Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Κλιμάκιο της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ περιόδευσε στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αγρινίου | ΦΩΤΟ


            Κλιμάκιο της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τους Νίκο Μωραΐτη, βουλευτή του Κόμματος και Τίμο Παπανικολάου, μέλος του ΤΓ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Δήμου Αγρινίου περιόδευσε την Δευτέρα το πρωί στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αγρινίου και συζήτησε με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.........


   
     Οι εργαζόμενοι, αναφέρθηκαν στις απαράδεκτες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας κατά την αποκομιδή των σκουπιδιών, καθώς  αριθμός απορριμματοφόρων δεν είναι σε  καλή κατάσταση, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα τους. Το κλιμάκιο διαπίστωσε τις συνθήκες στο αμαξοστάσιο που είναι τριτοκοσμικές, με σοβαρά προβλήματα τόσο κατά τους χειμερινούς μήνες, όσο και κατά του καλοκαιρινούς. (Το χειμώνα το αμαξοστάσιο πλημυρίζει από νερά, ενώ το καλοκαίρι η ζέστη είναι ανυπόφορη).
          Ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, υπέγραψε μνημόνια που τσακίζουν τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού. Στο όνομα της δημοσιονομικής προσαρμογής περικόπτονται από τους δήμους κονδύλια ενώ προωθείται η ανταποδοτικότητα σε όλες τις υπηρεσίες. Έτσι οι δήμοι επιβαρύνουν τους δημότες με ανταποδοτικά τέλη για μισθούς των εργαζομένων, αγορά και συντήρηση των μηχανημάτων κ.ά. Προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις, την επιχειρηματική - ανταποδοτική λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών, τις απολύσεις, την ανεμπόδιστη επενδυτική έφοδο των μονοπωλίων, την εκμετάλλευση της δημόσιας - δημοτικής - λαϊκής περιουσίας. 
       Η έλλειψη υποδομών, η τραγική κατάσταση των μηχανημάτων, οι ελλείψεις στα στοιχειώδη μέσα ατομικής προστασίας, η εντατικοποίηση της εργασίας λόγω έλλειψης προσωπικού, συναντιόνται σε κάθε αμαξοστάσιο, σε κάθε τόπο δουλειάς. Είναι τα αποτελέσματα των πολιτικών που εφαρμόζονται συστηματικά από όλες τις κυβερνήσεις, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης κι όλων των παροχών που σχετίζονται με αυτή (υγεία, ασφάλιση, σύνταξη κ.λπ.). 
        Επιπλέον, ο Νίκος Μωραΐτης επεσήμανε το πόσο ψεύτικος είναι ο ισχυρισμός που αναπαράγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περί «δίκαιης ανάπτυξης» τη στιγμή που σφαγιάζονται δικαιώματα και μισθοί, οι συνθήκες εργασίας χειροτερεύουν και τα μέτρα προστασίας μειώνονται στο βωμό του κέρδους, με αποτέλεσμα τα εργατικά ατυχήματα, τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο.
      Στη συνέχεια ο Τίμος Παπανικολάου αναφέρθηκε στην κοινή πρωτοβουλία των 5 κομμουνιστών δήμαρχων εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων στις υπηρεσίες καθαριότητας.  
       Επίσης τόνισε: «για όσους γνωρίζουν στοιχειωδώς από κοντά και όχι από τα γραφεία τους τις συνθήκες δουλειάς σε αποκομιδή και διαχείριση απορριμμάτων, τους είναι καθαρό ότι το μόνιμο προσωπικό είναι από τις πιο κρίσιμες και βασικές προϋποθέσεις για την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία των αντίστοιχων υπηρεσιών. Είναι όρος και προϋπόθεση για τη μη ιδιωτικοποίησή τους, για την ίδια την προστασία της ζωής και της αρτιμέλειας των εργαζομένων. Κανείς δεν μπορεί να δηλώνει αγνοία για το γεγονός ότι στο χώρο της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων τα εργατικά ατυχήματα έχουν πολλαπλασιαστεί με γεωμετρική πρόοδο τα τελευταία χρονιά! Απόρροια των συντριπτικών ανατροπών που έχουν επέλθει στις εργασιακές σχέσεις, της απόλυτης μείωσης της χρηματοδότησης των δήμων, με ευθύνη διαδοχικά των κυβερνήσεων και με τη συνδρομή δυστυχώς και της πλειοψηφίας των εκλεγμένων στην Τοπική Διοίκηση».
         Τέλος, το κλιμάκιο του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα να μην σκύψουν το κεφάλι, να αντισταθούν στις αντιλαϊκές πολιτικές που ολοένα και τους επιφορτίζουν με καινούρια μνημόνια, νέα αντεργατικά μέτρα, φοροληστεία και νέα χαράτσια. Να σταματήσουν την αντεργατική επίθεση σε κάθε εργασιακό, ασφαλιστικό και κοινωνικό δικαίωμα που έχει απομείνει και γενικότερα σε κάθε πλευρά της ζωής τους. Να διεκδικήσουν τους μισθούς και τα δικαιώματα εκείνα που διασφαλίζουν τις ανάγκες της οικογένειάς τους και ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της ζωής. Επίσης, δεσμεύτηκε πως το ΚΚΕ θα σταθεί δίπλα στον αγώνα τους και θα αναδείξει τα προβλήματά τους μέσα και έξω από τη Βουλή. Τέλος κάλεσαν τους εργαζόμενους να πάρει απόφαση το σωματείο τους για συμμετοχη στην απεργία στις 28 Νοέμβρη.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο