Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Εντυπωσιάστηκαν από τις ομορφιές της ΒΟΝΙΤΣΑΣ τα μέλη της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων



Εντυπωσιάστηκαν από τις ομορφιές της ΒΟΝΙΤΣΑΣ τα μέλη της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων {ASOCIATIONOF EUROPEAN JOURNALIST}

Του Νώντα Νικάκη
Εκπαιδευτικού
 
          Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχώρησαν από τη ΒΟΝΙΤΣΑ, τα μέλη της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, οι οποίοι επισκέφτηκαν τη πόλη μας, το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018, φιλοξενούμενοι του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. Η επίσκεψη των δημοσιογράφων έγινε με τον συντονισμό του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων δημοσιογράφων στον οποίο προεδρεύει ο συμπατριώτης μας κ. Παναγιώτης Σόμπολος καθώς επίσης και το μέλος του η δημοσιογράφος κα Κική Παπά, η οποία υπήρξε και η ψυχή αυτής της τόσο σπουδαίας πρωτοβουλίας.....



        Κατά την παραμονή τους στη Βόνιτσα, αμέσως μετα το περας των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης στο Sozos Inn Hotel στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της περιοχής, όπως στις ιαματικές πηγές της Κορπής, στο επιβλητικό βυζαντινό κάστρο, στο γραφικό νησάκι Κουκουμίτσα και στο ιστορικό κέντρο της πόλης.
       
       Στην αποστολή εκτός από τον πρόεδρο της ένωσης Δημοσιογράφων τον Αυστριακό κ. ΟTMAR LAHODYNSKY συμμετείχε και ο ελληνικής καταγωγής Δήμαρχος Ιξελλών Βελγίου κ. Χρήστος Δουλκερίδης, ο οποίος σε εγκάρδιο κλίμα συνεργάστηκε με τον δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας κ. Γιώργο Αποστολάκη και συζήτησαν ζητήματα ανάπτυξης της περιοχής, με κυριότερο την σύντομη έναρξη απευθείας πτήσεων από Βρυξέλλες προς Άκτιο. Επίσης ο κ. Χρήστος Δουλκερίδης κάνοντας πλωτή περιήγηση στον Αμβρακικό κόλπο θαύμασε το ειδυλλιακό τοπίο, το μεγαλείο της φύσης, γνώρισε και την Βόνιτσα από μια άλλη πλευρά,και υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει σύντομα. 

         Οι δημοσιογράφοι καλεσμένοι επειδή ασχολούνται με ρεπορτάζ συνήθως σχετικό με τον εναλλακτικό τουρισμό, έμειναν μαγεμένοι απο την Πόλη μας, η οποία παρέχει τη δυνατότητα εναλλαγής παραστάσεων - παραλία, βουνά, θάλασσα, τρεχούμενα νερά και τόνισαν ότι πρέπει να προχωρήσει και στον τόπο μας ο Εναλλακτικός Τουρισμός, που ήδη έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό στην Ευρώπη.

          Εδω να τονίσω ότι οι άξιοι και ικανοί σπουδαστές του ΙΕΚ Βονιτσας μαγείρεψαν και διένειμαν στους καλεσμένους συνταγές υψηλής μαγειρικής όπου οι γαρίδες, οι κουτσομούρες, τα μύδια του Αμβρακικού αλλα και οι τοπικές Ξηρομερίτικες πίτες, που συνοδεύτηκαν από τοπικά κρασιά, έκλεψαν τις… γαστρονομικές εντυπώσεις και όλοι συγχάρηκαν τους σπουδαστές.

            Η άποψη που επικράτησε είναι ότι η ΒΟΝΙΤΣΑ και η γύρω περιοχή έχει όλες τις δυνατότητες για την ανάπτυξη του ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ που θα δώσει νέες αναπτυξιακές προοπτικές διότι οι Ευρωπαίοι που ζούν και εργάζονται στα βιομηχανικά κέντρα προτιμούν αυτό τον ειδικό τουρισμό, έχουν κοινή επιθυμία για έναν διαφορετικό τρόπο διακοπών, μακριά από τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.

    -Ευχαριστούμε τους φίλους ευρωπαίους δημοσιογράφους οι όποιοι θα κάνουν αφιερώσεις για τις φυσικές ομορφιές της περιοχής με το γραπτά και οπτικοακουστικά μέσα που εκπροσωπούν.
      -θα ηταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε την ομάδα των Αιτωλοακαρνάνων δημοσιογράφων που συνόδεψαν τη αποστολή τον συμπατριώτη μας Πάνο Σόμπολο και την Κική Παπά, η οποία σχεδόν τον μισό χρόνο είναι κοντά μας και έχει εμπειρίες σχετικά με τον εναλλακτικό τουρισμό  και φυσικά και την προβολή του, που είναι και στα πλαίσια και του γνωστικού της αντικειμένου.

           Στους συμμετέχοντες απο τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας μοιράστηκε διαφημιστικό-ιστορικό υλικό με σκοπό τη προβολή της περιοχής, τη γνωριμία των επισκεπτών με την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό της, που συμπεριελάμβανε και τις εκδόσεις της ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ μεταξύ αυτών και ΤΗΝ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΑΚΤΙΟΥ του ιστορικού-συγγραφέα κ. Στέλιου Ντίνου και όλοι οι δημοσιογράφοι έριξαν μια ματιά καθ' όσον το βιβλίο έχει και αγγλική μετάφραση.

           Κλείνοντας να τονίσω ότι πρέπει ο Δήμος να συμμετέχει σε εκθέσεις- ομαδικές επισκέψεις και να προβάλλει τακτικά στο εξωτερικό τις εναλλακτικές επιλογές που υπάρχουν για τον τουρισμό. Μέσα απ αυτές τις δράσεις, πρέπει να αναδείξουμε έναν τόπο ευλογημένο με τεράστιο πολιτιστικό και τουριστικό απόθεμα που μένει ανεκμετάλλευτος και με ένα ξεκάθαρο πλάνο να αγωνιστούμε για την ανάπτυξη της περιοχής μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης με άξονα τον εναλλακτικό τουρισμό που θα αποτελέσει για τη Βόνιτσα και την γύρω περιοχή πηγή εισοδήματος.

*************
Οι ΦΩΤΟ προέρχονται απο: http://agrinioreport.com/















 





























5 σχόλια:

  1. Τενεκέδες ενωμένοι ποτέ ηττημένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πήγαν και στο κάστρο λοιπόν?... να υποθέσω ότι τους ειπώθηκε πως είναι κλειστό για τον απλό κόσμο (πράγμα που ακυρώνει εμπρακτα όλες τις φανφαρες που θα ακούστηκαν περί "τοπικής ανάπτυξης" "προόδου" "αειφορίας""ανάδειξης τοπικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπα εγώ νομίζω πως εντυπωσιαστικαν από την ομορφαδα του δημάρχου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ετοιμαστείτε,θα πλημμυρίσουμε από τουρίστες το καλοκαίρι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γελάτε,γελάτε πάλι ο κάρυ θα είναι δημαρχος.Αυτος πληρονει συλλόγους αθλητικούς και άλογο πολιτιστικούς και κάνα σουβλάκι μεσα-μεσα και όλα μέλι γάλα.ΤΡοΜΑΡα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο