Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Το οικογενειακό λάδι από το ΑΓΡΙΝΙΟ (Αιτωλία)!

 
          Ο Κώστας, η Αρετή, η Μαρία και η Πηνελόπη -μια οικογένεια από το Αγρίνιο, προσπάθησε και κατάφερε μέσα σε ενάμιση χρόνο να δημιουργήσει το δικό της brand ελαιολάδου και να το προσθέσει στην γκάμα των ελληνικών προϊόντων υψηλής κατηγορίας και ποιότητας.

«Το λιοστάσι μας στο Αγρίνιο, ένας μικρός παράδεισος στην Αιτωλική γη, ήταν αρχικά ένα όνειρο για διαφυγή από την αστική καθημερινότητα. Μαζί με αυτό, όμως, καλλιεργήθηκε και η ιδέα για την παραγωγή ενός εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου..» 
       Τα παραπάνω λόγια είναι το ξεκίνημα μιας ιστορίας.. και φυσικά έχει συνέχεια...........

 
         Μια συνέχεια η οποία δεν έμεινε στα χαρτιά ούτε απλά στην κυοφορία μιας ιδέας αλλά έλαβε μπουκάλι και φίρμα –σήμα κατατεθέν της Αιτωλοακαρνανίας, του μεγαλύτερου νομού της Ελλάδας.     

Η Οικογένεια Ξανθόπουλου αποτελείται από τον πατέρα Κώστα, την μητέρα Αρετή και τις δύο κόρες –την Μαρία και την Πηνελόπη. 

Η οικογενειακή υπόθεση λέγεται «etolea extra virgin olive oil». 

                
         Πριν ένα χρόνο και επτά μήνες –στα μέσα του 2016- γέμισε με ελαιόλαδο η πρώτη φιάλη της εταιρίας. Ο καθένας ανέλαβε ένα ρόλο για να λάβει σάρκα και οστά το εγχείρημα.

                Ο Κώστας πολιτικός μηχανικός, σχεδίασε με μεθοδικότητα το όραμα για ένα άριστης ποιότητας και μικρής παραδοσιακής παραγωγής προϊόν με έντονα χαρακτηριστικά προσωπικής και οικογενειακής φροντίδας. Τα 20 χρόνια εμπειρίας στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον ενίσχυσαν την προσπάθεια δημιουργίας ενός προϊόντος που συνδυάζει τόσο τον τόπο προέλευσης όσο και την ποιοτική υπεροχή του.
         Η Αρετή καθηγήτρια φιλόλογος, «μοιράστηκε» το όραμα και ανάλαβε την υλοποίησή του μέσα από σύγχρονες μεθόδους οργάνωσης, ακολουθώντας όλες τις προδιαγραφές που απαιτούσε η ολοκλήρωσή του, όπως και την εξασφάλιση ISO 22000:2005 για το σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.
     Οι κόρες τους, Μαρία και Πηνελόπη αγκάλιασαν και στήριξαν με νεανικό σθένος και φρέσκιες ιδέες τη συνολική προσπάθεια.
        Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία 2 διαφορετικών φιαλών, το «etolea white» από ελιές κορωνέικης ποικιλίας και το «etolea black» από ελιές ποικιλίας κορωνέικης και χονδροελιάς Αγρινίου.
        Το λάδι πήρε το όνομά του από ένα παιχνίδισμα των λέξεων της γενέθλιας γης Αιτωλίας και το Olea -η λέξη Ελιά στα λατινικά.
              Τα προϊόντα έχουν διακριθεί μέχρι τώρα με 9 διεθνή βραβεία για την ποιότητα, την ετικέτα, το μπουκάλι, την καινοτομία και την συνολική εικόνα.
             Η μπράντα σήμερα έχει παρουσία σε διάφορα τουριστικά σημεία στην Ελλάδα καθώς και σε ράφια καταστημάτων της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας όπως επίσης και στο e-shop της μέσα από το site  etolea.com

https://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο