Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Φοβερή αποκάλυψη!! Απών ο Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ και ο αναπληρωτής του από τη παραλαβή του ΧΥΤΑ - Πρόεδρε του ΦΟΣΔΑ κ. Κατσαμπίρη παραιτηθείτε!

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Τα πάντα στη δημοσιότητα.
Πάρτε το μέλλον του Δήμου  στα χέρια σας.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

   ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ από συστάσεως του ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
     Είμαι στη διάθεση οποιασδήποτε πολιτικής, διοικητικής και άλλης υπηρεσίας της συντεταγμένης πολιτείας να συνδράμω στο έργο της στη κατεύθυνση,  γιατί θεωρώ ότι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ.

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ.
Για άλλου είδους ευθύνες (αν υπάρχουν) ΘΑ ΑΠΟΦΑΝΘΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ.

        Έχουν γραφεί και δημοσιευτεί πολλά άρθρα μου, τα οποία αφορούν το ΧΥΤΑ- χωματερή πολυτελείας της 3ης Γεωγραφικής Ενότητας της ΠΕ Αιτ/νιας.  
       Αυτοί που διακαώς επιθυμούσαν τη κατασκευή του, αυτοί που τον έθεσαν σε λειτουργία, αυτοί που έχουν μεταφέρει σκουπίδια από διάφορα μέρη (Πύργο, Αρχαία Ολυμπία, Αίγιο) είναι γνωστοί.  Είναι οι Δημοτικές  αρχές του πρώην Δήμου Κεκροπίας- Παλαίρου,  η προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας και η τωρινή Δημοτική Αρχή........



        Όλοι μαζί αργά και σταθερά (ανάλογα της χρονικής στιγμής) μετατρέπουν το πανέμορφο τόπο μας, ο οποίος έχει τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα  ανάπτυξης αναξιοποίητα, ΣΕ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

1).-Όλοι γνωρίζετε την εκτίμηση του Προέδρου του ΦΟΣΔΑ κ. Κατσαμπίρη σε συνέντευξη του: "Το σημαντικό δε, στην υπόθεση αυτή, είναι ότι το σύνολο του έργου δεν λειτουργούσε όπως προβλέπει η μελέτη κατασκευής και οι περιβαλλοντικοί όροι".
   Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΥΤΗ και ΜΟΝΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ και ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ των Προέδρων των ΦΟΣΔΑ προηγούμενων και νυν  καθώς επίσης και των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων.  

2).-Όλοι γνωρίζετε την δήλωση του Δημάρχου κ Αποστολάκη  σε συνέντευξη του:    
Εφημερίδα Ακαρνανικά νέα Απρίλιος 2016: 
"Ο ΧΥΤΑ ΠΑΛΑΙΡΟΥ ουδέποτε λειτούργησε σύμφωνα με τις προδιαγραφές κατασκευής του, όχι με δική μας ευθύνη, και έχει αναλυθεί το θέμα διεξοδικά στα Δημοτικά Συμβούλια και στο τοπικό τύπο".

3).-Όλοι γνωρίζετε ότι ουδέποτε έγραψα ψέματα και ανακρίβειες.

      Αγαπητοί Αναγνώστες να ξεκαθαρίσουμε και ένα άλλο θέμα προς ενημέρωση σας.
      Πράγματι το έργο του ΧΥΤΑ της 3ης Γεωγραφικής ενότητας της ΠΕ Αιτ/νιας είναι της περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας δηλ. του κράτους. 
           Υπεύθυνος όμως για τη παραλαβή και τη λειτουργία είναι ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας. Αυτό αποδεικνύεται και από τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου αλλά και από το γεγονός ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα λειτουργίας και με ελάχιστο όγκο σκουπιδιών έχουμε ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΤΩΝ  9.000 ευρώ.

4.-)Πως φτάσαμε στην επιβολή του προστίμου ;
       Επισκέφθηκα το χώρο του ΧΥΤΑ επτά φορές χωρίς να μπω ποτέ μέσα. Έξω από το συρματόπλεγμα περιμετρικά παρατηρούσα τον τρόπο λειτουργίας. Ήταν φανερό ότι εκεί δεν λειτουργούσε ΧΥΤΑ αλλά μια χωματερή πολυτελείας. Το έγραψα σε άρθρα μου αρκετές φορές. Το μετέφερα στο ΔΣ παίρνοντας το λόγο πολλές φορές αυθαίρετα από αγανάκτηση.
       Το ήξεραν και οι προηγούμενοι και οι τωρινοί αλλά δεν το παραδέχονταν. Τώρα βέβαια το ομολογούν. Τους παραδίδω στη κρίση σας.

         Τότε βέβαια ακολούθησα το μονόδρομο της αναφοράς στην αρμόδια υπηρεσία. Αυτή πραγματοποίησε έλεγχο την 13η Αυγούστου 2015 και το αποτέλεσμα το έστειλε στο ΦΟΣΔΑ στις 24 Σεπτεμβρίου 2015 με συγκεκριμένες οδηγίες εκτέλεσης εργασιών και με δεσμευτικές ημερομηνίες. Προφανώς γιατί διαπίστωσε σοβαρές παραλείψεις, αστοχίες και μόλυνση του περιβάλλοντος. 

5).-Oλοι γνωρίζετε τον αγώνα που έδωσα μέσα στο ΔΣ τότε που τέθηκε το θέμα της δυνατότητας του ΦΟΣΔΑ να υπογράφει προγραμματικές δηλώσεις.
          Αμέσως είπα μέσα στο ΔΣ στη Κατούνα  σκοπός σας είναι να φέρεται σκουπίδια από το Πύργο.  Δεν πρόκειται περί αυτού κ. Κώστα μου είπε ο πρώην μαθητής του κ. Κατσαμπίρης. Τότε εξαπάτησε συνειδητά το ΔΣ αν δεν ήξερε ή τον εξαπάτησε ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης που ασφαλώς ήξερε. Αυτά αποδεικνύονται ολοφάνερα από τη μεταφορά των σκουπιδιών.

6).-Όλοι γνωρίζετε ότι   έγινε ΔΙΑΚΟΠΗ της προσωρινής και οριστικής παραλαβής και ΑΝΑΣΤΟΛΗ της έγκρισης του πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου "Κατασκευή ΧΥΤΑ 3ης ΓΕΝ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ , ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΜΑ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ , ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΜΑ ΑΣΤΑΚΟΥ" ( έγγραφο με ημερομηνία 27-01-2017) καθόσον, στον εν λόγω πρωτόκολλο (από 24/01/2017) υπάρχουν παρατηρήσεις της Επιτροπής, που αφορούν σε ελλείψεις και ελαττώματα του έργου, που κρίνονται ως ουσιώδη και τα οποία ο ανάδοχος οφείλει να αποκαταστήσει άμεσα κλπ.  Η εν λόγω αναστολή, ισχύει μέχρις ότου αποκατασταθούν από τον ανάδοχο οι ανωτέρω ελλείψεις-ελαττώματα.

7).-Όλοι γνωρίζετε ότι ο Δήμος Λευκάδας έκανε δέματα τεράστιο όγκο σκουπιδιών.  Τους έλεγα τα δέματα κάποιος τα φτιάχνει για να τα μεταφέρει. Γέλαγαν ειρωνικά. Τους παραδίδω στη κρίση σας.

8).-Όλοι  γνωρίζετε ότι πρόθεση του Δημάρχου κ. Αποστολάκη, του Προέδρου του ΦΟΣΔΑ κ. Κατσαμπίρη και όλων των Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας ήταν να δημιουργήσουν και δεύτερο κύτταρο στη περιοχή του ΧΥΤΑ, παρότι ισχυρίζονται ότι είναι γεμάτο μόνο το 1/3 του κυττάρου. Μετά από αυτό αμφιβάλλει κανείς για τους σκοπούς τους; Δήμαρχε  κ. Αποστολάκη οι Δημότες καταλαβαίνουν. Ευτυχώς με τα σημερινά δεδομένα δεν πρόκειται να γίνει. Δήμαρχε κ Αποστολάκη ενημερώστε τους Δημότες ποιος "φταίει" για αυτό; 

9).-Όλοι γνωρίζετε τη προγραμματική σύμβαση του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας με το Δήμο Λευκάδας. Αυτή δεν αναφέρει πουθενά για μεταφορά σκουπιδιών από τη Λευκάδα στο ΧΥΤΑ-χωματερή πολυτελείας.  Λέει για εργοστάσιο επεξεργασίας των σκουπιδιών στη Λευκάδα και για  μετατροπή του ΧΥΤΑ- χωματερή πολυτελείας σε ΧΥΤΥ. Αμφότερα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ  αυτή τη στιγμή.

      ΣΑΣ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ όποιοι λένε διαφορετικά πράγματα. Σας ενημερώνω με κάθε επιστημονική εγκυρότητα το εξής: Aν δεν γίνει πρώτα η ανακύκλωση  ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΧΥΤΥ.  Προκαλώ πολιτικά τον οποιονδήποτε να το διαψεύσει ΕΠΩΝΥΜΑ.

10).-Όλοι γνωρίζετε ότι χωρίς την υπογραφή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟΣΔΑ, στο ΧΥΤΑ- χωματερή πολυτελείας δεν μπαίνει ούτε μια σακούλα σκουπίδια.

11).-Εκείνο που δεν ξέρετε είναι το εξής:
       Μέσα στο ΔΣ ανάγκασα  το Πρόεδρο του ΦΟΣΔΑ να παραδεχθεί ότι έγινε η προσωρινή και οριστική παραλαβή των εργασιών του έργου.  Δειλά και ταραγμένος ο κ. Κατσαμπίρης το παραδέχτηκε και έφυγε από τη συνεδρίαση του ΔΣ. 
     Αμέσως κατάλαβα ότι κάθε σοβαρό συμβαίνει.  Υπέβαλα αίτηση στο ΦΟΣΔΑ να μου δοθεί το πρωτόκολλο προσωρινής και οριστικής παραλαβής. Ο Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ κ. Κατσαμπίρης μέχρι σήμερα δεν μου απάντησε.

       Η παροιμία λέει όμως, το καλό το παλληκάρι ξέρει και άλλο μονοπάτι. -Γιώργο, πρώην μαθητή μου, είμαι στη δημόσια διοίκηση 30 χρόνια.  Το πρωτόκολλο που δεν μου παραχώρησες, ως όφειλες, ΤΟ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, που έκανε το καθήκον της. Εδώ σταματώ. Η συνέχεια αργότερα, παρότι δεν ήθελα να φτάσουμε εκεί. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.

Έχουμε Πρωτόκολλο προσωρινής Και Οριστικής παραλαβής εργασιών του έργου: 
"Κατασκευή ΧΥΤΑ 3ης ΓΕΝ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ , ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΜΑ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΜΑ ΑΣΤΑΚΟΥ" συνολικής δαπάνης 6.704.754,63 ευρώ ( με ΦΠΑ) συγχρηματοδοτούμενο από Εθνικούς Πόρους ( 25%) και Ταμείο Συνοχής ( 75%) .

        Στο Μεσολόγγι σήμερα την 26-02-2018 οι υπογράφοντες (ακολουθούν τέσσερα ονόματα) που αποτελούμε την επιτροπή που συστάθηκε με απόφαση της Δ/νσης ΤΕΧΝ. Εργων της ΠΕ Αιτ/νιας  για την  οριστική παραλαβή των εργασιών της εργολαβίας της επικεφαλίδας, ΑΠΟΝΤΟΣ του ΚΑΤΣΑΜΠΙΡΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΜΗΧ/ΓΟΥ ΜΗΧ/ΚΟΥ, καθώς και του αναπληρωτή του, αν και κλήθηκαν νομίμως από την πρόεδρο της επιτροπής (σημείωση δική μου, ρωτήστε το Δήμαρχο κ Αποστολάκη να σας ενημερώσει ποια είναι η Πρόεδρος της Επιτροπής

Προβήκαμε 
    Παρουσία του εκπροσώπου του τεχνικού συμβούλου του έργου κ ………… και του εκπροσώπου της αναδόχου …………             Στη ποσοτική και Ποιοτική παραλαβή των εργασιών κλπ της εγκεκριμένης οριστικής μελέτης του έργου και της τελικής επιμέτρησης των εργασιών της. (ακολουθούν παρατηρήσεις)

Το έγγραφο αυτό δεν μπορώ να το δημοσιεύσω ολόκληρο γιατί δεν  αναρτάται στη διαύγεια.  

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
       Η Δημοτική Αρχή υπό το Δήμαρχο κ Αποστολάκη λειτουργεί με αυτό τον τρόπο. 
       Κατόπιν των ανωτέρω ο Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ οφείλει να παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου.  Ο αδύναμος πολιτικά Δήμαρχος κ. Αποστολάκης όφειλε να του είχε ζητήσει την παραίτηση του.   
       Καλώ όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους να ζητήσουν από το κ. Κατσαμπίρη και τον αναπληρωτή του να ενημερώσουν το ΔΣ  και τους Δημότες, γιατί απουσίαζαν στη παραλαβή του έργου. 

-Αντιδήμαρχε κ. Φραδέλο, Πρόεδρε Δ.Κ. Παλαίρου κ. Στάχτιαρη και υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας της Ενότητας Παλαίρου, ΡΩΤΗΣΤΕ τον κ. Κατσαμπίρη να  σας ενημερώσει!

     Αν συμφωνεί ότι όλα είναι εντάξει, όφειλε να ήταν παρών και να συμφωνήσει στην παραλαβή.
    Αν δεν συμφωνεί ότι όλα είναι εντάξει και δεν πήγε τότε είναι αδύνατον να παραμείνει Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ.

   -Δήμαρχε κ. Αποστολάκη, απο το: "ΟΧΙ ΞΕΝΗ ΣΑΚΟΥΛΑ ΣΤΟ ΧΥΤΑ", μετατρέψατε την περιοχή Παλαίρου-Πογωνιάς σε χωματερή της Δυτικής Ελλάδας. -Είστε πολιτικά Αναξιόπιστος!
    -Δήμαρχε κ Αποστολάκη ασφαλώς και γνωρίζατε την απουσία του Προέδρου του ΦΟΣΔΑ. Έχετε το πολιτικό ανάστημα να του ζητήσετε να παραιτηθεί; 

Αγαπητοί Συνδημότες
Ενημερωθείτε- Σκεφτείτε- Αποφασίστε...
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ- ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ..
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
-Καλώ τους Δημοτικούς Συμβούλους της Παλαίρου να εναντιωθούν στη μεταφορά των σκουπιδιών από τη Λευκάδα. 
-Τους καλώ να θέσουν θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο διενέργειας ΤΟΠΙΚΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ.


12 σχόλια:

  1. Kατσαμπίρη παραιτήσου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΩΝ ο υπεύθυνος του χυτα
    ΠΑΡΩΝ στη παχυλή μισθοδοσία του
    ΠΑΡΩΝ στα δικαστήρια κατά του Δήμου
    ΠΑΡΩΝ σε ξενοδοχεία με κόστος διαμονής ωσάν το ΧΙΛΤΟΝ
    ΑΠΩΝ στην παραλαβή του έργου δια το οποίον καθημερινά πληρώνεται.
    ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΣ ΑΚΌΜΑ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρόεδρος της Επιτροπής παραλαβής ήταν η Φιώρου. Πόσες φορές ασχολήθηκε, και πόσες φορές πήγε στο ΧΥΤΑ από το 2011 και μετά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στη παραλαβή δεν πήγαν. Να φτιάξουν όμως και δεύτερο κύτταρο πήραν απόφαση. 'Ετσι δεν είναι ενάρετε και ηθικέ Λάκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το εγγραφο αναφερει το επαγγελμα του δλδ μηχανολογος-μηχανικος για μεγαλυτερη ξεφτιλα....και οχι μονο προεδρος ΧΥΤΑ ντροπη αντι ο χυτα να λειτουργει μονο για τον δημο μας και να μην γινουμε Πυργος ή Κερκυρα το εκαναν πολυεθνικη για λεφτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κ τη πρόβλημα έχει ο κύριος Κατσαμπιρης το αυτοκίνητο το πήρε δώρο. Εάν λέω ψέματα να απαντήσει κ θα του γράψω πως κ τι επώνυμα..?? Ο δήμαρχος τα ξέρει κ αυτός..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Oι άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παλαίρου πως τα ανέχονται όλα αυτά; Φαίνεται μόνο οι μισθοί που λαμβάνουν όλοι τους ενδιαφέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το αυτοκινητο ειναι το προβλημα; εδω εχουμε **διορισμο** αδερφου συμβουλου επι τοσα χρονια κ δεν εχει αντικατασταθεί ακομη;ας ζησει κ καμια αλλη οικογενεια ...τοσα πηρατε πεντε χρονια απο τον Δημο κ τις τσεπες μας χωρις να κανετε κ τιποτα το σπουδαιο.Αλλα τωρα μοκο ουτε φωνη ουτε ακροαση διοτι βλεπω να αλλαζουν *παντα* kolotoumpa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με τα δώρα του ασχολείται ο Γιώργος , που να βρει χρόνο να πάει στη παραλαβή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ειναι πολλα τα δωρα για τον πρόεδρο του ΧΥΤΑ. Παρα πολλα. Και να σκεφτείς οτι δεν τα ξέρουμε ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στα σκουπίδια παίζονται χοντρά λεφτά. Καλά ξεμπερδέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό που έχω να πω εγω και πραγματικά θλιβομαι νευρικά ότι όποιος-α αναλαβει θέση συμβουλου Δημοτικού και μη....αυτοί θα είναι κερδισμένοι...μονάχα αυτοί ανεξαιρέτως κόμματος.Ειναι όλοι τους ιδιοι,καμία ελπιδα....Δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο