Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Νεκτάριος Βαβέτσης, υπεύθυνος ακαδημιών του Αίολου Αστακού: "Η εξέλιξη έρχεται μέσα από τη γνώση"

   
           Είναι από τους προπονητές που δεν... χάνει ευκαιρία για επιμόρφωση και δεν διστάζει να ταξιδέψει αρκετά χιλιόμετρα για να βρίσκεται στα Σεμινάρια του Συνδέσμου. Ο υπεύθυνος ακαδημιών του Αίολου Αστακού, Νεκτάριος Βαβέτσης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την προσπάθεια που κάνει στο σύλλογο της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και για τις εντυπώσεις του από το Χριστουγεννιάτικο Διεθνές Σεμινάριο.
Αναλυτικά όσα δήλωσε........



-Για την προσπάθεια που κάνει στις ακαδημίες του Αίολου Αστακού
        "Αυτή τη στιγμή κάνουμε μία προσπάθεια να φτιάξουμε ό,τι έχει απομείνει από το σύλλογο και να διατηρήσουμε αυτά τα λίγα παιδιά που υπάρχουν. Γενικότερα θέλουμε να μάθουμε το άθλημα στα παιδιά, να τα κάνουμε να αγαπήσουν το μπάσκετ και να δομήσουμε τη καινούρια χρονιά για το σύλλογο, ώστε να τους δώσουμε ένα πρότυπο. Φυσικά πάντα επιδιώκουμε να πείσουμε την τοπική κοινωνία να φέρει τα παιδιά της κοντά μας και να γνωρίσει καλύτερα αυτό το σπορ. Είναι θετικό ότι έχουμε τις υποδομές για να δομήσουμε και πάλι κάτι καλό, καθώς έχουμε δύο κλειστά γήπεδα, προπονητικό υλικό και φυσικά αστείρευτη διάθεση από όλους μας".

-Για τις προπονητικές διαφορές μεταξύ των αντρικών τμημάτων και των ακαδημιών
      "Για εμένα η φετινή σεζόν είναι μία εμπειρία που είχα χρόνια να ζήσω, καθώς είχα πολύ καιρό να ασχοληθώ με μικρά παιδιά. Το σίγουρο είναι ότι χρειάζεται να έχεις περισσότερη υπομονή γιατί πρέπει να τους διδάξεις πράγματα που δεν γνωρίζουν ή να βελτιώσεις πράγματα που ξέρουν. Μεταξύ άλλων, χρειάζεται και καλή φυσική κατάσταση για να μπορείς, όσο συχνά χρειάζεται, να διορθώνεις πράγματα. Για εμένα, όμως, είναι πολύ ευχάριστο όλο αυτό. Αν με ρώταγες τι θα προτιμούσα μεταξύ ενός αντρικού και των παιδιών που προπονώ τώρα, θα σου έλεγα ότι διασκεδάζω περισσότερο αυτό που κάνω στην παρούσα φάση γιατί βλέπεις καθημερινά τα αποτελέσματα της δουλειάς σου και δεν έχεις αντιδράσεις για το ποιος θα παίξει και τι ρόλο θα έχει στην ομάδα".

-Για τις εντυπώσεις του από το Χριστουγεννιάτικο Διεθνές Σεμινάριο
          "Αυτό το Σεμινάριο που έκανε μεγάλη εντύπωση, καθώς και οι δύο ομιλητές ήταν εξαιρετικοί. Αμφότεροι δουλεύουν αρκετά πάνω στα βασικά του αθλήματος και δεν αφήνουν καμία λεπτομέρεια να περάσει. Εδώ στην Ελλάδα έχουμε μάθει να δουλεύουμε περισσότερο με ασκήσεις εντυπωσιασμού, όμως τα παιδιά πολλές φορές δεν καταλαβαίνουν καν τι κερδίζουν από αυτή την άσκηση. Τέτοια Σεμινάρια αλλάζουν τον τρόπο σκέψης μας και μας βοηθούν να δώσουμε περισσότερη βάση στην ουσία και στα βασικά του αθλήματος".

-Για την παρουσία του ανελλιπώς στα Σεμινάρια του Συνδέσμου
            "Για εμένα είναι σημαντικό όποιος είναι προπονητής να ενημερώνεται και να επιμορφώνεται. Αν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να ταξιδεύεις και να έρχεσαι στα Σεμινάρια, όπως κάνω εγώ που έρχομαι από την Πρέβεζα, σίγουρα θα πρέπει να ψάχνεις άλλους τρόπους να λαμβάνεις τη γνώση και την ενημέρωση για κάθε καινούριο που γίνεται στο χώρο μας. Η εξέλιξη έρχεται μέσα από τη γνώση και αν δεν έχεις γνώση τότε δεν μπορείς να κάνεις κάτι πάνω στο μπάσκετ γιατί αλλάζουν συνεχώς πράγματα".



https://www.sepk.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο