Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Το φλεγόμενο πλοίο Norman Atlantic: Τέσσερα χρόνια από την τραγωδία στη θάλασσα -Οι εικόνες ακόμα σοκάρουν [βίντεο]

ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

             Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία στην Αδριατική με το φλεγόμενο πλοίο «Norman Atlantic» που εκτελούσε το δρομολόγιο από την Πάτρα στην Ηγουμενίτσα και την Ανκόνα.
        Μισή ώρα μετά τον απόπλου από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ξεκίνησε η κόλαση φωτιάς με αποτέλεσμα να υπάρξουν 12 νεκροί και 18 αγνοούμενοι (8 Έλληνες, 4 Τούρκοι, 2 Ιταλοί, 2 Σύροι, 1 Γερμανός και 1 Ιρακινός). Το ημερολόγιο έγραφε 28 Δεκεμβρίου 2014.
             Στο επιβατικό πλοίο που επέβαιναν 499 άτομα, από τα οποία 487 ήταν επιβάτες και 55 μέλη του πληρώματος ξέσπασε πυρκαγιά στο κατάστρωμα των οχημάτων λίγο πριν τις 6:00 τοπική ώρα. Το Norman Atlantic βρισκόταν 44 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Κέρκυρας....



Η φωτιά και το σήμα κινδύνου

         Το «Norman Atlantic» βρισκόταν στον πορθμό του Οτράντο στην Αδριατική θάλασσα όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο γκαράζ του. Στο πλοίο ξέσπασε πανικός, ο πλοίαρχος εκπέμπει SOS και ζητάει άμεση διάσωση των επιβαινόντων, καθώς το πλοίο κινδυνεύει. 
        Το ηχητικό ντοκουμέντο από την στιγμή που το πλοίο Norman Atlantic εκπέμπει σήμα κινδύνου, δημοσίευσε η εφημερίδα La Repubblica. Στο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται: «Προς όλα τα πλοία, προς όλα τα πλοία! Mayday! Mayday! Σήμα κινδύνου», ακούγεται να λέει και στην συνέχεια λέει την ημερομηνία και την ώρα.

Χάος και πανικός πάνω στο φλεγόμενο πλοίο

ερασιτεχνικό βίντεο που τράβηξε ένας επιβάτης του πλοίου καταγράφεται η αγωνία, ο φόβος και ο αγώνας των επιβατών για να ξεφύγουν από το φλεγόμενο πλοίο.
Οι επιβάτες φορώντας τα σωσίβιά τους περιμένουν να επιβιβαστούν στο ελικόπτερο και να σωθούν. Αλλοι φωνάζουν ονόματα φίλων ή συγγενών τους να δουν αν είναι καλά. Κάποιοι είναι κολλημένοι στις άκρες του πλοίου για να αποφύγουν τους καπνούς, αλλά και το κρύο.
Ενας άνδρας φωνάζει «Εδώ έχει ένα μωρό» για δοθεί προτεραιότητα σε αυτό, άλλος ουρλιάζει «Μη σπρώχνετε, σιγά σιγά».
Πανικός, τρόμος και συγκλονιστικά καρέ που δείχνουν με τον πιο σκληρό τρόπο την Οδύσσεια των επιβαινόντων.


Η κάλυψη από το iefimerida 
O δημοσιογράφος του iefimerida.gr Αγγελος Μόσχοβας, έτυχε να βρίσκεται στο παραπλέον σκάφος Europa Cruise της Minoan Lines που έσπευσε να συνδράμει. Ηταν το πρώτο επιβατικό πλοίο που έφτασε στην περιοχή του τραγικού ναυαγίου και οι περισσότεροι από τους διασωθέντες περισυναλλέγησαν από το πλοίο των Μινωικών γραμμών. Σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, το iefimerida.gr κάλυψε με πλήρες ρεπορτάζ, συνεντεύξεις των ναυαγών, φωτογραφίες και βίντεο τις τραγικές στιγμές.
Πώς έφτασε τελικά στην Ιταλία το Norman Atlantic
Στο λιμάνι του Μπρίντιζι κατέπλευσε αρκετές ημέρες μετά την καταστροφή το Norman Atlantic. Ηταν ένα πλοίο... φάντασμα, αφού η φωτιά το έχει καταστρέψει και το άφησε μόνο με το κουφάρι του.
Ολα τα διεθνή και τοπικά μέσα ενημέρωσης αναπαράγουν τις πληροφορίες τις εικόνες και τα βίντεο του iefimerida.gr

Πηγή: | iefimerida.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο