Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Συγκλονίζει ο πατέρας της φοιτήτριας - Απάνθρωποι ακόμη και στην απολογία τους οι κατηγορούμενοι

Συγκλονίζει ο πατέρας της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη: «Δεν βίασαν μόνο την Ελενίτσα αλλά και εμάς», ενώ οι απολογίες των κατηγορουμένων άφησαν άφωνους ακόμη και τους Λιμενικούς.

Αναλυτικά, χθες προφυλακίστηκαν μετά την απολογία τους και την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή τους και με ομόφωνη απόφαση της τακτικής ανακρίτριας Ρόδου και του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών του νησιού, οι δύο φερόμενοι ως δράστες με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και για βιασμό από κοινού.
Πρόκειται για τον 19χρονο Αλβανό και τον 21χρονο ημεδαπό, που δολοφόνησαν την 21χρονη φοιτήτρια του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ελένη Τοπαλούδη. Ακόμη και οι έμπειροι αξιωματικοί σοκαρίστηκαν από την ψυχραιμία και νηφαλιότητα του 19χρονου κατηγορουμένου, ο οποίος ενώ είχε ήδη ομολογήσει, τους περιέγραφε ξανά τη διαδρομή για το σπίτι στο οποίο βασάνισαν την Ελένη. «Σαν να έλεγε κάποια απλή ιστορία», είπε χαρακτηριστικά ανώτατος αξιωματικός στη χθεσινή παρουσίαση της υπόθεσης στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμενικού Σώματος, οι δυο κατηγορούμενοι ήταν τόσο ψύχραιμοι που αφού γρονθοκόπησαν στο κεφάλι την Ελένη, της πέταξαν ένα σίδερο στο κεφάλι και την έγδυσαν και την πέταξαν ζωντανή στο βράχια. Στη συνέχεια επέστρεψαν στο τόπο που βασάνιζαν την κοπέλα, καθάρισαν το σπίτι και πήγαν ξανά στην παραλία. Εκεί πέταξαν τα ρούχα τους, τα ρούχα της κοπέλας, τα σφουγγάρια, τη σφουγγαρίστρα και το σίδερο με το οποίο τη χτύπησαν. Έπειτα επέστρεψαν σπίτι τους και κοιμήθηκαν.
Σημειώνεται ότι στο σπίτι του Ελληνα κατηγορούμενου εντοπίστηκαν αίματα αλλά και η βάση του σίδερου, το οποίο βρήκαν οι δύτες της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λιμενικού.
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, πλοίαρχος Νίκος Λαγκαδιανός: «Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης προέκυψε ότι ο 19χρονος στις 23.30 μετέβη με μικρό φορτηγό όχημα, λευκού χρώματος μαζί με τον 21 ετών έτερο φερόμενο δράστη, στην οικία της θανούσης, προκειμένου να την παραλάβουν και να μεταβούν σε εξοχική κατοικία στην περιοχή Πεύκων Ρόδου. Εν συνεχεία προκλήθηκε έντονος διαπληκτισμός, κατά τον οποίο οι δράστες φέρονται να τη χτύπησαν αρχικά δυνατά στο πρόσωπο με γροθιές και ακολούθως ο 21 ετών φερόμενος δράστης με ηλεκτρικό σίδερο στο κεφάλι. Στη συνέχεια μετέφεραν το θύμα με το ανωτέρω όχημα σε κοντινή βραχώδη θαλάσσια περιοχή, όπου και το πέταξαν στη θάλασσα. Από τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, προέκυψε ότι το θύμα εν ζωή υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις οι οποίες από μόνες τους θα ήταν δυνητικά θανατηφόρες εάν δεν μεσολαβούσε ο πνιγμός».
Τέλος, η ιατροδικαστική έκθεση κατέδειξε ότι η κοπέλα χτυπήθηκε τόσο πολύ που θα μπορούσε να πεθάνει και μόνο εξαιτίας των χτυπημάτων. Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται νέα στοιχεία τόσο από τα εγκληματολογικά εργαστήρια στης Ελληνικής Αστυνομίας όσο και από τις τοξικολογικές εξετάσεις.
 https://www.dikaiologitika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο