέπειες, αφού ο κτηνοτρόφος σήμερα μη μπορώντας να ανταποκριθεί στα δυσβάστακτα οικονομικά βάρη, μπορεί να παραπλανηθεί και να εγκαταλείψει την εκμετάλλευσή του. Αυτό θα έχει ως επιπρόσθετο αποτέλεσμα την ερημοποίηση της υπαίθρου και την ρήξη του κοινωνικού ιστού», σημειώνει ο πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ.

Επισημαίνει δε, ότι οι κτηνοτρόφοι της χώρας ζητούν «κίνητρα για να παράξουμε και όχι κίνητρα για να σταματήσουμε την παραγωγή και να γίνουμε και εμείς κομμάτι ανέργων ή επιδοματούχων».

Σε περίπτωση, που επαληθευθούν οι πληροφορίες αυτές, όπως επισημαίνει ο Π. Σατολιάς, η αντίδραση των κτηνοτρόφων της χώρας και των φορέων τους θα είναι άμεση και δυναμική και δεν θα επιτρέψουν να παραδοθούν άνευ όρων και μάχης, στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα, καλεί την πολιτεία και το αρμόδιο Υπουργείο να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δράσουν άμεσα με όσα μέσα διαθέτουν, σε συνεργασία με τους αγροτικούς φορείς της χώρας, προκειμένου να αποτρέψουν και εμποδίσουν μία τέτοια εξέλιξη, που θα πλήξει καίρια την αγροτική οικονομία και τους κτηνοτρόφους της χώρας.
neapaseges

5 σχόλια:

  1. Όπως αλήθεια λέτε οι κτηνοτρόφοι έχουν φτάσει σε συνθήκες σύγχρονων ειλωτων που δουλεύουν για τους εμπόρους και τους μεσάζοντες καταχρεομενοι Γιατί να μην πουλάνε κουλούρια καλύτερα και να μην χρωστάνε πουθενά?η σας νοιάζει μη χαθεί η δική σας μάσα Μήπως?...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρίνοντας πάντως απ τις περιοχές μας, ούτε κανέναν σοβαρό συνεταιρισμό είδα (με εξαίρεση το συνεταιρισμό στη ρουφιανιά για τη κατσίκα του γείτονα) ούτε κάποια αντίσταση.

      Εφόσον είναι ο καθένας μόνος του, φυσικό κι επόμενο είναι να κρέμεται απ τα @@ του μεσάζοντα.

      Μη περιμένετε σωτήρες, δε θα έρθουν.

      Διαγραφή
  2. Θέλουν να μας αποτελειώσουν.προσπαθουν με τον τρόπο τους να μας κάνουν τεμπέληδες.προσπαθουν να κάνουν ο,τι ακριβώς έκαναν με τα καπνα.να γίνουμε μια χώρα όπου τα καφενεία θα είναι γεμάτα κάνεις να μην δουλεύει.να γίνουμε πιονια που να μην έχουμε στόχους στη ζωή μας και καμιά προοδο ως άνθρωποι και απλά να αρκουμαστε στις επιδοτήσεις που σε βάθος χρόνου θα σταματήσουν και αυτές.ως χώρα να μην παράγουμε και να μην εξάγουμε τίποτα μόνο να εισάγουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μην κανετε το λαθος σας και δωσετε τα ζωα σας . να θυμαστε οτι εσεις ειστε αυτοι που θα κρατησουν πολυ κοσμο ζωντανο στην ελλαδα . (αυτοι) βιάζονται να υλοποιησουν το σχεδιο τους . ειδατε τι εγεινε με την καληεργεια καπνου . μην πεσετε ξανα στην παγιδα . (αυτοι) ζητουν αφανισμο . τα αλλα επαγγελματα τα εχουν πλεων στο τσεπακι . κρατηστε και απλα αρνηθειτε . να δειτε μετα την αρνηση ποσο θα φτασει η εξαγορα του πλουτου σας ....η πειτε απλα εξω π@στ@ απο τη στανη ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ θα τα δώσω.Και που τα έχω τα πιο πολλά τα περνούν οι χαρμοφαειδεςΟταν μπαίνω καμία επιδοτήσει όλοι έχουν πρόσβαση στο λογαριασμό μου και τραβάνε όσα θέλουν.Ασε τα άλλα .Τιμές γάλα κρέας φάρμακα Λειβαδιά ζωοτροφές.κλπ.Μονο τον Μουρκο θα κρατήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο