Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες συντήρησης επαρχιακών οδικών τμημάτων Ξηρομέρου, Μεσολογγίου και Βάλτου. Εγκαταστάθηκε ο εργολάβος

    *Λεπενού- Όχθια –Γουριώτισσα και κυρίως στο τμήμα Λεπενού- Όχθια
   *Μπαμπίνη – Σκουρτού- Γουριώτισσα – Ρίγανη –Στρογγυλοβούνι και κυρίως στα τμήματα Μαχαιράς – Σκουρτού και Γουριώτισσα – Ρίγανη –Στρογγυλοβούνι.
   *Πεντάλοφος- Στρογγυλοβούνι -Πηγάδια (Μάνινα Βλιζιανών) –διασταύρωση ε.ο. Κατοχής- Αστακού και κυρίως στο τμήμα Πηγάδια (Μάνινα Βλιζιανών) –διασταύρωση ε.ο. Κατοχής- Αστακού.
     *Μαχαιράς –Πρόδρομος δια Χρυσοβίτσας και κυρίως στο τμήμα Μαχαιράς-Χρυσοβίτσα.
    *Γουριώτισσα –Πρόδρομος και κυρίως στα πρώτα 600μ.
   *Κατούνα – Φυτείες – Κουβαράς και κυρίως στο τμήμα Κατούνα – Φυτείες.
  *Φυτείες- Μπαμπίνη -Μύτικας δι’ Αετού, Αρχοντοχωρίου και Κανδήλας και κυρίως στο τμήμα Αρχοντοχώρι-Κανδήλα- Μύτικας.
     *Αστακός –Μαχαιρά- Μπαμπίνη μετά διακλαδώσεως προς Βελά και κυρίως στο τμήμα  Αστακός – Βασιλόπουλο - διακλάδωση προς Βελά.
     *Σ.Σ. Αιτωλικού- Νεοχώρι-(δια περιμετρικής Αιτωλικού) – Αστακός δια Κατοχής, Λεσινίου και Πενταλόφου και κυρίως στα τμήματα  περιμετρικής Αιτωλικού και Κατοχής και κυρίως στα τμήματα περιμετρικής Αιτωλικού και Κατοχή –Λεσίνι.

      Στην εγκατάσταση εργολάβου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 29/11, παρέστη η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά συνοδευόμενη  από τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Νίκο Μπαλαμπάνη..........



       Παρόντες ήταν επίσης ο  Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, κ. Αλεξόπουλος, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων κ. Κιτσοπάνος, ειδικό κλιμάκιο των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας καθώς και εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρείας. 
      Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση κατασκευής του έργου «Συντήρηση επαρχιακών οδικών τμημάτων, πρώην επαρχίας Μεσολογγίου, Ξηρομέρου και Βάλτου προϋπολογισμού 1.950.000 ευρώ», υπογράφτηκε μόλις πριν λίγες μέρες  από τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Κατσιφάρα και την ανάδοχο εταιρεία.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου είναι:
          Η άμεση αποκατάσταση βλαβών των οδοστρωμάτων και συντήρηση ασφαλτοταπήτων, η εκτέλεση χωματουργικών-τεχνικών εργασιών και οδοστρωσίας, η αντιμετώπιση ελλείψεων  της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης, η αποκατάσταση των κατεστραμμένων μεταλλικών στηθαίων και του λοιπού εξοπλισμού ασφαλείας της οδού, καθώς και η αποκατάσταση βλαβών των αποχετευτικών συστημάτων της οδού (φρεάτια, τάφροι όμβριων, αγωγοί, κλπ) και καθαρισμός τους εφόσον διαπιστωθεί απόφραξη αυτών, καθαρισμός των πρανών, ερεισμάτων, ρείθρων κ.α.

          Συγκεκριμένα στην παρούσα εργολαβία, οι επεμβάσεις αφορούν κυρίως στα παρακάτω οδικά τμήματα, αρμοδιότητας συντήρησης της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας:
1.-Λεπενού- Όχθια –Γουριώτισσα και κυρίως στο τμήμα Λεπενού- Όχθια
2.-Λεπενού- Κεχρινιά –Σαρδίνια  και κυρίως στα τμήματα Κεχρινιά –Σαρδίνια  και Λεπενού προς Κεχρινιά σε μήκος περίπου 7.000μ.
3.-Σαρδίνια- Βαρετάδα- Ποδογορά. 
4.-Λουτρό – Σταθάς- Εμπεσσός
5.-Εμπεσσός – Περδικάκι – Βρουβιανά –Όρια Νομού.
6.-Γέφυρα Αχελώου (φράγμα Στράτου) – Γέφυρα Ματσουκίου- Σπολάϊτα- Ρουσέϊκα
7.-Γέφυρα Ματσουκίου - Μπαμπαλιό – Καστράκι - Ν.Χαλκιόπουλο- Εμπεσσός-Πατιόπουλο- Φλωριάδα- Όρια νομού(Κομπότι)
8.-Ν.Χαλκιόπουλο-Π. Χαλκιόπουλο-Τρίκλινο.
9.-Γέφυρα Βέργας – Πετρώνα – Αλευράδα-Γέφυρα Τατάρνας
10.-Μπαμπίνη – Σκουρτού- Γουριώτισσα – Ρίγανη –Στρογγυλοβούνι και κυρίως στα τμήματα Μαχαιράς – Σκουρτού και Γουριώτισσα – Ρίγανη –Στρογγυλοβούνι.
11.-Πεντάλοφος- Στρογγυλοβούνι-Πηγάδια (Μάνινα Βλιζιανών) –διασταύρωση ε.ο. Κατοχής- Αστακού και κυρίως στο τμήμα Πηγάδια (Μάνινα Βλιζιανών) –διασταύρωση ε.ο. Κατοχής- Αστακού.
12.-Μαχαιράς –Πρόδρομος δια Χρυσοβίτσας και κυρίως στο τμήμα Μαχαιράς-Χρυσοβίτσα.
13.-Γουριώτισσα –Πρόδρομος και κυρίως στα πρώτα 600μ.
14.-Κατούνα – Φυτείες – Κουβαράς και κυρίως στο τμήμα Κατούνα – Φυτείες.
15.-Φυτείες- Μπαμπίνη-Μύτικας δι’Αετού , Αρχοντοχωρίου και Κανδήλας και κυρίως στο τμήμα Αρχοντοχώρι-Κανδήλα- Μύτικας.
16.-Χάνι Μπάγια – Αγγελόκαστρο –Κλεισορεύματα , δια Λυσιμαχείας  και κυρίως στα τμήματα Κεφαλόβρυσο – Αγελλόκαστρο και Λυσιμαχεία- Κλεισορεύματα.
17.-Πεντάλοφος - Σταμνά- διασταύρωση με υπ’αριθμ.3 επ. οδό (Χάνι Μπάγια – Αγγελόκαστρο –Κλεισορεύματα) 
18.-Αιτωλικό – Σταμνά δια γέφυρας Μπούκας και Αγίου Ηλία
19.-Σ.Σ. Αιτωλικού- Νεοχώρι-(δια περιμετρικής Αιτωλικού) – Αστακός δια Κατοχής , Λεσινίου και Πενταλόφου και κυρίως στα τμήματα  περιμετρικής Αιτωλικού και Κατοχής και κυρίως στα τμήματα περιμετρικής Αιτωλικού και Κατοχή –Λεσίνι.
20.-Αιτωλικό – Γουριά –Πεντάλοφο δια Μάστρου 
21.-Αστακός –Μαχαιρά- Μπαμπίνη μετά διακλαδώσεως προς Βελά και κυρίως στο τμήμα  Αστακός – Βασιλόπουλο - διακλάδωση προς Βελά.
22.-Άγιος Γεώργιος – Ευηνοχώρι.
23.-Μεσολόγγι –Άνω Κεράσοβο- Χάνι Συκιάς δια Ρέτσινων, Ελληνικών και Κάτω Κερασόβου και κυρίως στο τμήμα Αγριλιά – Ελληνικά - Άνω Κεράσοβο.
24.-Πετροχώρι –Κουρμέκι – Αγ. Ανδρέας δι ’Αναλήψεως – Άνω Μακρυνού και Λιθοβουνίου και κυρίως στο τμήμα Άνω Μακρυνού – Μεσάριστα- Λιθοβούνι – Αγ. Ανδρέας.

          Στην συνέχεια το ίδιο κλιμάκιο μετέβη και επιθεώρησε την πρόοδο εργασιών του έργου «Αποκαταστάσεις από τη θεομηνία της 30ης Νοεμβρίου, 1ης και 2ας Δεκεμβρίου 2017 στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας της Ε.Ο. 17», προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, που αφορά την ανακατασκευή τεχνικού έργου γέφυρας και πτερυγοτοίχων που κατέρρευσε στο δρόμο Παραβόλας- Νερομάνας, καθώς και κατασκευή τοίχων αντιστήριξης στους οικισμούς Κρύου Νερού και Παραβόλας, τα οποία ανατράπηκαν λόγω ολίσθησης των πρανών από τις βροχοπτώσεις. Επόμενος σταθμός ήταν η επιθεώρηση εργασιών στην περιοχή του ποταμού Ερμίτσας όπου εκτελείται το έργο «Αποκατάσταση αντιπλημμυρικών έργων προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ» και αφορά σε παρεμβάσεις στους ποταμούς Ερμίτσα, Ίναχο και Εύηνο. Τέλος έγινε και επίβλεψη των εργασιών που εκτελούνται στην περιοχή της Παραβόλας και αφορούν στον καθαρισμό ρεμάτων. 

       Η Αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά δήλωσε σχετικά «Συνεχίζουμε  τις παρεμβάσεις μας στο οδικό δίκτυο, τις οποίες πραγματοποιούμε σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας. Προσπαθούμε άμεσα να αποκαταστήσουμε τα οδικά δίκτυα από σημαντικές φθορές αλλά και να δώσουμε λύσεις σε έκτακτες ζημιές  λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. Ρίχνουμε ιδιαίτερα το βάρος μας στα ρέματα με στόχο να θωρακίσουμε κατά το δυνατό τις περιοχές που κινδυνεύουν άμεσα, βάσει και των προτεραιοτήτων που έχει θέσει ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας. Στόχος μας τόσο η βελτίωση του εξαιρετικά μεγάλου οδικού δικτύου της Αιτωλοακαρνανίας όσο και οι αποκαταστάσεις των φθορών στα υπάρχοντα αντιπλημμυρικά έργα».



5 σχόλια:

  1. Η κονοπινα γιατί δεν αναφέρεται στα παραπανω ονόματα;Εκεί ο δρόμος δεν έχει λακούβες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μυτικας προς παλαιρο να δειτε την καθιζηση στα περιβιλια δημαρχε πρεπει να το φτιαξετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α ρε Ελλαδίτσα το μεγαλείο σου εκμεταλλεύση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ειπε και το εκανε ο προεδρος στον προδρομο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταλαβαίνετε τι δουλειά θα γίνει.θα περάσουν τα συνεργεία και όπου υπάρχει λακούβα θα αλείψουν λίγο πίσσα και σε κάνα μήνα η λακούβα θα είναι πάλι εκεί.Υάρχει κάποιος υπεύθυνος για την πρόχειρη δουλειά που γίνεται οπως εχουμε δει και στο παρελθον;Αν δεν γίνει σωστά η διαδικασία αποκατάστασης σε λίγο καιρό τα οχήματα θα υποφέρουν και πάλι.Εναι σαν να βάφεις ένα καινούριο τοίχο με χρώμα χωρίς να έχεις περάσει πρώτα ασταρι.Σωστα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο