Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Προχωρούν οι εργασίες κατασκευής του νέου 5άστερου ξενοδοχείου στον ΜΥΤΙΚΑ | ΦΩΤΟ





ΑΠΟ MYTIKAS PRESS

Επίσκεψη στο εργοτάξιο του 5άστερου Ξενοδοχείου στον Μύτικα Αιτ/νίας (φωτογραφίες)

         Το ραντεβού είχε κανονιστεί σε τηλεφωνική επικοινωνία πριν από πολλές ημέρες και προχθές Σάββατο στις 10 η ώρα το πρωί, περάσαμε την πύλη του εργοταξίου της μεγάλη τουριστικής επένδυσης στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, ιδιοκτησίας «Αυδής Ξενοδοχειακή και Οικοτουριστική Ανώνυμη Εταιρεία», με τον διακριτικό τίτλο «Αίθων Α.Ε.»....



          Στη είσοδο που παρκάραμε το αμάξι, μας υποδέχτηκε με ευγένεια ο υπάλληλος που ήταν υπεύθυνος για τον έλεγχο της εισόδου και εξόδου στο εργοτάξιο, μας ρώτησε τι θέλουμε, του εξηγήσαμε και μπήκαμε στο εργοτάξιο με το αυτοκίνητο ανθρώπου γνωστού μας, που απασχολείται στο έργο και εκείνη ακριβώς την στιγμή εισερχόταν και αυτός. «Έλα να σε πάω κάτω μας είπε. Είναι μακριά και έχει λάσπες στο δρόμο».

       Φτάνοντας εντός του εργοταξίου και μέχρι να έρθει ο κ. Κώστας Αυδής που βρίσκονταν στο δρόμο όπως μας είπε τηλεφωνικά, αρχίσαμε να φωτογραφίζουμε την πρόοδο των εργασιών η οποία είναι πράγματι εντυπωσιακή. Πολλοί εργάτες φορώντας όλοι τα Μέσα Ατομικής τους Προστασίας, βρίσκονταν σε διάφορα σημεία του εργοταξίου εκτελώντας διάφορες εργασίες, ένα πολύβουο μελίσσι σε διαρκή κίνηση.
        Σε λίγα λεπτά έφτασε και ο κ. Κώστας Αυδής και μαζί με τον κ. Χρήστο Χατζή, Πολιτικό Μηχανικό και υπεύθυνο εφαρμογής του έργου, αρχίσαμε να συζητάμε για το έργο και όχι μόνο.

           Στη δίωρη συζήτηση που είχαμε και με τους δύο, πληροφορηθήκαμε ότι η επένδυση θα πλησιάσει και πιθανόν θα ξεπεράσει τα 18 εκατομμύρια ευρώ, ότι η πλειοψηφία των εργατών προέρχεται από την περιοχή μας (τους είδαμε και με τα μάτια μας), κάτι που τονώνει οικονομικά την περιοχή δημιουργώντας ένα σημαντικό οικονομικό κύκλο εργασιών, αλλά και στην περίοδο λειτουργίας του Ξενοδοχείου θα προσπαθήσει το εξειδικευμένο και με πολλά προσόντα προσωπικό που θα απαιτηθεί, να προέρχεται και αυτό από την περιοχή. «Παίρνουμε ήδη βιογραφικά από ανθρώπους που μένουν εδώ», μας ανάφερε ο κ. Κώστας Αυδής.

           Υπήρξε αναφορά στις γραφειοκρατικές δυσκολίες που συνάντησαν σε όλη αυτή την πορεία, με σειρά παραδειγμάτων, με  τα εμπόδια και τις καθυστερήσεις που αυτές επέφεραν. Μας τονίστηκε ότι ο κ. Κώστας Αυδής, πέραν από την ανέγερση της ξενοδοχειακής μονάδας, έχει χρηματοδοτήσει και την μελέτη ανάδειξης του μνημείου της παλαιοχριστιανικής βασιλικής Αγία Σοφία, που εφάπτεται στην υπό ανέγερση τουριστική μονάδα και η οποία έχει εγκριθεί από την αρμόδια υπηρεσία και από αυτή την μελέτη σας είχαμε παρουσιάσει παλαιότερα απόσπασμα και φωτορεαλιστικές απεικονίσεις (δείτε εδώ).

           Επίσης ο κ. Κώστας Αυδής μας έδωσε και δύο ειδήσεις, ότι προτίθεται με δικό του μελετητή που είναι διαθέσιμος, να χρηματοδοτήσει την εκπόνηση μελέτης για αξιοποίηση της παραλίας 3,5 χιλιομέτρων Μύτικα - Παλιόβαρκας Αρχοντοχωρίου και να την δωρίσει στον Δήμο, όπου γνώμη του είναι ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένας πεζόδρομος - ποδηλατόδρομος, με τα οχήματα να μπορούν να κατεβαίνουν με πολλούς κάθετους από τον δρόμο Αστακός - Μύτικας, με την δυνατότητα αναστροφής και παρκαρίσματος σε επιλεγμένα σημεία και όχι κυκλοφορία τους κατά μήκος του παραλιακού πεζοδρόμου - ποδηλατόδρομου.
         Επίσης μας ανάφερε ότι έχει απορρίψει ήδη δύο προτάσεις που έχει δεχτεί για λειτουργία του Ξενοδοχείου με τη μέθοδο του all inclusive, γιατί σκοπός του είναι από την επένδυση του να ωφεληθούν όλοι οι επαγγελματίες του Μύτικα και όλο το χωριό γενικότερα. «Εμένα ο σκοπός μου είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που θα μένουν εδώ να κατεβαίνουν στον Μύτικα και να ωφεληθεί όλο το χωριό» μας τόνισε.

       Κατόπιν ο κ. Χατζής μας ανέφερε πολλές κατασκευαστικές λεπτομέρειες που χαρακτηρίζουν το έργο, τόσο όσον αφορά τα οικοδομικά, αλλά και όσον αφορά το εσωτερικό των δωματίων.
        Εντυπωσιακή κατασκευή τα κανάλια που θα γεμίσουν με τρεχούμενο νερό και περικλείουν όλο το συγκρότημα, καταπληκτική η μεγάλη πισίνα προς την πλευρά της θάλασσας, με εκπληκτική θέα το Ιόνιο και τον πανέμορφο Κάλαμο Λευκάδας.
      Στο εσωτερικό των δωματίων τα αντικείμενα είναι κατασκευασμένα κατά παραγγελία και όχι του εμπορίου, τα υλικά όλα υψηλής ποιότητας και διαλεγμένα με προσοχή στη λεπτομέρεια τους, η χρηστικότητα είναι σε πρώτη προτεραιότητα με πολύ έξυπνες λύσεις, η διακόσμηση μοναδική, τα γήινα χρώματα, οι όψεις και ο φωτισμός, όλα υπηρετούν την μινιμαλιστική γραμμή και το αποτέλεσμα είναι πράγματι εντυπωσιακό, βλέποντας με τα μάτια μας το πρώτο κατά μεγάλο ποσοστό τελειωμένο δωμάτιο.

        Κατόπιν η συζήτηση με τον κ. Κώστα Αυδή πήγε στον τουρισμό. Εκεί μας ανάφερε το θέμα των απαραίτητων υποδομών. Βιολογικός Μύτικα, «αρχίζουμε να έχουμε πρόβλημα μεγάλο με τα λύματα και οι θάλασσες μας έχουν επηρεαστεί και αυτό φαίνεται από τις μετρήσεις. Πρέπει αυτό να το λύσουμε άμεσα», μας είπε χαρακτηριστικά, ύδρευση, αξιοποίηση παραλίας Μύτικα - Παλιόβαρκας Αρχοντοχωρίου, αξιοποίηση υπάρχοντος λιμανιού, «έχουμε ήδη μεγάλο λιμάνι, που δεν φροντίζουμε να το διαχειριστούμε ώστε να αποδώσει και εμείς αντί να λύσουμε αυτό το θέμα, μιλάμε για το που και πως θα γίνει το επόμενο λιμάνι!!!», μας είπε χαρακτηριστικά, εφαρμογή υπάρχοντος σχεδίου πόλης Μύτικα και επιτέλους να προχωρήσει η επέκταση του. Εμείς θα συμπληρώσουμε και το οδικό δίκτυο, με ποιοτική οδική σύνδεση προς Ιόνια Οδό και προς το αεροδρόμιο του Ακτίου.

          Η συζήτηση επίσης εστιάστηκε σε ένα θέμα πρόσφατο, όπου υπάρχει μία αντιδικία με ιδιοκτήτη γειτονικού αγροτεμαχίου, που όπως μας ανάφερε τόσο ο κ. Αυδής όσο και ο κ. Χατζής, υπήρξε αίτημα διακοπής εργασιών σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο του έργου και εκκρεμούν και ασφαλιστικά μέτρα. Μας παρουσιάστηκαν αρκετά και λεπτομερειακά στοιχεία γι αυτή την υπόθεση και αυτό που εμείς θα πούμε, χωρίς να έχουμε την δυνατότητα να κρίνουμε την υπόθεση, μιας και δεν έχουμε το σχετικό υπόβαθρο (νομικό), γνώμη μας είναι ότι θα πρέπει με ηρεμία και σύνεση το θέμα να λυθεί.

         Όταν μιλάμε για μία τόση μεγάλη και σημαντική επένδυση στη περιοχή, που αφορά κατά εμάς τους πάντες που ζουν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε Μύτικα και παραλία, που αυξάνει σε πολλαπλάσια νούμερα την αξία της γης σε όλη την τριγύρω περιοχή, που αποτελεί την σπίθα της τουριστικής ανάπτυξης που τόσα χρόνια έλειπε, ε τότε με ψυχραιμία και καθαρό μυαλό η λύση θα βρεθεί, οι αμοιβαίες εξηγήσεις θα δοθούν και θα είναι όλοι κερδισμένοι και ελπίζουμε ότι έτσι θα γίνει στο τέλος.

       Τελευταία ερώτηση που κάναμε στον κ. Κώστα Αυδή ήταν. Πως τα βλέπεις τα πράγματα εν όψη των επικείμενων δημοτικών εκλογών; Η απάντηση: «Νομίζω ότι χρειάζεται κάποιος για Δήμαρχος, μορφωμένος και με όρεξη. Σίγουρα πρέπει κάτι να αλλάξει». 
        Τελειώνουμε την αναφορά μας στο σημερινό μας οδοιπορικό στο εργοτάξιο της μεγάλη τουριστικής επένδυσης στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, ιδιοκτησίας «Αυδής Ξενοδοχειακή και Οικοτουριστική Ανώνυμη Εταιρεία», με τον διακριτικό τίτλο «Αίθων Α.Ε.», λέγοντας ότι προσωπικά θεωρούμε την συγκεκριμένη μεγάλη επένδυση, την σπίθα που χρειαζόταν για να βγει η πολύ προνομιούχα περιοχή μας από την αφάνεια και να πάρει το δρόμο της τουριστικής ανάπτυξης.
        Δυστυχώς ο δρόμος αυτός πρέπει να είναι, δηλαδή πρώτα οι ιδιώτες να κάνουν κινήσεις, να επενδύσουν, να ρισκάρουν και μετά ίσως ''ξυπνήσουν'' οι τοπικοί μας άρχοντες και πράξουν το καθήκον τους, ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο. Η τοπική διοίκηση έχοντας όραμα για τον τόπο να δημιουργεί τις προϋποθέσεις και οι ιδιώτες να έρχονται κατόπιν να επενδύουν.
          Φυσικά όταν μιλάμε για δημιουργία προϋποθέσεων, μιλάμε για όλες εκείνες τις υποδομές που είναι απαραίτητες για να υπάρξει η πολυπόθητη ανάπτυξη και που ως τώρα με εγκληματική αμέλεια δεν έχουν προχωρήσει, αλλά τώρα σιγά σιγά φαίνεται κάποιες να δρομολογούνται και για κάποιες δυστυχώς έχουμε μόνο σκοτάδι.

















































































12 σχόλια:

  1. Ποιοί είναι αυτοί που όλα αυτά τα χρόνια έκαναν την ζωή μαύρη στον Κώστα Αυδή για την ιχθυοκαλλιέργεια ,αλλά και για το 5άστερο ξενοδοχείο ,το οποίο είναι το καλύτερο που υπάρχει στην Ελλάδα και τώρα παρουσιάζονται ως τιμητές ;;;;;;
    Ο φίλος Κώστας Αυδής τους γνωρίζει πολύ καλά και ακόμη με κάποιους έχει δικαστήρια .Αφου προηγουμένως κέρδισε όλα τα δικαστήρια ,γιατί ήταν σε όλα νόμιμος .
    Το μόνο που κατάφεραν είναι να καθυστερήσουν την ολοκλήρωση του έργου .Το οποίο είτε θέλουν ή όχι σύντομα θα ανοίξει τις πόρτες του σε τουρίστες με υψηλά οικονομικά κριτήρια .!!!!
    Παναγιώτης Στάικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσείς που υπογράφετε σαν Παναγιώτης Στάικος τι γνώμη έχετε για τις ιχθυοκαλλιέργειες και τη χωροθέτησή τους? Στα υπόψη αυτό που λέγεται τελευταία. Ότι η καινούρια άδεια που δόθηκε στην Αιτωλοακαρνανία είναι λίγο πιο δίπλα από την ιχθυοκαλλιέργεια του κυρίου Αυδή. Στη θέση Καμπλάφκα. Μέσα στο Μύτικα πάλι. Θα μας ήταν χρήσιμη η άποψή σας. (Συγγνώμη για τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησα αλλά επειδή οι καιροί είναι πονηροί, πολλοί δεν σέβονται το ότι οι ανώνυμοι έχουν άποψη και σοβαρή και χρησιμοποιούν ονόματα άλλων για να τούς κάνουν και πιθανή προεκλογική ζημιά. Αν όντως ο γιατρός (τον οποίο και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να ψηφίσω) έχει γράψει το παραπάνω σχόλιο, ξέρω πολύ καλά πως δεν θα μασήσει τα λόγια του και θα απαντήσει. Στα υπόψη, είμαι ένας από τους τιμητές εναντίον των ιχθυοκαλλιεργειών. Όχι της κατασκευής του ξενοδοχείου. Και ένας από αυτούς που πιστεύουν πως ο Κώστας ο Αυδής πρέπει να είναι ο επόμενος Πρόεδρος του Μύτικα. Ανεπιφύλακτα.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μια μικρή διευκρίνιση. Δεν υπήρξε ποτέ αντίδραση ενάντια στην υπαρξη και λειτουργία των ιχθυοκαλλιεργειων. Η χωροθέτηση είναι το όλο ζήτημα. Και μόνο αυτή. Ελπίζουμε η πληροφόρηση για την νέα ιχθυοκαλλιεργεια στην καμπλαφκα, το πλεον εμβληματικό σημείο του χωριού και της περιοχής μας, να είναι αρβύλα. Εύχομαι να διαψευσθω μεγαλοπρεπως.

      Διαγραφή
  3. Τέτοιου είδους επενδύσεις τις έχει απόλυτη ανάγκη ο τόπος μας και μάλιστα από έναν άνθρωπο με ανοιχτό μυαλό και διάθεση προσφοράς. Προσωπικά δεν γνωρίζω ούτε και έχω συναντήσει τον κ. Αυδή όμως από το γεγονός ότι επιθυμεί εργαζόμενοι από τον τόπο του να στελεχώνουν την ξενοδοχειακή του μονάδα, ότι νοιάζεται οι συντοπίτες του να έχουν δουλειά και απο τα όσα καλα ανέφερε στο δημοσίευμα σας με κάνει να τον εκτιμώ . Αν σκεφτούμε πόσο σημαντικό είναι το αγαθό της εργασίας και πόσο ανάγκη την έχουμε στις μέρες μας δεν μπορει παρά μόνο θετικά να σκεφτομαστε για την επένδυση αυτη ως κάτοικοι της περιοχής. Ένας τόπος και οι άνθρωποι του προοδεύουν όταν παύουν να είναι μιζεροι και χαιρεκακοι. Να ευχηθώ τα καλύτερα σε ολη αυτή την προσπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε συντοπίτη 5:16 που υπογράφεις σαν ενάντιος των ιχθυοκαλλιέργειων για ρώτα και τον κ. Αυδή τί γνώμη έχει;
    Έτσι είναι τα ξενοδοχεία μας αρέσουν και ας δίνουν δουλειά 5-6 μήνες το χρόνο. Οι ιχθυοκαλλιέργειες μας βρωμάνε και δεν είναι και πολύ sic. Ωστόσο ταίζουν όλη τη περιοχή 12 μήνες και ΝΟΜΙΜΑ. Και στη Ταϊλάνδη γεμάτο 5άστερα είναι αλλά οι ταιλανδοί ζουν μέσα στη φτώχεια. Καταλάβετέ το, αν δεν υπάρξει παραγωγή βιομηχανική, αγροτική και κτηνοτροφική δεν υπάρχει μέλλον. Ο τουρισμός μόνος του δεν αρκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε συντοπίτη 10.17 δεν με ενδιαφέρει η άποψη του κυρίου Αυδή για τις ιχθυοκαλλιέργειες. Δεν είναι δυνατόν να με ενδιαφέρει. Δεν είναι λογικό. Και επειδή το θέμα είναι άλλο, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι στην Ελλάδα η τουριστική βιομηχανία απασχολεί το περισσότερο προσωπικό. Και το προσωπικό των ξενοδοχείων το χειμώνα παίρνει ταμείο ανεργίας. Το οποίο ταμείο πληρώνεται από τις εισφορές κατά τη διάρκεια εργασιας τους. Και το οποίο επίδομα ανεργίας παίζει και να είναι όσο οι περισσοτεροι μισθοί που δίνουν οι ιχθυοκαλλιέργειες. Στα ίδια χωριά ζούμε, μην με προκαλεις. Και όταν λες νόμιμα τι εννοείς; Ότι τα ξενοδοχεία και ο τουρισμός βγάζουν μη νόμιμα; Μην παίζεις σε τετοια γήπεδα μπάλα γιατί θα χάσεις. 5-0. Και λίγα λεω. Και επειδή η κουβέντα θα ξεφύγει, άστο να παει στο κόρακα. Άστο να πάει. Μόνο κάτι τελευταίο. Η Ταυλανδη είναι αυτή η χώρα που λένε κάποιοι ότι πάνε επειδή ειναι πιο φθηνη από την Ελλάδα και τα 5αστερα είναι παμθηνα με ιδιαιτερες παροχες εκτόνωσης; Στην Ελλάδα φιλτατε η πορνεία δεν είναι επίσημο σπορ. Ουτε η παιδοφιλία. Αν εννοείς.

      Διαγραφή

  5. Αγαπητέ κύριε 5:16 μ.μ
    Ασφαλώς και έχουμε θέση ως παράταξη , γιατί ποτέ δεν μίλησα με το εγώ ( πήγαμε το νερό στα Βλυζιανά , κατασκευάσαμε το Λύκειο Αστακού και όχι έφτιαξα τα σφαγεία κλπ….).
    Η θέση μας λοιπόν είναι, πως στηρίζουμε τις υπάρχουσες μονάδες , γιατί δίνουν πολύ περισσότερες θέσεις εργασίας από όσες δίνουν 10 ξενοδοχεία σαν και αυτό το 5άστερο μοναδικό στην Ελλάδα ξενοδοχείο του κυρίου Αυδή και θέλουμε την δημιουργία ιχθυοκαλλιεργιτικού πάρκου νότια του Πλατυγιαλιού στον Αστακό ,για να μπορούν εκεί να γίνουν και άλλες μονάδες.
    Ασφαλώς είμαστε αντίθετοι με την εγκατάσταση μονάδας στην Καμπλαύκα ή στην Παλιόβαρκα ή μπροστά από το ξενοδοχείο Αυδή και γενικότερα στον παραθαλάσσιο άξονα από Αστακό και πέραν του Μύτικα .
    Με εκτίμηση
    Παναγιώτης Στάικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατρέ με καλύπτει απόλυτα η απάντηση σας. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Περιφερειακές εκλογές έχουμε
    ας πάρουν θέση επί του θέματος αυτού όλες οι περιφερειακές παρατάξεις να ξερουμε κι εμεις τι να ψηφίζουμε
    Δεν ψηφίζουμε για "πλάκα" επειδή το λένε κάποιοι Τοπάρχες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ως προαιρετικη υποχρέωση για την λειτουργία ενός 5αστερου ξενοδοχείου (σε πλήρη λειτουργία), η αναλογία σε προσωπικό είναι 1 ανά 4 κλίνες για να πάρει 200 βαθμούς, 1 προς 6 για 150 κλπ ενώ για ένα μπουτίκ ξενοδοχείο απαιτείται αναλογια 1 προς 6. Το St George Lycabetus για παράδειγμα (είχα την τύχη να είμαι στην ομάδα πιστοποίησης) έχει αναλογια προσωπικου 1 προς 1 περίπου. Και μην αγνοούμε συστηματικά όλες τις μικρές οικογενειακές τουριστικές επιχειρήσεις. Αυτοί γιατί δεν μπαίνουν στο λογαριασμό; Εύχομαι να ιδρυθεί η νέα ιχθυοκαλλιέργεια πριν τις εκλογές. Και στην καμπλαφκα. Ετσι για να δούμε ποιοί και αν (που δεν) θα πάρουν θέση στη διασταύρωση. Και αν είναι και από την πισω μεριά, προς Πάλαιρο, θα πιάσω στασίδι να γελαω. Με τις απουσίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τοπάρχες ανεξάρτητοι ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1208 ΣΩΣΤΌ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΙ Ο Κ.Σταικος
    Ο Κ Σταικος και η Παρατάξη του είναι ΤΟ ΟΔΙΟ
    Η ΕΊΣΑΙ ΑΡΓΗΓΟΣ η ΔΈΝ ΕΊΣΑΙ
    Μπράβο κ. Σταικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο