Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Πολιτικές και Δοικητικές ευθύνες του Δημάρχου κ. Αποστολάκη και του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Πογωνιάς. Αντί για 52 συνεδριάσεις, το Τ.Σ. Πογωνιάς συνεδρίασε μόνο 16 φορές. Το λόγο έχει η συντεταγμένη πολιτεία!

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Τα πάντα στη δημοσιότητα.
Πάρτε το μέλλον του Δήμου στα χέρια σας.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Γράφει ο: Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής
Μαθηματικός

     ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ από συστάσεως του ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
       Είμαι στη διάθεση οποιασδήποτε πολιτικής, διοικητικής και άλλης υπηρεσίας της συντεταγμένης πολιτείας να συνδράμω στο έργο της στη κατεύθυνση,  γιατί θεωρώ ότι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ.

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ
-ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.
-ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ.
 Για άλλου είδους ευθύνες (αν υπάρχουν) ΘΑ ΑΠΟΦΑΝΘΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ.

       Ο Nόμος 3852/2010, Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης − Πρόγραμμα Καλλικράτης στα άρθρα του 88, 89, 90 και 91 ορίζει ότι είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η σύγκλιση του Τοπικού Συμβουλίου κάθε τοπικής κοινότητας ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΗΝΑ στο ΓΡΑΦΕΙΟ της Τοπικής Κοινότητας.

     Παρακαλώ διαβάστε τα αντίστοιχα άρθρα από την εφημερίδα της Κυβερνήσεως......





       Πριν αρκετούς μήνες έκανα αίτηση προς το Τοπικό Συμβούλιο Πογωνιάς  και ζητούσα να μάθω τις ημερομηνίες συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου τη τρέχουσα Δημοτική περίοδο καθώς επίσης και το τόπο συνεδρίασης.

     Ύστερα από παρέμβαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σήμερα 2 Ιανουαρίου 2019 πήρα μία συστημένη επιστολή,  με θέμα "Απάντηση σε αίτηση σας". Με ημερομηνία 20-12-2018.

Παρακαλώ διαβάστε την απάντηση:


Από τα παραπάνω προκύπτει σαφώς ότι δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα.

          Η Λαϊκή συνέλευση που έγινε στη Πογωνιά, πραγματοποιήθηκε ύστερα από τις υπογραφές των κατοίκων που όλοι γνωρίζετε ότι μάζεψα εγώ. Στη μοναδική συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Πογωνιάς που  ήμουν παρών ήταν στις 23/4/2015 στη Πάλαιρο. Ξανά δεν πήγα σε συνεδρίαση, για να μην νομιμοποιήσω με τη παρουσία μου συνεδριάσεις που γινόταν στη Πάλαιρο αντί της Πογωνιάς. 

        Ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων προβλέπει και σύγκλιση Λαϊκής συνέλευσης στην έδρα κάθε Δημοτικής και Τοπικής Κοινότητας μία φορά τη χρόνο. Πέραν της Λαϊκής συνέλευσης του Οκτωβρίου του 2015 –ύστερα από τις υπογραφές- δεν έγινε άλλη. Για όλα αυτά και άλλα πολλά στο βιβλίο μου, το οποίο  σύντομα θα παρουσιαστεί και θα κυκλοφορήσει. 
Τα υπόλοιπα θα τα εξετάσει και θα αποφανθεί η συντεταγμένη πολιτεία.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ
     Εκείνο που κάνει ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση είναι η άποψη στην απάντηση "Κατά τη θητεία αυτή δεν προέκυψαν άλλα θέματα".
     Σύμφωνα με αυτή, η  Δημοτική Αρχή του Δημάρχου κ Αποστολάκη και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πογωνιάς έλυσαν ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
         Αυτό φυσικά είναι αναληθές  και πολιτικά επικίνδυνο. Η Πογωνιά και όλα τα χωριά του Δήμου έχουν πολλά άλυτα προβλήματα. Τούτο οφείλεται στη παταγώδη αποτυχία των δύο Δημοτικών Αρχών από το 2010 και μετά, καθώς και στην πολιτική ανυπαρξία του Τοπικού Συμβουλίου Πογωνιάς και τις δύο δημοτικές περιόδους.
         Το θέμα του νερού το επέβαλλαν οι Δημότες με τις υπογραφές τους. Ας κοιτάξουν μερικοί, πολύ λίγοι Πογωνιώτες το καθρέπτη τους για αυτό το θέμα. Είναι σίγουρο ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ.

Αγαπητοί Συνδημότες
      Η Πολιτική και η Διοικητική ευθύνη του Δημάρχου κ Αποστολάκη για τον τρόπο λειτουργίας του Τοπικού Συμβουλίου Πογωνιάς είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ και ΔΕΔΟΜΕΝΗ. Οφείλει ο ίδιος καθώς και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πογωνιάς να δώσουν εξηγήσεις πολιτικές. 

Ενημερωθείτε- Σκεφτείτε- Αποφασίστε.
Μας αξίζουν πολύ και πολλά περισσότερα.
ΤΟ 2019  ο Δήμος χρειάζεται πολιτική ΑΝΑΤΡΟΠΗ.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ- ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ..
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
      Συνεχίζεται η ανελέητη και προκλητική κατασπατάληση του Δημοσίου χρήματος από το Δήμαρχο κ. Αποστολάκη και τη Δημοτική του ομάδα. Σύντομα θα δημοσιεύσουμε σχετικό άρθρο.

14 σχόλια:

  1. Τα έλυσαν !!!!!!!!!!!όλα τα προβλήματα γιατί να συνεδριάσουν. Μία συνεδρίαση το 2019. Ακου θράσος από Πρόεδρο χωριού. Κώστα βγάλτα όλα στο φως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να τον χαίρεσαι Δήμαρχε το Πρόεδρο της Πογωνιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Stin plagia mia fora oli k oli......milame gia 1000 katoikous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από τις 14/11/2017 το ΤΣ Πογωνιάς συνεδρίασε στις 19/11/2018 δηλαδή μετά από ένα χρόνο. Να επιστρέψει στο Δήμο τα χρήματα που εισέπραξε Ο Πρόεδρος και να εκπέσει του αξιώματος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην Βόνιτσα ξέρουμε πόσες έκαναν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σύμφωνα με το νόμο ο Πρόεδρος της Πογωνιάς εκπίπτει του αξιώματος του. Αν έχει όμως πολιτικό φιλότιμο αμέσως πρέπει να παραιτηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στην Παλαιρο καμμια δεκαρια δηλαδη δυο το χρονο τα εχει ολα λυμενα τα θεματα ο Τακολας και ο τζημας δεν χρειαζεται τιποτα το χωριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πες μας Ποσα πήρε ο κουνιαδος του δημάρχου Τζέφριος Γεράσιμος από το 2014 γιατί λένε για πολύ μεγάλο νούμερο και θέλει εισαγγελέα Κώστα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στην Κατουνα 5 συμβούλια σε 5 χρόνια
    Ανύπαρκτοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. To Δημοτικό Σχολείο της Πογωνιάς το μετέτρεψε ο Πρόεδρος και η Πανταζή σε φροντιστήριο που κάνει μάθημα η Ντίνα η Φερεντίνου. Παρανομία , η οποία σύντομα πρέπει Δήμαρχε να τελειώνει. Διαφορετικά …...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣYΓXAPHTHPIA NOMIME ANΩNYME ΓIA TO EΞAIPETIKO ΣXOΛIO ΣAΣ! MAΘETE ΛOIΠON AΠO EMENA THN KOPH THΣ KΩΣTANTINAΣ ΦEPENTINOY OTI ΔEN YΠAPXEI KAMIA ANAMEIΞH THΣ MHTEPAΣ MOY ME KANENAN ΔHMO ΣTO ΣYΓKEKPIMENO ΘEMA!TA KAKOBOYΛA KOMATIMA ΣAΣ ΣXOΛIA AΛΛOY,OXI ΣE MIA ΓYNAIKA ΠOY ΔOYΛEYEI ΓIA NA ΣΠOYΔAΣEI TA ΠAIΔIA THΣ! H KAKIA OPIΣMENΩN EXEI ΞEΠEPAΣEI KAΘE OPIO! EYTYXΩΣ MEΣA ΣTO ΘYMO MOY ΓEΛAΩ ME OPIΣMENOYΣ ΨAΓMENOYΣ ΠOY ΔEN EXOYN ME TI NA AΣXOΛHΘOYN KAI ΠPOΣBAΛOYN KOΣMO ΠOY ΔEN EXEI ΔΩΣEI ΔIKAIΩMATA ΠOTE! KAΛH XPONIA! MATZANA EΛEYΘEPIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παπαγαλάκια που βρίζετε το δάσκαλο 4 χρόνια κουρνιάσατε. Κακά ξεμπερδέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κυρία Μαντζάνα το Δήμο κριτικάρω και όχι τη μητέρα σας. Εκτός και αν η μητέρα σας έκανε κατάληψη σε Δημοτικό κτίριο. Τότε βεβαίως παρανομεί η ίδια και παρανομεί και ο Δήμος που καλύπτει τη παρανομία. Καλύτερα μη μιλάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατανοω απολυτα οτι η επιθεση δεν ειναι στο προσωπο της μητερας μου! Καλυτερο θα ειναι να μην την αναφερετε σε σχολιο και κυριως χωρις το ονομα σας! Οσο για την παρανομια δεν τη σχολιαζω καν! Και για τον αν θα μιλαω ειναι δικη μου δουλεια οταν νιωθω οτι προσβαλουν καποιο δικο μου προσωπο! Ελπιζω να ληξει εδω! Καλη συνεχεια Κυριε Ανωνυμε! Ματζανα Ελευθερια

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο