Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Στην ΚΑΝΔΗΛΑ Ξηρομέρου ύψωσαν πανό: Η Μακεδονία είναι Ελληνική | ΦΩΤΟ




           Σύμφωνα με το μπλογκ "Κανδήλα", η νεολαία της Κανδήλας Ξηρομέρου με επικεφαλής τον πρόεδρο Σπύρο Κράββαρη θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα χθες 24.1.2019 στους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου. 
       Με πανό και σημαίες κατέβηκαν στη διασταύρωση του δρόμου με τον Μύτικα τονίζοντας ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική....



  Ας το λάβουν υπόψη οι βουλευτές μας που θα ψηφίσουν απόψε τη Συμφωνία των Πρεσπών και ας σκεφτούν τι θα τους πουν όταν επισκεφτούν το χωριό προεκλογικά...






15 σχόλια:

  1. Σαφως.Η Ελληνικη Μακεδονια ειναι Ελληνικη.
    Τωρα με το ονομα της ΠΓΔΜ ως Β.Μακεδονια
    συμφωνει και η ΝΔ.
    Ας πεσουν επιτελους οι μασκες.
    Αρκετα με την προπαγανδα για τα ψηφαλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κ. Τσίπρας είναι ο ένας και μοναδικός που συνεχίζει την παράδοση του Μακεδονισμού της Αριστεράς. Παράδοση που δεν τη συνέχισε το ΚΚΕ που άλλαξε την πολιτική του θέση, μίλησε για άλλες ιστορικοπολιτικές συγκυρίες και εμφανίστηκε ο Τσίπρας να το μαλώνει το ΚΚΕ γιατί δεν έμεινε σε εκείνη τη θέση που τη συνεχίζει η κυβέρνηση. Έτσι είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα δεν λέει κανένας ότι δεν είναι Ελληνική δεν είναι ομως ΜΟΝΟ Ελληνικη μας αρέσει δε μας αρέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην μπερδεύουμε την ιστορική Μακεδονία του Μ. Αλεξάνδρου(που μιλούσε και έγραφε ελληνικά, είχε ελληνική παιδεία, πρότυπα Έλληνες ήρωες, λάτρευε τους ελληνικούς θεούς) που ασφαλώς είναι ελληνική από την γεωγραφική Μακεδονία, όπως από την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου διαμορφώθηκε στον χρόνο. Το 2012 αποτελούσε περιφέρεια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, με πολιτισμική σύνθεση και ασφαλώς ισχυρή παρουσία Ελλήνων. Αλλά όχι μόνο Ελλήνων. Με τους νικηφόρους για μας βαλκανικούς πολέμους, με πολιτικό ηγέτη τον Ελευθέριο Βενιζέλο, το μεγαλύτερο τμήμα της, περίπου το 55%, ενσωματώθηκε στην Ελλάδα. Αυτή είναι σήμερα η δική μας Μακεδονία. Ιστορικά 100% και γεωγραφικά το 55% της πληθυσμιακά πολύχρωμης πολιτισμικής Μακεδονίας του 2012. Όλα τα άλλα δείχνουν ιστορική άγνοια ή εξυπηρετούν μίζερες ψηφοσυλλεκτικές κοπιμότητες. Που συχνά οδηγούν σε ανόητες ακρότητες ή αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν υπάρχει γεωγραφική ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ πέραν της Ελληνικής και ελάχιστων χιλιομέτρων εκτός Ελλαδος (κατεχομενη σημερα απο σκοπια και Βουλγαρια). Γιαυτό και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ούτε ΕΝΑ ΑΓΑΛΜΑ σε σκοπια και βουλγαρία ούτε μία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΓΡΑΦΗ. Ουτε αλλα πολιτισμικα στοιχεια βουλγαρων τουρκων ή εβραιων. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ ΓΕΝΗΘΗΚΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ . ΤΕΛΟΣ. Όλα τα άλλα ήταν δημιουργήματα των σλαυων για να μπορεσουν να σταθουν στη περιοχη μας αφου ΗΡΘΑΝ ΤΟ 600 ΜΧ από στεπες Αντολής. Το ίδιο είχαν κάνει οι μογγολοι τουρκοι που ηρθαν μετα το 1453 με τη πτωση της Κωνσταντινούπολης. Μετακινησεις ειχαμε και απο Βουλγαρους και απο ρομα Ισπανιας όπως και Εβραιων. Γιαυτο εχουν σκυλιασει όλοι αυτοι περι δικαιωματων και μειονοτητων και μακεδονιας πολλων λαων και πολλων περιοχων. Οχι αλλη σπεκουλα περι δηθεν μιας ΤΡΙΜΕΡΟΥΣ Μακεδονιας που καποιο κομματι εχει η Ελλαδα καποιο εχει η ΜΑΙΜΟΥΔΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι διακηρύξεις για την «ενότητα του μακεδόνικου χώρου» και την «αλύτρωτη αιγαιακή Μακεδονία» κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1940 δεν στάθηκαν όμως μόνο φραστικές, αλλά μετουσιώθηκαν σε πράξη. Σήμερα θεωρείται δε­δομένη η ανάμειξη των Γιουγκοσλάβων στον ελληνικό Εμφύλιο Πόλεμο καθώς και η ανοικτή υποκίνηση όχι τόσο των ανταρτών του Δημοκρατικού Στρατού, όσο κυρίως των οργανώσεων εκείνων που απαρτίζονταν από σλαβοφώνους και είχαν θέσει ως στόχο τους την απόσχιση της ελληνικής Μακεδονίας. Είναι γνωστή εξάλλου η αποσχιστική κίνηση του Ηλία Δημάκη, γνωστού ως Γκότσε, ο οποίος τον Νοέμβριο του 1944 εγκατέστησε το αρχηγείο του στο Μοναστή­ρι και εργάστηκε εκεί για την ανασυγκρότηση της ομάδας του μέσω ευρείας στρατολόγησης από τον χώρο των προσφύγων από την Ελλάδα. Πολύ σύντο­μα το σώμα του αριθμούσε περί τα 1.000 άτομα, υπό την ονομασία «Πρώτη Αιγαιακή Ταξιαρχία Κρούσης»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ενδεικτικό προς αυτή την κατεύθυνση αποτελεί σχετικό άρθρο, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της οργάνωσης Μπίλτεν (Δελτίο) στις 15 Μαρτίου του 1946 και απέκρουε τις κατη­γορίες για συνεργασία με τους Βουλγάρους: «Δεν είμαστε Οχρανίτες κι ακόμη περισσότερο αυτονομιστές. Αυτό το αποδείχνει η γραμμή μας. Αγωνιζόμαστε ενάντια στον αυτονομισμό, γιατί αυτός οδηγεί τον μακεδόνικο λαό στον γκρεμό, σε νέα δουλεία, και ακόμη γιατί ο αυτονομισμός είναι γραμμή της διεθνούς αντίδρασης, η οποία έχει σαν σκοπό να σπάσει την ενότητα των λαών της Γιουγκο­σλαβίας». Η διάψευση όμως των παραπάνω κατηγοριών συνοδεύτηκε από επιβεβαίωση της πολιτικής της απόσχισης της ελληνικής Μακεδονίας, και της ένωσής της με την ΛΔΜ: «Ο μακεδονικός λαός έχει δικαίωμα να ενωθεί κι αυτό το δικαίωμα το κατέκτησε με το όπλο. Ο μακεδονικός λαός της Μακεδονίας του Αιγαίου μπαίνοντας μέσα στις γραμμές του ΕΛΑΣ και πολεμώντας ενάντια στον φασισμό ταυτόχρονα πολεμούσε και για την εθνική του λευτεριά. [] Ο μακεδονικός λαός της Μακεδονίας του Αιγαίου, με όλο του το δίκαιο ζητάει να ενωθεί με τον στυλοβάτη του, την πρωτοπόρο Μακεδονία του Βαρδάρη. [] Θέλουμε να ζήσουμε με τα λεύτερα αδέλφια της Μακεδονίας του Βαρδάρη, για να μπορέσουμε να απολαύσουμε τους καρπούς που κέρδισε το μεγαλύτερο μέρος του λαού μας25.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι αλυτρωτικές εκδηλώσεις από την πλευρά της ΛΔΜ και της Γιουγκοσλαβί­ας συνεχίστηκαν αμείωτες και κατά τη διάρκεια του ελληνικού Εμφυλίου Πολέ­μου. Στις 7 Μαρτίου του 1948 διενεργήθηκαν στα Σκόπια οι εκλογές του Λαϊκού Μετώπου της Μακεδονίας. Ο πρόεδρος του Πρεζίντιουμ της Λαϊκής Βουλής της Γιουγκοσλαβίας και πρόεδρος του Συμβουλίου του Λαϊκού Μετώπου της Μακεδονίας, Ντίμιταρ Βλαχώφ, κατηγόρησε σε ομιλία του τη «μοναρχοφασιστική» Ελλάδα και υποστήριξε ότι «στη Μακεδονία του Αιγαίου, τα αδέλφια μας οι Μακεδόνες πολεμούσαν από κοινού με τον Δημοκρατικό Στρατό για την ανατροπή της»26. Επίσης, ο Λάζαρ Κολισέφκι σε ομιλία του στο Δεύτερο Συνέδριο του «Μακεδόνικου Λαϊκού Μετώπου», κατηγόρησε το «Πατριωτικό Μέ­τωπο» της Βουλγαρίας για μεγαλοϊδεατικές θέσεις, ενώ διακήρυξε το δικαίωμα του «μακεδόνικου» λαού να ενωθεί εντός του πλαισίου της Ομοσπονδιακής Γιουγκοσλαβίας»27

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η είσοδος του 1949 αποτέλεσε την κορύφωση του ελληνικού δράματος. Η διαφαινόμενη, ήδη από το φθινόπωρο του 1948, επιδείνωση των σχέσεων του ΚΚΕ με το ΚΚΓ κατέστη πολύ σύντομα περισσότερο ορατή, ως άμεση συνέπεια της ρήξης του Στάλιν με τον Τίτο και της αποπομπής του τελευταίου από την Κομινφόρμ, το καλοκαίρι του 1948. Στις αρχές του έτους, ο στενός συνεργάτης του Ζαχαριάδη Πέτρος Ρούσος, συνοψίζοντας τη δουλειά του Κόμματος στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια του 1948, χαρακτήρισε μαχαιριά στην πλάτη των Ελλήνων ανταρτών την προδοσία του Τίτο28. Τα γεγονότα που ακολούθησαν, αφενός η διάσπαση στους κόλπους του ΝΟΦ29 και ο διαχωρισμός ανάμεσα σε φιλογιουγκοσλαβικά και πιστά στο ΚΚΕ στελέχη και αφετέρου η απόφαση της 5ης Ολομέλειας του ΚΚΕ, στις 30 και 31 Ιανουαρίου του 1949, επιβάρυναν ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης στην εναρκτήρια εισήγησή του στους συνέδρους: «Στο καινούργιο ξεσήκωμα του Λαού μας, ο μακεδόνι­κος λαός τάδωσε όλα. Έτσι, με το αίμα του καταχτά τα δικαιώματά του για μια λέφτερη, ανεξάρτητη ζωή και ανάπτυξη. Και δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφι­βολία ότι, σαν αποτέλεσμα της νίκης της λαϊκής επανάστασης στην Ελλάδα, ο μακεδόνικος λαός θα καταχτήσει και το δικαίωμα για μια λέφτερη, ανεξάρτητη ζωή και ανάπτυξη». Επρόκειτο για ρητή ομολογία υιοθέτησης μιας νέας προ­σέγγισης στο ζήτημα των μειονοτήτων, αποτέλεσμα ασφαλώς της δεινής θέ­σης στην οποία είχε περιέλθει το ΚΚΕ στις αρχές του 1949. Παρά τις αντιρρήσεις πολλών ηγετικών στελεχών του ΚΚΕ, στην απόφασή της η 5η Ολομέλεια ανα­γνώρισε τελικά το δικαίωμα του «μακεδόνικου λαού» για εθνική αποκατάσταση και αυτοδιάθεση:

    «…Στη βόρεια Ελλάδα ο μακεδόνικος λαός τάδωσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με μια ολοκλήρωση ηρωισμού και αυτοθυσίας που προκαλούν το θαυμασμό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του ΔΣΕ και της λαϊκής Επανάστασης, ο μακεδόνικος Λαός θα βρει την πλήρη εθνική του αποκατάσταση έτσι όπως τη θέλει ο Ίδιος, προσφέροντας σήμερα το αίμα του για να την αποχτήσει. Οι Μακεδόνες κομμουνιστές στέκο­νται πάντα επικεφαλής στην πάλη του λαού τους. Ταυτόχρονα οι Μακεδόνες κομμουνιστές πρέπει να προσέξουν τις διασπαστικές και διαλυτικές ενέργειες, που ξενοκίνητα στοιχεία αναπτύσσουν, για να διασπάσουν την ενότητα ανάμε­σα στον μακεδόνικο και στον ελληνικό λαό, διάσπαση που μόνο τον κοινό τους εχθρό, τον μοναρχοφασισμό και τον αμερικανοαγγλικό ιμπεριαλισμό θα ωφε­λήσει. Παράλληλα, το ΚΚΕ πρέπει ριζικά να βγάλει από τη μέση όλα τα εμπόδια, να χτυπήσει όλες τις μεγαλοελλαδίτικες σοβινιστικές εκδηλώσεις και τα έργα, που προκαλούν δυσαρέσκεια και δυσφορία μέσα στον μακεδόνικο λαό και έτσι βοηθούν τους διασπαστές στην προδοτική δράση τους και ενισχύουν το έργο της αντίδρασης. Ο σλαβομακεδονικός και ο ελληνικός λαός μόνο ενωμένοι μπορούν να νικήσουν. Διασπασμένοι, μόνο ήττες μπορούν να πάθουν. Γι’ αυτό η ενότητα στην πάλη των δύο λαών πρέπει να φυλάγεται σαν κόρη οφθαλμού και να ενισχύεται και να δυναμώνει σταθερά και καθημερινά».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φιλε 8.13
    Οχι το 2012.......
    Η Ελλαδα εχει το 51%
    Η πΓΔΜ εχει το 39%
    Η Βουλγαρια εχει το 9.5%
    και το 0.5% η Αλβανια.
    Η ΝΔ το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ συμφωνουν στο ονομα και σε ολα.Οτι κανουν
    ειναι για τα ψηφαλακια.
    Μονο το ΚΚΕ σταθερα εχει μια θεση.
    ΟΧΙ στον αλυτρωτισμο....Μακεδονας πολιτης; ΟΧΙ
    Μακεδονικος λαος; ΟΧΙ
    Μακεδονικη γλωσσα; ΟΧΙ.
    Σαν γεωγραφικος χωρος συνθετη ονομασια;ΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δυστυχώς η Ελλάδα πάντα είχε εφιάλτες πρόθυμους να προδώσουν. Η καταρα μας σαν έθνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η κάθε τοποθεσία ή γεωγραφική περιοχή έχει ονομασία
    Η Μακεδονία ειναι:
    1) Γεωγραφική περιοχή με μεγάλη εδαφικη έκταση,
    με πιό πολλή έκταση να ειναι μέσα σε Ελληνικό Έδαφος
    και λιγότερο σε έκταση σε γειτονικό έδαφος
    2) Η Ελληνικη Μακεδονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήταν σε Ελληνικό Έδαφος
    Η συμφωνία των Πρεσπων Κατοχυρώνει την Ελληνική Ιστορικότητα της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας του Έλληνα Μεγάλου Αλεξάνδρου.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η κάθε τοποθεσία ή γεωγραφική περιοχή έχει ονομασία
    Η Μακεδονία ειναι:
    1) Γεωγραφική περιοχή με μεγάλη εδαφικη έκταση,
    με πιό πολλή έκταση να ειναι μέσα σε Ελληνικό Έδαφος
    και λιγότερο σε έκταση σε γειτονικό έδαφος
    2) Η Ελληνικη Μακεδονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήταν και ειναι σε Ελληνικό Έδαφος
    Η συμφωνία των Πρεσπων Κατοχυρώνει την Ελληνική Ιστορικότητα της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας του Έλληνα Μεγάλου Αλεξάνδρου.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν απαντας φιλε για τα ανδραγαθηματα των κκεδων, σοβιετικων και γιουγκοσλαυων. αυτοι τα ξεκινησαν ολα για δημιουργια ΑιΓΙΑΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Τωρα για αλλους σκοπούς ερχεται η αμερικη το νατο και η ε.ε και θελουν αυτοι τετοια μακεδονια εναντια στους ρωσους. αυτη ειναι αη αληθεια. τα αλλα ειναι διακιολογιες. Το 80% λεει οχι. Το 20% λεει ναι. ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. ΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο