Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Μνημόσυνο για τον Γέροντα Παγκράτιο ΜΠΟΜΠΟΛΗ στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Δρυμού Βόνιτσας | ΦΩΤΟ




ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΟΝΙΤΣΑΝΙΚΗ ΝΟΤΑ- ΚΟΥΤΟΥΡΙΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

    
    Με ευλάβεια τελέστηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Δρυμού Βόνιτσας, το μνημόσυνο του Αγίου Γέροντος Παγκρατίου Μπομπόλη που συμπληρώθηκαν φέτος 12 Χρόνια, από την Οσιακή κοίμηση του.
     Το Σάββατο 10-11-2018 έγινε το μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντος Παγκρατίου (Καθηγουμένου τής Ιεράς Μονής Αγίου Δημητρίου Δρυμού Βόνιτσας) 12 χρόνια από την κοίμησή του.
     Υπάρχουν πρόσωπα που παρ’ ότι έφυγαν από κοντά μας από χρόνια πολλά, διατηρούμε, ισόβια θέλω να πιστεύω, νωπή στη θύμησή μας, όχι μόνο τη φυσιογνωμία, αλλά και τις σκέψεις, αλλά και τους λόγους, τα οράματα, αλλά και την προσωπικότητα και το έργο τους, έργο που άφησαν στο πέρασμά τους από τον μάταιο τούτο κόσμο μας..........



         Ένα τέτοιο πρόσωπο, τι πρόσωπο, μια μεγάλη μορφή της στείρας δυστυχώς εποχής μας, όχι μόνο κατ’ εμένα, αλλά και για άλλους όσους είχαν το ευτύχημα να τον ζήσουν, ήταν και ο μακαριστός Γέροντας Παγκράτιος (Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Δημητρίου Δρυμού Βόνιτσας).
        Ο Παγκράτιος Μπομπόλης υπήρξε μια από τις σπουδαιότερες και αγιασμένες μορφές των ημερών μας. Παρηγορούσε, στήριζε, συμβούλευε, έδινε λύσεις αλλά και βοηθούσε όποιον συνάνθρωπο μας είχε ανάγκη.
Ας έχουμε την ευχή του!...










 
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο