Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Κοινωφελής Επιχείρηση Δημου Ξηρομέρου: Επαναλειτουργεί το πρόγραμμα στήριξης υπερήλικων και ευπαθών ομάδων στην Τ.Κ. Αλυζίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

                 Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου, σας ενημερώνει ότι το Πρόγραμμα στήριξης Υπερήλικων και Ευπαθών ομάδων που λειτουργεί μέσω των Κοινωφελών Προγραμμάτων στην Τ.Κ. Αλυζίας διαθέτει πλέον υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργό, την κα Γκουτσέλη Φωτεινή.
        Το Πρόγραμμα επισκέπτεται υπερήλικες και ευπαθείς ομάδες που το έχουν ανάγκη κατ’ οίκον κατά τις πρωινές ώρες 8:00 π.μ.- 2:00 μ.μ. Τα χωριά της Τ.Κ. Αλυζίας στα οποία θα γίνονται επισκέψεις είναι ο Μύτικας, η Κανδήλα, η Παναγούλα, ο Βάρνακας και το Αρχοντοχώρι..........



       Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η κοινωνική προστασία με την παροχή οργανωμένης και συστηματικής φροντίδας σε ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες. Παρέχεται επίσης βοήθεια σε άτομα με αισθησιοκινητικές αναπηρίες, ψυχική νόσο, νοητική υστέρηση. Εξασφαλίζεται η αξιοπρεπής και αυτόνομη διαβίωση, η παραμονή στο φυσικό οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν στο σπίτι των πολιτών.
     Αναλυτικότερα, παρέχεται συμβουλευτική και ψυχοσυναισθηματική στήριξη, νοσηλευτική μέριμνα, φροντίδα του νοικοκυριού, συντροφιά, μικρο-αγορές, πληρωμή λογαριασμών, βοήθεια στην ατομική υγιεινή και άλλες υπηρεσίες που κρίνονται αναγκαίες.
       Οι υπηρεσίες παρέχονται με περιοδικές επισκέψεις του προσωπικού (κοινωνική λειτουργός, νοσηλεύτρια, οικογεν. Βοηθός κλπ)  στο σπίτι των εξυπηρετουμένων ανάλογα με τις ανάγκες και ιδιαιτερότητές τους.
      Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες, με προτεραιότητα σ’ αυτούς που: δεν εξυπηρετούνται πλήρως, χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, διαβιούν μοναχικά ή είναι εγκαταλελειμμένοι και δεν έχουν επαρκείς οικονομικούς πόρους.
       Στόχος των υπηρεσιών είναι να παραμείνουν μέσα στο κοινωνικό τους περιβάλλον και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους.

       Παρακαλούνται όλοι όσοι ενδιαφέρονται να πραγματοποιούνται επισκέψεις κατ’ οίκον και  έχουν ανάγκη τις παροχές του προγράμματος να το δηλώσουν στην υπεύθυνη κα Γκουτσέλη Φωτεινή.
         Αρχικά αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται όλη την εβδομάδα στο γραφείο της Κοινωφελούς Επιχείρησης (Παραλιακή οδός Αστακού) κατά τις ώρες 12:00-2:00 μ.μ. ή στο τηλέφωνο 2646041482. Υπεύθυνη επικοινωνίας και υπεύθυνη του προγράμματος θα είναι η κα Γκουτσέλη.

        Το τελικό πρόγραμμα των επισκέψεων θα διαμορφωθεί κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα της Κοινωφελούς και τα τοπικά μέσα.

    Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει κανονικά τις επισκέψεις στα σπίτια την Δευτέρα 17/12/2018.

*Δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα θα γίνονται και κατά τη διάρκεια υλοποίησής του στην υπεύθυνη κοινωνική λειτουργό (κα Γκουτσέλη).

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ



2 σχόλια:

  1. ΒΓΑΛΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΚΗΦΗ ΚΑΝΔΗΛΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

    http://mytikaspress.blogspot.com/2018/10/blog-post_73.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά για να λειτουργούν όπως πρέπει οι αυτοδιοικητικοί θεσμοί στην Ελλάδα ,θα πρέπει να έχουμε κάθε χρόνο εκλογές .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο