Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Η τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου Μύτικα, εντάχθηκε στα προς εκτέλεση έργα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.


Με σχετική μας ανάρτηση την Κυριακή 4 Νοεμβρίου (δείτε εδώ), σας είχαμε γράψει ότι κάτι καλό έρχεται για το γήπεδο του Μύτικα, ενημερώνοντας σας για την συνάντηση μεταξύ του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιώργου Βασιλειάδη και του πολιτευτή του νομού μας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, κ. Σταύρου Καραγκούνη, με τον τελευταίο να θέτει στον Υφυπουργό θέματα που άπτονται των αθλητικών υποδομών του νομού, με ένα από τα θέματα να είναι το γήπεδο του Μύτικα.....

Η ανταπόκριση του κ. Βασιλειάδη όπως μάθαμε ήταν θετική και η υπόσχεση του πολύ σαφής, ότι πολύ σύντομα θα ικανοποιηθεί το αίτημα για τον Μύτικα, μιας και πείστηκε ότι αντικειμενικοί λόγοι δείχνουν ότι το αίτημα είναι δίκαιο και άλλωστε το θέμα του γηπέδου του Μύτικα του είχε τεθεί και πιο παλιά και το γνώριζε, αλλά τότε είχαν μεγαλύτερη προτεραιότητα να γίνουν κάποια άλλα γήπεδα, αλλά τώρα ναι, ήταν θετικός, ότι είχε έρθει η σειρά του Μύτικα να αποκτήσει γήπεδο με συνθετικό χλοοτάπητα.
Όλα αυτά που σας αναφέραμε τότε, ήταν η δική μας ενημέρωση και τίποτα παραπάνω. Ούτε γήπεδο υποσχεθήκαμε εμείς (ως τι;), ούτε είπαμε ότι είναι κάτι σίγουρο, ούτε τίποτα..... Πληροφορίες και ενημέρωση απλά δώσαμε από αυτά που ερχόταν εις γνώση μας, χωρίς μέχρι εκείνη την στιγμή να υπάρχει κάτι επίσημο και αυτό το λέμε για κάποιους που δεν ξέρουν να διαβάζουν και να καταλαβαίνουν ή κάνουν πως δεν ξέρουν να διαβάζουν και να καταλαβαίνουν. Ευτυχώς τα γραπτά μένουν.
Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι αυτό το καλό που σας είχαμε πει ότι έρχεται για το γήπεδο του Μύτικα, παίρνει πλέον και επίσημη μορφή, μιας και το έργο «Επίστρωση Συνθετικού Χλοοτάπητα στο γήπεδο Μύτικα Δήμου Ξηρομέρου» εντάχθηκε στα προς εκτέλεση έργα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και ο Δήμος Ξηρομέρου μέσω του Δημάρχου του κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη θα υπογράψει, αν δεν έχει ήδη υπογράψει την σχετική ένταξη. Μόλις έχουμε το επίσημο έγγραφο θα το επισυνάψουμε αμέσως.
Πρόκειται αναμφίβολα για μία πάρα πολύ θετική εξέλιξη για τον Μύτικα, αλλά και για ολόκληρη την Δ.Ε. Αλυζίας, που στερείτε υποδομών στον αθλητικό και πολιτιστικό τομέα.
Αναμένουμε λοιπόν να προχωρήσει η προβλεπόμενη διαδικασία, δηλαδή να γίνει η δημοπρασία, να οριστεί ο ανάδοχος και με το καλό να τον δούμε σύντομα στον Μύτικα να ξεκινάει τα έργα. Εμείς θα παρακολουθούμε το θέμα και για ότι νέο προκύπτει θα σας ενημερώνουμε.
Επίσης για λόγους ιστορίας και μόνο, θέλουμε να πούμε συνοπτικά αυτά που ξέρουμε, για το ποιοι συνέβαλαν ώστε να έρθει αυτό το καλό αποτέλεσμα για το γήπεδο του Μύτικα, . Όλα ξεκίνησαν πριν από 2 χρόνια το Φθινόπωρο του 2016, από τον συμπατριώτη μας κ. Πάνο Παπαδόπουλο, ο οποίος προέτρεψε κάποιους να μεταφέρουν και να πιέσουν προς τον Δήμο Ξηρομέρου, ώστε να γίνει μία μελέτη για τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο Μύτικα, αναφέροντας ότι υπήρχε θετική διάθεση από την ΓΓΑ, εκφρασμένη από τον Γ.Γ. κ. Ιούλιο Συναδινό, να ενταχθεί το συγκεκριμένο έργο που αφορά τον Μύτικα στο σχετικό πρόγραμμα δημιουργίας γηπέδων που τρέχει.
Ενημερώθηκε ο Πρόεδρος του Αλυζιακού κ. Λευτέρης Κατσαούνης και υπήρξε παρότρυνση και πίεση προς τον Δήμο Ξηρομέρου από πολλούς παράγοντες και ενεργούς δημότες, να προχωρήσει και να γίνει αυτή η μελέτη, που κάποια στιγμή, εκεί γύρω στο Χειμώνα του 2017, ο Δήμος Ξηρομέρου ανταποκρίθηκε.
Κατόπιν πήγε η μελέτη πάνω στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στην ΓΓΑ και περί αρχές του Καλοκαιριού του 2017 μάθαμε ότι προς το παρόν το γήπεδο του Μύτικα δεν μπαίνει στο πρόγραμμα της ΓΓΑ, γιατί υπήρχε προτεραιότητα σε άλλα γήπεδα, αλλά η μελέτη παραμένει και του χρόνου θα εξεταστεί πάλι η ένταξη του γηπέδου του Μύτικα.
Τον Χειμώνα του 2018, το θέμα ήρθε εις γνώση του πολιτευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Σταύρου Καραγκούνη, ο οποίος ενδιαφέρθηκε ζωηρά για το θέμα και φρόντισε με συναντήσεις του να το θέσει στον Υφυπουργό κ. Γιώργο Βασιλειάδη, με τελευταία φορά στην κατ' ιδίαν συνάντηση τους στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, στο περιθώριο του ποδοσφαιρικού αγώνα Πανιώνιος - Παναιτωλικός και έτσι προέκυψε το θετικό αποτέλεσμα σήμερα.
Εμείς βέβαια αναμένουμε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και το κυριότερο να δούμε σύντομα έναρξη των εργασιών.
mytikaspress.

5 σχόλια:

  1. ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΣΎΝΘΗΜΑ ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ. Ε!!Ε!! ΕΚΛΟΓΕΣ. ΕΕ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΑΣ. ΠΑ- ΛΑΙΟ- ΚΟ -ΜΜΑΤΙ -ΣΜΟΣ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΓΕ ΔΗΘΕΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ. ΑΠΛΑ ΓΕΜΙΣΕ ΚΑΙ ΜΕΘΥΣΕ ΜΕ ΞΥΔΙ ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΑΓΕΣ ΔΗΘΕΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο