Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Αναβαθμίζεται η εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στα έργα στη Γέφυρα Αχελώου ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας


Για την πρόοδο του έργου συντήρησης και αναβάθμισης της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων ενημερώθηκε σήμερα Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας ο οποίος βρέθηκε, αρχικά, στην γέφυρα Αχελώου όπου αυτή την περίοδο βρίσκονται σ’ εξέλιξη εργασίες.
Παράλληλα, επισκέφθηκε και τον χείμαρρο Εριμήτσας όπου ξεκίνησαν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.......

«Σταθερή μέριμνα της Περιφέρειας είναι οι δρόμοι μας να είναι ασφαλείς και σε καλή κατάσταση. Η εθνική οδός Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στο τμήμα της που διέρχεται απ’ την Αιτωλοακαρνανία, εξακολουθεί να είναι βασικός συγκοινωνιακός άξονας της περιοχής. Η Περιφέρεια έχει εξασφαλίσει πόρους ώστε ν’ αντιμετωπιστούν οι ανάγκες, να βελτιωθούν οι κυκλοφοριακές συνθήκες, με ασφαλτικά έργα, έργα βελτίωσης της σήμανσης, έργα πρασίνου, χωματουργικές και τεχνικές εργασίες κ.α.», τόνισε ο κ. Κατσιφάρας.
Τον Περιφερειάρχη συνόδευαν η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά,  ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νικόλαος Μπαλαμπάνης και ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της ΠΔΕ Βασίλης Λοτσάρης.
Σε δήλωσή του ο κ. Λύτρας επεσήμανε ότι «με χρηματοδότηση απ’ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων παρεμβαίνουμε στην εθνική οδό Αντιρρίου –Ιωαννίνων, αποκαθιστούμε τις φθορές και αναμορφώνουμε τις συνθήκες κυκλοφορίας, με γνώμονα την ασφάλεια των οδηγών».
Μαζί με τις ασφαλτικές εργασίες –για το σύνολο του έργου- προβλέπονται εργασίες καθαρισμού των τάφρων, επισκευές και συντηρήσεις μικρών τεχνικών έργων όπως φρεάτια και αγωγοί, συντήρηση και αποκατάσταση των στηθαίων ασφαλείας ή αντικατάσταση τους με νέα, διαγραμμίσεις, εργασίες ηλεκτροφωτισμού κ.α.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 6 εκατομμύρια ευρώ.
Επόμενο βήμα για την συντήρηση, την αποκατάσταση και την άρση της επικινδυνότητας του οδικού δικτύου της Αιτωλοακαρνανίας είναι, μέσα στο επόμενο διάστημα, η υπογραφή νέα σύμβασης που θα εστιάζει το τμήμα από Γέφυρα Αχελώου έως Κουβαρά, όπου θ’ απομακρυνθεί η παλαιά ασφαλτική στρώση και θα γίνουν εκτεταμένες ασφαλτικές εργασίες και ενίσχυση του εδαφικού υποβάθρου, όπου απαιτείται.
Στο μεταξύ, ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε και τον χείμαρρο Ερημίτσας όπου ξεκίνησαν έργα σε μήκος 12 χιλιομέτρων. Η παρέμβαση αφορά καθαρισμό της κοίτης και καθαιρέσεις κατεστραμμένων τεχνικών έργων στις θέσεις Σκουτερά, κατάντη Νέας Αβόρανης, κατάντη γέφυρας εθνικής οδού έως στη λίμνη Λισιμαχεία.
Αντίστοιχης έκτασης αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις θα γίνουν, επίσης, στον ποταμό Ίναχο και στον ποταμό Εύηνο, με συνολικό προϋπολογισμό 1,2 εκ. ευρώ. 
-          Αποσπάσματα από τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=z4Mj5ItkIzQ



2 σχόλια:

  1. Σταθερή μέριμνα της Περιφέρειας είναι οι δρόμοι μας να είναι ασφαλείς και σε καλή κατάσταση, λίγο ντροπή ρε παιδιά!Ο δρόμος Βόνιτσα Λευκάδα καθιζήσεις, ο δρόμος Άκτιο- Άγιος Νικόλαος χειρότερες καθιζήσεις!Αυτά απαιτουν άμεσες αποκαταστάσεις!τόσα χρόνια δεν σας καίγεται καρφί!να μην πανηγυρίζεται για τα αυτονόητα γίνεται??ταπεινότητα κύριοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
    ΕΓΩ ΧΘΕΣ ΠΕΡΑΣΑ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο