Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Ολική ανατροπή στην υπόθεση χρυσού -Ελεύθερος ο Ριχάρδος και άλλοι 7

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΛΗΨΕΙΣ
        Οι πρωτοφανείς παραλείψεις στα νομικά χρονικά που εντοπίστηκαν στη δικογραφία για το λαθρεμπόριο χρυσού είχαν ως αποτέλεσμα στην ανάκληση της προφυλάκισης των οκτώ προσωρινά κρατουμένων στην υπόθεση, ανάμεσά τους και ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος.
      Εντός της ημέρας αναμένεται η αποφυλάκιση των κατηγορουμένων κατά δήλωση των δικηγόρων τους. Η ανακρίτρια διαφθοράς οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή μετά από έγγραφο της ΑΑΔΕ στο οποίο φέρεται να βεβαιώνεται ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι....



Οι δικαστικές εξελίξεις ανακοινώθηκαν στους δικηγόρους οι οποίοι δήλωσαν :

Αλέξης Κούγιας: «Μας κάλεσε η κυρία ανακρίτρια η οποία  προς τιμή της,  μας ανακοίνωσε ότι από χθες το μεσημέρι, με επιμέλεια της, κατάφερε να προκαλέσει αντίδραση από ΑΑΔΕ, που είναι η μόνη αρμόδια για να βεβαιώνει τελωνειακές παραβάσεις. Κατόπιν αυτού ενεργοποίησε αυτεπαγγέλτως τη διαδικασία για αποφυλάκιση. Το βέβαιο είναι ότι σε λίγες ώρες οι κατηγορούμενοι θα είναι ελεύθεροι. Αυτό είναι το μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες. Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν δικαιοσύνη για ιδιοτελείς σκοπούς αλλά η δικαιοσύνη δίνει απαντήσεις. Δεν γνωρίζω αν αυτεπαγγέλτως δικαιοσύνη στραφεί βάρος αυτών που δημιούργησαν φαρσοκωμωδία.

Δημήτρης Κακόγιαννος: «Είναι μία κακή νομική τροφή από μία ακατάλληλη αστυνομική κουζίνα»

Επαμεινώνδας Παπαδέαs: «Με μία κακή, πρόχειρη και κατασκευασμένη δικογραφία, μία μητέρα δύο ανηλίκων βρίσκεται σήμερα προφυλακισμένη».

Πηγή: iefimerida.gr 

2 σχόλια:

  1. Είπαμε τα φίδια δαγκώνουν τους ξυπόλη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η άγνοια νόμου δεν τιμωρείται;Και ειδικά σε αυτούς που υπηρετούν το νόμο.Η μήπως είναι δικά μας παιδιά;Νομίζω πως η δικαιοσυνη έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο