Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Παναγιώτης Μπεσίνης για παζάρι Κουβαρά: «Δεν παλεύεται η τόση ανομία!»

          Και φέτος θα πραγματοποιηθεί η εμποροπανήγυρη στην περιοχή του Κουβαρά, κόντρα σε κάθε ακυρωτική απόφαση της Αποκεντρωμένης που έκρινε μη νόμιμο το παζάρι, κάθε χρονιά, αλλά μετά την… ολοκλήρωσή του!
       Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξηρομέρου, ενέκρινε και για φέτος τη διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης Κουβαρά, χωρίς να φαίνεται να λαμβάνει υπόψιν τις προηγούμενες αποφάσεις της Αποκεντρωμένης αλλά και τις έντονες αντιδράσεις από τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου......



     Θυμίζουμε ότι τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια είχαμε ακύρωση των σχετικών αποφάσεων του Δήμου Ξηρομέρου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και συγκεκριμένα το 2014, το 2015, το 2016 και το 2017 η Αποκεντρωμένη Διοίκηση είχε ακυρώσει τις τέσσερις σχετικές αποφάσεις που ενέκριναν την διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης αντί τιμήματος 40.000 €, 30.000 €, 30.000 € και 30.000 € αντίστοιχα.


      Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Παναγιώτης Μπεσίνης, δηλώνει, εκ μέρους του συλλόγου αγανακτισμένος με την όλη κατάσταση, σχολιάζει δε πως «αυτή η ανομία δεν … παλεύεται!»:
         «Ο Δήμος Ξηρομέρου παρανομεί και η Αποκεντρωμένη επιβραβεύει αυτή την παρανομία με το να βγάζει κατόπιν εορτής τις αποφάσεις και να μην κάνει τίποτα πιο πριν. Που είναι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί;», αναρωτιέται.
       "Ο Εμπορικός Σύλλογος δεν μπορεί να κάνει τον χωροφύλακα, ούτε είναι ελεγκτικός μηχανισμός για να επιβάλει πρόστιμα, ούτε μπορούμε να τρέχουμε πάλι σε δικηγόρους, μιας και όπως φαίνεται, ότι κι αν κάνουμε, η παρανομία θα συνεχίσει καταφανώς από τον δήμο Ξηρομέρου. Αυτό το παζάρι δεν έπρεπε εξ αρχής να πραγματοποιείται!», δήλωσε ο κ. Μπεσίνης στο agriniopress.gr, ενώ μένει να φανεί αν θα υπάρξει κάποια αντίδραση από πλευράς της Αποκεντρωμένης κόντρα στην απόφαση για διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης.

https://www.agriniopress.gr/

8 σχόλια:

  1. Τον κόσμο που περιμένει αυτό το παζάρι να ψωνίσει δεν το σκέφτεσαι?Τοσα χρόνια οι Αγρινιώτες μας μαδάγανε
    οταν κατεβαιναμε από τα χωριά να ψωνίσουμε Τώρα όταν περνάς από καμία βιτρίνα στο Αγρίνιο σε παρακαλάνε να μπεις μεσα,αφου πλέον κανείς δεν ψωνίζει όλοι πανε Πατρα η Αθηνα.Αφηστε τον φτωχό λαό του Ξηρομέρου και όχι μόνο να ψωνίσει στο Παζάρι του που περιμένει με τόσο αγωνία μικροι και μεγάλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον κόσμο που περιμένει αυτό το παζάρι να ψωνίσει δεν το σκέφτεσαι?Τοσα χρόνια οι Αγρινιώτες μας μαδάγανε
    οταν κατεβαιναμε από τα χωριά να ψωνίσουμε Τώρα όταν περνάς από καμία βιτρίνα στο Αγρίνιο σε παρακαλάνε να μπεις μεσα,αφου πλέον κανείς δεν ψωνίζει όλοι πανε Πατρα η Αθηνα.Αφηστε τον φτωχό λαό του Ξηρομέρου και όχι μόνο να ψωνίσει στο Παζάρι του που περιμένει με τόσο αγωνία μικροι και μεγάλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και το παζαρι να μην ηταν παλι δε θα ψωνιζε ο κοσμος στην αγορα του αγρινιου η οποια ειναι παν....ακριβη...κινεζικα προιοντα σε τιμες ακρως υπερεκτιμημενες.με αποτελεσμα ο κοσμος να πηγαινει για ψωνια στην πατρα.ο υπολοιπος κοσμος που δεν μπορει να μετακινηθει προς πατρα ψωνιζει στα κινεζικα...τοσο απλα..και η νεολαια μεσω ιντερνετ πλεον.αρα εκδιωχθει δεν εκδιωχθει το παζαρι.. για τον εμπορικο συλλογο του αγρινιου ειναι δωρον αδωρον..καποια στιγμη αυτο το μονοπωλιο στην αγορα του αγρινιου επρεπε να τελειωσει..και τελειωσε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και το παζαρι να μην ηταν παλι δε θα ψωνιζε ο κοσμος στην αγορα του αγρινιου η οποια ειναι παν....ακριβη...κινεζικα προιοντα σε τιμες ακρως υπερεκτιμημενες.με αποτελεσμα ο κοσμος να πηγαινει για ψωνια στην πατρα.ο υπολοιπος κοσμος που δεν μπορει να μετακινηθει προς πατρα ψωνιζει στα κινεζικα...τοσο απλα..και η νεολαια μεσω ιντερνετ πλεον.αρα εκδιωχθει δεν εκδιωχθει το παζαρι.. για τον εμπορικο συλλογο του αγρινιου ειναι δωρον αδωρον..καποια στιγμη αυτο το μονοπωλιο στην αγορα του αγρινιου επρεπε να τελειωσει..και τελειωσε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάθε καλοκαίρι κλείνεται τα μαγαζια σας και πηγαίνετε και κάνετε τα μπάνια σας στη Λευκάδα. Αν θέλατε να δουλεύατε πενθήμερο να πηγαίνατε σε γραφείο και οχι να ανοίξετε μαγαζια. Απο αυτήν την κίνηση και μόνο δεν σας ενδιαφέρει να δουλέψετε. Όταν μπαίνουν πελάτες στα μαγαζια σας και τους κοιτάτε με μισό μάτι γιατί η εμφάνιση τους δεν ειναι του επιπέδου σας κάποια στιγμή και αυτοι οι πελάτες θα σας γυρίσουν την πλάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ 7:55 ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΝΙΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ ΑΛΛΑ ΠΑΝΕ ΚΙ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ ΠΑΤΡΑ.ΑΣΕ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΝΑ ΜΠΩ ΚΙ ΕΓΩ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙ ΝΑ ΜΕ ΚΟΙΤΑΝΕ ΑΦ ΥΨΗΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ Η ΠΩΛΗΤΡΙΑ...ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΣΑΣ...ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΙΝΕΖΙΚΑ.ΑΦΟΥ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΚΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΥΤΥΧΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. συμφωνω απολυτα με ολους.ειδικα αυτο με το που μπαινεις στο μαγαζι κ σε κοιτανε αφυψηλου ειδικα κατι βλαχακια πωλητριες που νομιζουν οτι δουλευουν λιαν επιοικως στο υπουργειο του κρατους κ σου λενε για εσας κοιτατε εκει?δεν εχει νουμερο ενω εσυ κοιτας για την ανιψια σου η το παιδι σου πρωτον...αλλα περα απ αυτο φορας κ medium αρα εμπαινες κανονικα κ σε αυτα που κοιτας...ειναι εξωπραγματικο...φανταζομαι στον κοσμο με κιλα πως φερονται..εχει τυχει να το δω πως φεροταν σ ενα κοριτσακι που ειχε κιλα..φερονται εντελως μειονεκτικα...σε κοιτανε καπως κ χαζογελανε μεταξυ τους..απαισιες συμπεριφορες.αυτο το πραγμα δε το εχω συναντησει πουθενα...μονο στην αγορα του αγρινιου..κινεζικα προιοντα σε πανακριβες τιμες κ απο συμπεριφορα απαισια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο