Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Σιγουριά Μητσοτάκη-Φαρμάκη: θα αλλάξει σελίδα και η Δυτική Ελλάδα

         Βέβαιος για νίκη του Νεκτάριου Φαρμάκη στις περιφερειακές εκλογές, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία που έκανε το βράδυ της Πέμπτης, στην κατάμεστη αίθουσα του «Ρόγιαλ» στην Πάτρα.
       Στην εκδήλωση στήριξης του υποψηφίου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας  Nεκτάριου Φαρμάκη ,που διοργάνωσαν οι τρεις νομαρχιακές διοικούσες επιτροπές του κόμματος στην περιφέρεια, παραβρέθηκαν εκατοντάδες στελέχη και απλά μέλη της Ν.Δ...........

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για έναν αυτοδιοικητικό που τον διακρίνει το πάθος και η αγάπη για τη Δυτική Ελλάδα, ο οποίος με την βοήθεια των πολιτών θα γίνει ο επόμενος περιφερειάρχης της. Μίλησε ακόμα για ένα μεγάλο ρεύμα πολιτικής αλλαγής που εκδηλώνεται στην Ελλάδα και τη Δυτική Ελλάδα. «Ήλθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα, να πάμε την Ελλάδα μπροστά…»
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ «η Δυτική Ελλάδα φέρει τραύματα από μια ανίκανη κυβέρνηση αλλά και από μια περιφερειακή διοίκηση που ανέλαβε την περιοχή σε καλύτερη κατάσταση από ότι θα την παραδώσει. Τα στοιχεία που παρουσίασε και ο κ. Φαρμάκης δείχνουν την ακραία φτώχια στην οποία βρίσκεται η Δυτική Ελλάδα.
Η δική μας πρόταση που μιλάει για θέσεις απασχόλησης, μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα. Είναι μια πρόταση που αφορά όλους τους Έλληνες, πρωτίστως τους πιο αδύναμους και φτωχούς».
Ν. ΦΑΡΜΑΚΗΣ: ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Την πίστη του για νίκη στις περιφερειακές εκλογές του προσεχούς Μαΐου εξέφρασε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Πάτρα (και στον πολυχώρο Royal) και η οποία διοργανώθηκε από τις ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, παρουσία και του Προέδρου της ΝΔ, κ.. Κυριάκου Μητσοτάκη.
«Πιστεύω απόλυτα σε αυτόν τον αγώνα. Πιστεύω απόλυτα στη νίκη!» τόνισε ο κ. Φαρμάκης σημειώνοντας ότι «σύντομα θα αλλάξει σελίδα και η Δυτική Ελλάδα, όπως θα αλλάξει και όλη η χώρα».
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, με βιωματικό τρόπο περιέγραψε την κατάσταση που βιώνει η χώρα, αλλά και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων: «Η σκουριασμένη αντίληψη της απερχόμενης περιφερειακής αρχής πάει χέρι – χέρι με τον λαϊκισμό και τη διαχείριση του χάους των σημερινών κυβερνώντων. Και η απόδειξη είναι η υπόγεια πολιτική συνδιαλλαγή ενός χθεσινού σε λογική και νοοτροπία περιφερειάρχη και μίας, επίσης χθεσινής, κυβέρνησης. Ένας παράταιρος «γάμος» λίγο πριν το τέλος και των δύο…».
Ο κ. Φαρμάκης, κατά την ομιλία του εξήγησε και τους λόγους του… θυμού του, που όπως είπε αποτελεί τη κινητήρια δύναμη του αγώνα του, που είναι αγώνας του συνόλου της τοπικής κοινωνίας, η οποία αισθάνεται πως της στερούν το «οξυγόνο» και το «δικαίωμα» στο μέλλον. «Η Δυτική Ελλάδα, το 2011, δηλαδή τη χρονιά που πρωτοανέλαβε ο σημερινός Περιφερειάρχης, ήταν η δεύτερη Περιφέρεια της χώρας σε ποσοστά ακραίας φτώχειας, με 11,8%. Ξέρετε σε ποια θέση ήταν το 2016, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία; Στην πρώτη! Με ποσοστό 17,9%. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής του δήθεν προοδευτικού και δημοκράτη Περιφερειάρχη» σημείωσε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας: «Βρίσκομαι σήμερα εδώ για να δώσω τον αγώνα της γενιάς μου. Αλλά και για να υπερασπιστώ τα δικαιώματα της γενιάς του πατέρα μου και της γενιάς του μικρού μου γιου. Είμαι σίγουρος πως μπορούμε να αλλάξουμε τη μοίρα μας. Και θα το κάνουμε γιατί νοιαζόμαστε τον τόπο μας, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που νοιαζόμαστε το σπίτι και την οικογένειά μας. Θα μετατρέψουμε τον θυμό σε κινητήρια δύναμη για να ξεφύγουμε από τη φτωχική αδράνεια και τη μίζερη στασιμότητα. Γιατί είμαστε οι άνθρωποι που πληρώνουν το βαρύ αντίτιμο της κρίσης και θέλουμε πίσω τη ζωή μας. Και γιατί δεν έχουμε, ούτε ιδεοληψίες και αγκυλώσεις, ούτε μίσος και μένος κατά των συνανθρώπων μας, όποιοι και να είναι, ό,τι και να ψήφισαν στο παρελθόν».
Δίνοντας ένα περίγραμμα των προγραμματικών του θέσεων, ο κ. Φαρμάκης σημείωσε πως η ανεργία είναι το νο1 πρόβλημα, άρα και η πρώτη προτεραιότητα της δικής του περιφερειακής Αρχής, περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να ξεκινήσει μία ουσιαστική παραγωγική ανασυγκρότηση. Ακόμα, αναφέρθηκε στην ανάγκη ολοκλήρωσης των υποδομών που εκκρεμούν (π.χ. δρόμος Πάτρα – Πύργος), αλλά και στη δημιουργία νέων (π.χ. δρόμος Πάτρα – Τρίπολη και Αγρίνιο – Καρπενήσι, δυτικός σιδηροδρομικός άξονας, κλπ), ενώ τόνισε πως ακόμα και η ονομασία «Δυτική Ελλάδα» αδικεί την Περιφέρεια.
«Δεν είμαστε απλά η Δυτική Ελλάδα. Είμαστε η Ολυμπιακή Περιφέρεια, αλλά και Περιφέρεια της Εθνικής Παλιγγενεσίας!» τόνισε, περιγράφοντας την μέγιστη αξιοποίηση της παγκόσμιας κληρονομιάς της Ολυμπίας, αλλά και την ανάδειξη της περιοχής σε πρωτεύουσα των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, με επίκεντρο τα Καλάβρυτα και το Μεσολόγγι.
Απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, ως αυριανό πρωθυπουργό της χώρας, ο κ. Φαρμάκης είπε: «Θα σας χτυπήσουμε πολλές φορές την πόρτα. Το κυβερνητικό σας πρόγραμμα για μείωση φόρων, δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά ποιοτικής αναβάθμισης της παιδείας, θα ενισχύσει και το δικό μας πρόγραμμα, που όμως πρέπει να στηριχθεί σε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο θα δίνει την απαιτούμενη ελευθερία για να δομήσουμε μία πραγματική τοπική διακυβέρνηση, αλλά και μία σύγχρονη αντίληψη περιφερειακής ανάπτυξης».
«Η ήττα των εκπροσώπων της σημερινής κυβέρνησης σε όλες τις κάλπες του 2019 θα είναι συντριπτική. Συντριπτική θα είναι και η ήττα εκείνων που συνθηκολόγησαν ή έτρεξαν να μπουν στην αγκαλιά της συγκυβέρνησης, προδίδοντας ακόμα και τη σημερινή έκφραση του δικού τους ιδεολογικού χώρου» σημείωσε, τονίζοντας ωστόσο πως ο ίδιος δεν διεκδικεί όλες τις ψήφους, παρά μόνο τις ψήφους εκείνων που δεν αντέχουν άλλο τη φτώχια και τη μιζέρια και που κουράστηκαν να βλέπουν τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα στο προσκήνιο χωρίς ποτέ να αλλάζει κάτι προς το καλύτερο.
«Είμαστε οι περισσότεροι. Και τον Μάιο θα είμαστε νικητές! Μαζί θα τα αλλάξουμε όλα!» κατέληξε.
pelop.gr 
https://www.agrinionews.gr/

3 σχόλια:

  1. Αν ειναι τοσο σίγουρος οσο οτι θα κερδισει κι αυτος το Τσιπρα, τοτε ειναι πολυ βαθεια νυχτωμενος. Για πλακα τον εχει ο Κατσιφαρας οπως κι ο Τσιπρας το Κουλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που δεν έχουν καταλάβει είναι ότι δεν έχει αντίπαλο τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχει αντίπαλο τον Κατσιφάρα, τον νομο Αχαΐας και μια Νέα Δημοκρατία η οποία στην Πάτρα και την Αχαΐα είναι χιλια κομμάτια και καθόλου συμπαγής και αραγης. Αν συσπειρώσει αυτό το χώρο, ίσως κάνει κάτι. Κατ εμε μέγιστο λάθος που έβγαλε μπροστά το κόμμα. Περιχαρακωθηκε. Και εκτιμώ θα το πληρώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑι στο Ξηρόμερο τα ΊΔΙΑ ΕΙΝΑΙ
      αλλά λέει ο Κ.ΣΤΑΙΚΟΣ ΚΑΙ άλλα ο Ο Γιαννης

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο