Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Το τέλος του Νόμου Κατσέλη ανακοίνωσε ο Δραγασάκης

Με έμμεσο τρόπο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης ανακοίνωσε το τέλος του νόμου Κατσέλη.
Πάντα θα υπάρχει ένα σύστημα προστασίας της πρώτης κατοικίας, αυτή είναι η πολιτική μας απόφαση», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν έχει αποφασιστεί το τι θα γίνει με τον νόμο Κατσέλη που λήγει κανονικά στα τέλη του έτους.

Πάντως, ο κ. Δραγασάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός νέου νόμου και όχι την παράταση του υπάρχοντος. «Ο νόμος Κατσέλη – Σταθάκη όπως τροποποιήθηκε είναι προϊόν της κρίσης. Εμείς θέλουμε ένα προϊόν για μετά την κρίση που θα συνεχίζει να διασφαλίζει την πρώτη κατοικία», δήλωσε.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τις αναπτυξιακές δράσεις του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης ο κ. Δραγασάκης είπε ότι ακόμη δεν έχουν εξεταστεί ή διάφορες επιλογές καθώς αναμένονται στοιχεία για το πως προχωρούν οι υποθέσεις μετά από τις τελευταίες αλλαγές στον νόμο Κατσέλη που έχουν ως στόχο των εντοπισμό των λεγόμενων στρατηγικών κακοπληρωτών.
Σημειώνεται ότι ο νόμος Κατσέλη ισχύει έως το τέλος του 2018 και επιτρέπει στον οφειλέτη σήμερα να υποβάλει στο δικαστήριο αίτηση και σχέδιο διευθέτησης οφειλών ζητώντας να εξαιρεθεί από την εκποίηση κύρια κατοικία με ή χωρίς προσημείωση ή υποθήκη, με βάση συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Αναφερόμενος στους βασικούς άξονες του σχεδιασμού του υπουργείου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης εστίασε την προσοχή του στα ακόλουθα σημεία:
1) Στην αλλαγή του νόμου για την εταιρική διακυβέρνηση. Ολοκληρώνεται και ένας κύκλος αλλαγών στο εταιρικό δίκαιο, η σωστή εταιρική διακυβέρνηση δεν είναι θέμα μόνο νόμων αλλά και καθημερινής πρακτικής, είπε, προσθέτοντας ότι μπαίνουν οι βάσεις για μια κοινωνικά υπεύθυνη επιχειρηματικότητα
2) Στη σημασία των επενδύσεων, που όπως είπε ο κ.Δραγασάκης, είναι κλειδί για να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Προτεραιότητα μας είναι οι επενδύσεις, με ποιοτικές θέσεις εργασίας και συμβολή στην εξωστρέφεια. Απλουστεύουμε τον αναπτυξιακό νόμο με τροπολογίες, προχωράμε σε νέο νόμο για στρατηγικές επενδύσεις, προσέθεσε μεταξύ άλλων ο κ.Δραγασάκης.
3) Στην επέκταση πρωτοβουλιών δημιουργίας επιχειρήσεων εξ αποστάσεως.
4) Στο θέμα της χρηματοδότησης, μέσω του οποίου δίνεται έμφαση με 35 νέα εργαλεία, συμπληρωματικά στο τραπεζικό σύστημα που θα είναι και η «προίκα» στη Αναπτυξιακή Τράπεζα όταν αρχίζει να λειτουργεί.
Όλα τα νομοσχέδια θα έχουν κατατεθεί μέχρι το τέλος του έτους, ανέφερε στο σημείο αυτό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης. Αναφερόμενος ειδικότερα στην ίδρυση της Αναπτυξιακής Τράπεζας, είπε ότι χάθηκε χρόνος καθώς δεν μπορούσαμε να υπερβούμε ελλείμματα αξιοπιστίας του παρελθόντος. «Χάθηκε επίσης χρόνος επειδή εγχώριες δυνάμεις οικονομικές και πολιτικές ήταν αντίθετες. Πείσαμε όμως και κάμψαμε τις αντιστάσεις. Σύντομα θα έχουμε το νομοσχέδιο, ήδη οι αρμόδιοι ψάχνουν χώρο που θα στεγαστεί η Τράπεζα», τόνισε.
5) Στη σημασία δράσεων για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Δεν περιμένουμε μόνον ξένες επενδύσεις, η ανάπτυξη πρέπει να έχει ως βάση και μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Δημιουργούμε δομή υποστήριξης των ΜμΕ που θέλουν να κάνουν επενδύσεις και στο πλαίσιο αυτό κατατέθηκε ήδη τροπολογία ώστε η δράση να μπει σε εφαρμογή, ανέφερε ο κ.Δραγασάκης.
6) Στις δράσεις του ΕΣΠΑ. Θα έχουμε την ευκαιρία να μπουν δυο δράσεις για μικρές επιχειρήσεις: η μια για επιχειρήσεις για εξαγωγικό προσανατολισμό με ποσοστά ενίσχυσης έως και 70% και η άλλη δράση θα έχει χαρακτήρα επιβράβευσης και απευθύνεται σε επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν, και δεν έκαναν απολύσεις.
7) Στη δράση με διάσταση τα Βαλκάνια, καθώς η ανάπτυξη της Ελλάδος είναι συνδεδεμένη με την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Δημιουργούμε ένα οργανισμό διαβαλκανικής συνεργασίας και ανάπτυξης με στόχο να προάγουμε αυτή την περιοχή ώστε να ενταχθούν τα Δυτικά Βαλκάνια στις ενισχύσεις της ευρωπαϊκής ένωσης.
8) Στον σχεδιασμό του στρατηγικού πλάνου 2020-2030. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία, προετοιμαζόμαστε, είπε ο κ.Δραγασάκης.
 https://www.dikaiologitika.gr

4 σχόλια:

  1. Για να βάλει και τη σφραγίδα της πρωτης φοράς αριστερας...κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη!!!. Απατεώνες και μία ζωή μανούλες στη προπαγάνδα. Ψευτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανωνυμε 8:29, τα στεγαστικα δάνεια ρυθμίζονται.
    Ρωτα και κανέναν που ψάχνει για σπίτι.

    Τωρα αν θες να πάρεις σπίτι με δάνειο που δεν θα ξεπληρώσεις ή αν πήρες άλλο δάνειο με εγγύηση το σπίτι σου, δεν μπορεί κανένας νόμος να σε προστατέψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανωνυμε 1:07 δεν μας απαντας καλυτερα για τα νταουλια που θα βαραγε κατα των αγορων που δεν μπορει να μπει η δηθεν μη μνημονιακη κυβερνηση? Γιατι το 2014 ο τσιπρας αυτα ελεγε Ο ΤΣΙΠΡΑΣ δεν κοροιδεψε τον κοσμακη για τα μνημονια και τα δανεια και τις αγορές? Δες κανενα βιντεο του 2014 να φρεσκαρεις τη μνημη σου. Καποιο βιντεο μηπως απο τα διοδια με το κινημα δεν πλγηρώνω ενω αυξανονται παντου και σε αριθμο και σε τιμη??? Καποιο βιντεο μηπως με τους αγανακτισμενους στη πλατεια?? Έλεγε να μη φοβαται κανενας Ελληνας αυτος θα σκισει τα μνημονια θα σκισει τα ΕΝΦΙΑ, θα βαραει νταουλια αγορές και κανενα; σπιτι σε χερια τραπεζίτη. Χιλιαδες σπιτια χανονται χιλιαδες λογαριασμοι κατασχονται, αυξανονται οι συμβασιουχοι συριζαιοι τυπου καρανικα παπαλα οι αγορες παπαλα οι ΕΝΦΙΑ, διαλυει τη μεσαια ταξη με φορους για να μαζευει πεονασματα και να δινει ψιχουλα καθε δεκεμβριο με επιδοματα όπως στη σοβιετικη ενωση για να ελεγχει τη φτωχη μαζα και τωρα θελει 10000 δημοσιους στη θεση των παπαδων...του ευλογησον η αριστερα του Κυρίου. Αυτο και αν ειναι ανεκδοτο σημερινο.Αντε να φυγουν γρηγορα γιατι αυτος ο θιασος δεν παραγει αλλο γελιο πλεον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://xiromeronews.blogspot.com/2018/11/10-4.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο