Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Αγρίνιο: Ξενάγηση στους χώρους των δωρεών των αδερφών Παπαστράτου (φωτο)



            Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης που διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την εκδημία του Τάσου Παπαστράτου, πλήθος κόσμου βρέθηκε σήμερα το απόγευμα στον αύλειο χώρο των αποθηκών Παπαστράτου επί της οδού Δαγκλή 27, όπου και ξεκίνησε η πρώτη μέρα των ξεναγήσεων σε χώρους δωρεών των αδερφών Παπαστράτου.
      Ειδικότερα η ξενάγηση άρχισε από το διαμέρισμα στο οποίο διέμενε ο Τάσος Παπαστράτος με τη σύζυγό του, στον πρώτο όροφο των αποθηκών.......



   Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε από τον Απόστολο Βετσόπουλο, Δρ. U.C.L., Σ.Σ.Ε. του Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας.
       Σημειώνεται ότι μετά από το διαμέρισμα του Τάσου Παπαστράτου και τον χώρο των αποθηκών, οι πολίτες ξεναγήθηκαν στο Παπαστράτειο Μέγαρο, δωρεά της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ και της οικογένειας Παπαστρατου στη Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου. Το οδοιπορικό συνεχίστηκε μέσω της οδού Παπαστρατου στα Παπαστράτεια Εκπαιδευτήρια, την Βιβλιοθήκη και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

        Η 2η ξενάγηση θα γίνει το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στις 10.00 π.μ. ενώ στις 8.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Χρίστου Σιμάτου «Καπναποθήκες Παπαστράτου – Πορεία στο φως και στον χρόνο» στην Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου.

           Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στις 9.30 π.μ. θα τελεστεί Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρίνιου υπέρ αναπαύσεως των ευεργετών Αφών Παπαστρατου. Θα ακολουθήσει δεξίωση στο Δημαρχείο Αγρινίου και στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Κωνσταντίνου Κονταξή, επίκουρου Καθηγητή Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με θέμα: «Μνήμη Αφών Παπαστρατου» και της Μαρίας Αγγέλη, Δρ. Κοινωνικής Λαογραφίας, Φιλολόγου με θέμα: «Οι Δωρεές της οικογένειας Παπαστρατου».
      Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Παπαστράτειο Μέγαρο με την ευγενική υποστήριξη της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου.

        Δείτε φωτογραφίες από τον χώρο του διαμερίσματος του Τάσου Παπαστράτου και την ξενάγηση στο χώρο των αποθηκών:
https://www.agriniopress.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο