Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

ΟΠΕΚΕΠΕ: Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών για τις αγροτικές επιδοτήσεις

Γνωστό έχει γίνει το χρονοδιάγραμμα πληρωμών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για τις αγροτικές επιδοτήσεις και ειδικότερα για τις δύο πολυ-αναμενόμενες αυτή της βασικής ενίσχυσης σε συνδυασμό με το πρασίνισμα αλλά και της εξισωτικής αποζημίωσης. Επίσης θα γίνουν και άλλες επιμέρους μικρές καταβολές ενισχύσεων σε δικαιούχους παραγωγούς για άλλα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης


Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμ α των πληρωμών έως το τέλος του μηνός θα πληρωθούν την προκαταβολή οι δικαιούχοι των γεωργο-περιβαλλοντικών δράσεων (Μείωση της Νιτρορύπανσης)  ενώ προγραμματίζεται και η προκαταβολή, στους δικαιούχους της Βιολογικής Γεωργίας.
Επιπλέον, προγραμματίζεται να λάβουν την προκαταβολή του πρώτου έτους, ύψους 5 εκατ. ευρώ, οι δικαιούχοι της δράσης για «Σπάνιες Φυλές», την προκαταβολή τους οι δικαιούχοι της 2ης πρόσκλησης της δράσης 10.1.08 (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ), οι οποίοι σύμφωνα με την απόφαση ένταξης ανέρχονται σε 3.468, αλλά και οι 849 δικαιούχοι της δράσης 10.1.07 «Εναλλακτική καταπολέμηση ζιζανίων στους ορυζώνες».
Η προκαταβολή της 2ης πρόσκλησης του ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ ανέρχεται σε 2,5 εκατ. ευρώ και για τους ορυζώνες σε 2 εκατ. ευρώ περίπου.
Μέσα στις γιορτές θα εξοφληθεί η βασική ενίσχυση, αλλά και το πρασίνισμα, ενώ θα γίνει η καταβολή των ενισχύσεων στους νέους αγρότες (κάτω των 40 ετών). Επιπλέον, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα, θα καταβληθεί η Εξισωτική Αποζημίωση ύψους 240 εκατ. ευρώ.
https://www.dikaiologitika.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο