Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Δόθηκε παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Η επίσημη ανακοίνωση
Παρατείνεται η προθεσμία καταβολής των τελών κυκλοφορίας για το έτος 2019, όπως ανακοίνωσε και επισήμως το υπουργείο Οικονομικών.

        Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι «προς διευκόλυνση των πολιτών ότι παρατείνεται έως και την Παρασκευή 11.1.2019 η προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2019 καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία»...........



      Πάντως πολλοί φορολογούμενοι επέλεξαν και φέτος να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός τους για να γλιτώσουν από την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, το τεκμήριο αλλά και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης ο οποίος επιβάλλεται στους έχοντες Ι.Χ. άνω των 1.928 κυβικών.
           Βέβαια όσοι έχουν ήδη θέσει το αυτοκίνητό τους σε ακινησία ή σκοπεύουν να το κάνουν ποντάροντας στο γεγονός ότι μπορεί να τις πάρουν πίσω λίγο αργότερα στη διάρκεια του έτους για ένα μήνα ή τρείς μήνες ή μέχρι το τέλος του 2019 θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι το μέτρο αυτό δεν ισχύει για το επόμενο έτος.
        Η εφαρμογή του λήγει σήμερα και να ενεργοποιηθεί το 2019 θα πρέπει να έχει προηγηθεί η κατάθεση νέας διάταξης νόμου.
        Τα τελευταία χρόνια οι «πινακίδες με το μήνα» καθιερώνονται με τροπολογία η οποία συνήθως ψηφίζεται το δίμηνο Απριλίου- Μαΐου. Η τελευταία αντίστοιχη τροπολογία για το 2018 είχε κατατεθεί στις αρχές Μαϊου και είχε ισχύ μόνο για το 2018. Επομένως το 2019 θα πρέπει να ψηφιστεί νέα διάταξη, κάτι που αναμένεται να γίνει.

https://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο