Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

"ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ" παράταξη του υπ. Δημάρχου Ξηρομέρου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΤΑΪΚΟΥ: Πλήγμα για τον Αστακό, τον Δήμο Ξηρομέρου και το Λιμενικό ταμείο Δήμου Ξηρομέρου η νέα ακτοπλοϊκή από το λιμάνι του Μεσολογγίου για Κεφαλλονιά και Ιθάκη

          Πλήγμα  για τον Αστακό, τον Δήμο Ξηρομέρου και το Λιμενικό ταμείο  Δήμου Ξηρομέρου, αποτελεί η νέα ακτοπλοϊκή από το λιμάνι του Μεσολογγίου για Κεφαλονιά και Ιθάκη σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης "ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ" του υπ. Δημάρχου Ξηρομέρου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΤΑΪΚΟΥ.
Ανακοινώθηκε ότι:

        Από τον Μάιο του 2019, καθημερινά δρομολόγια για Κεφαλονιά και Ιθάκη από το λιμάνι Μεσολογγίου.
       Παρά το γεγονός  ότι η εταιρεία διαβεβαιώνει, ότι μπορούν και οι δύο γραμμές να είναι βιώσιμες, αυτό θα είναι πολύ δύσκολο να συμβεί και σίγουρα η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί πλήγμα για τον Αστακό, τον Δήμο Ξηρομέρου και το Λιμενικό ταμείο Δήμου Ξηρομέρου, αφού πέρα από την τόνωση της τοπικής οικονομίας από τους επιβάτες, υπήρχαν και σημαντικά έσοδα για το Λιμενικό Ταμείο.
       Αυτό ασφαλώς αποτελεί μια επιτυχία της Δημοτικής Αρχής Μεσολογγίου, μη οποία κινήθηκε μεθοδικά και διεκδικητικά  και πέτυχε τον στόχο της.
       Ασφαλώς εμείς είμαστε σε δύσκολη θέση, αφού δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε στην εταιρία να χρησιμοποιεί και αυτή την γραμμή και οι όποιες διαμαρτυρίες δεν πρόκειται να φέρουν κανένα αποτέλεσμα......



       Αυτό όμως το οποίο είναι και το μόνο που μας απομένει, είναι να πιέσουμε το Υπουργείο Υποδομών για να ολοκληρωθεί ο δρόμος από Άγιο Δημήτριο μέχρι σήραγγα Αγίου Ηλία, για να είναι ανταγωνιστικό το Λιμάνι του Πλατυγιαλιού, γιατί χωρίς τον δρόμο αυτό δεν πρόκειται να λειτουργήσει το Πλατυγιάλι, που με την πλήρη λειτουργία του τα οφέλη όχι μόνο για τον Αστακό, τον Δήμο Ξηρομέρου, αλλά για ολόκληρο τον νομό θα είναι πολύ πιο σημαντικά και από αυτά και των δυο αυτών ακτοπλοϊκών γραμμών  .

Αστακός 19/1/2019

5 σχόλια:

  1. Το πλήγμα είναι ότι υπάρχουν 3 κάκιστοι υποψήφιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δέν είναι μόνο οικονομικό το θέμα, αλλά είναι και κάτι άλλο σπουδαιότερο που χάνεται με την ακύρωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Αστακού-Ιθάκης
    Την Ιθάκη του Οδυσσέα την ξέρει Όλος ο Πλανήτης Γή
    Συναλύζιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και γιατί δεν κατεβαίνεις εσύ λεβέντη μου 8.42μμ. που για σένα είναι όλοι κάκιστοι....Επιπρόσθετα κ. 8.42μμ θα πρέπει να μας πείσετε από που εκπορεύεται η δική σας βεβαιότητα για την ορθότητα των απόψεών σας και διεκδικείτε το αλάθητο , ότι τάχατες είναι όλοι κ ά κ ι σ τ ο ι !!! και φυσικά να βγείτε κάποτε και επώνυμα να πείτε με επιχειρήματα αυτά που πιστεύετε. Η Δημοκρατία αυτό το σύστημα έχει. Συμμετέχεις και επιλέγεις τους καλύτερους και τους σέβεσαι και αποδέχεσαι μέχρι το τέλος της θητείας τους. Διαφορετικά υπάρχουν κι άλλα συστήματα , τα δικτατορικά, στα οποία οι αιρετοί διορίζονται. Επιλέξτε ό,τι επιθυμείτε. Προσωπικά με εξέφραζε ΠΑΝΤΑ αυτό το της Δημοκρατίας.
    Ν. ΜΕΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΠΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ

      Διαγραφή
  4. Φίλε 10:32
    ειπα οτέ ότι είμαι: αλάνθαστος
    είπα ποτέ οτι είσαι κακός ή : κάκιστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο