Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

ΒΟΝΙΤΣΑ: Η παραλία Σάλτινη και το νησάκι Κουκουμίτσα στο σφυρί από το ΤΑΙΠΕΔ;

       Αναστάτωση και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στη Βόνιτσα, η πληροφορία ότι μέσα στα σχέδια του προς πώληση το ΤΑΙΠΕΔ, έχει συμπεριλάβει την παραλία Σάλτινη και το νησάκι Κουκουμίτσα, που αποτελούν το σήμα κατατεθέν της Πόλης. 
       Φυσικά και προκαλεί τεράστια έκπληξη το γεγονός, πως επιλέχθηκαν προκειμένου να πουληθούν ή έστω να παραχωρηθούν με μακροχρόνια μίσθωση σε ιδιώτες επενδυτές, αφού η Σάλτινη και η Κουκουμίτσα είναι περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ανήκουν στη ζώνη PAMSAR και στη Ζώνη Περιβαλλοντικού Ελέγχου του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού και εμπίπτουν στις ιδιαίτερες προστατευτικές διατάξεις......


  
     Η πληροφορία ότι το ΤΑΙΠΕΔ βγάζει στο σφυρί τη Σάλτινη και τη Κουκουμίτσα, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και ένας κάτοικος απο τη Βόνιτσα καταγγέλει: 

Κατάσταση SOS
Ανάγκη για άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου

     Σύμφωνα με πληροφορίες, δυστυχώς η Κουκουμίτσα και η Σάλτινη που ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ, βρίσκονται άμεσα στη πώληση σε ιδιώτες. Για αυτούς που μπορεί να βλέπουν την ανάπτυξη μέσα από την τυχόν αξιοποίηση της περιοχής από μεγάλα τουριστικά συγκροτήματα, να τους θυμίσουμε  ποιοι  αγόρασαν μέχρι τώρα από το ΤΑΙΠΕΔ και τι επένδυση έχει γίνει. 
        Ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας έχει ξοδεύσει δύο και τρείς φορές ποσά της σημερινής αξίας της Σάλτινης για να υπάρχει η σημερινή κατάσταση της υπέροχης αυτής περιοχής.
      Χθές στη Σάλτινη ένα μαύρο τζιπ με τρείς άνδρες σήκωσαν ένα drove και κατέγραψαν την περιοχή, ενώ με μηχανήματα μάλλον gps κατέγραφαν σημεία.

        Χρειάζεται άμεση σύγκληση του Δημοτικού συμβουλίου για έγκριση αγοράς της Κουκουμίτσας και της Σάλτινης. Η τιμή που θα πουληθεί θα είναι το ιδιο χαμηλή όπως αυτή με την οποία πουλήθηκαν και άλλα ακίνητα του Δημοσίου.

       Κάθε καθυστέρηση είναι κίνδυνος. Πριν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  θα πρέπει ο Δήμαρχος  να καταθέσει το ενδιαφέρον του. Είναι θέμα ημερών ή ωρών.

Μην ισχυριστεί κανείς ότι δεν γνώριζε....



9 σχόλια:

  1. ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑΚΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΘΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ
    ΚΑΙ ΤΟΣΟΣ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΚΟΥΜΙΤΣΑ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ ΕΔΩ ΟΙ ΜΕΓΙΣΤΑΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΧΑΡΑΓΙΑΔΕΣ ΝΑ ΦΚΙΑΞΟΥΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΑΛΤΙΝΗ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το προβλημα ποιο ειναι?ποια κοινωνια ειναι αναστατη?να τις αγορασουν αμεσα ισως αυτο το χωριο να παει καποτε μπροστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά να κανουν και όχι να έχουμε τα γελαδια μέσα να βοσκανε του συγγενή και να μην μιλά κανένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κανένας δεν πρόκειται να τα αγοράσει διοτι δεν αξίζουν για επένδυση.Η σαλτινη είναι βαλτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδώ ρε φίλοι ο Σημερινός Δήμαρχος έχει υποθηκεψει αυτό τον τόπο Για 100 χρόνια σε χρέη για χαλίκια κ εκδηλώσεις.κ αυτό φοβάστε τώρα. Αλήθεια?? Κάποτε προεκλογικά είχε αναρτήσει ένα σχέδιο οικιστικής ανάπτυξης για την σαλτινη το θυμάστε?? Να δούμε τη άλλο θα σοφιστει φέτος χρονιά εκλογών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εδώ έδωσαν λιμάνια αεροδρόμια ΟΤΕ τρένα κ...ο στον βάλτο θα σταματήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα μας πουλήσει και τα σπίτια και τις στάνες αυτός .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άκουγα μικρός ότι αν έρθουν οι κομμουνιστές θα μας πάρουν τα σπιτια.Το θεωρούσα άθλια προπαγάνδα της δεξιάς.Ο Τσίπρας έταξε ότι θα λύσει το πρόβλημα που δημιουργησαν ΠΑΣΟΚ ΝΔ.Ομως έγινε το ίδιο με αυτούς.Η αστική τάξει τον είχε έτοιμο σαν εναλλακτικη λύση να μην επαναστατήσει ο λαός.Το ερώτημα είναι ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;Ψηφηζουμε ξανά τα ίδια λαμόγια; Η θα πάρουμε τύχη μας στα χέρια μας.Ο καθένας μας ας σκεφτεί και να αποφασίσει το καλύτερο για την χώρα και τον εαυτόν του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο