Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Καταγγελίες από κατοίκους για γελάδια που μπαίνουν επί μέρες στο Νεκροταφείο του Μύτικα

Φωτογραφία αρχείου από τις 28 Αυγούστου 2016, που είχαμε αναδείξει το θέμα (δείτε εδώ), με κοπάδι από πρόβατα τότε να βόσκουν αμέριμνα στο Νεκροταφείο του Μύτικα.

Απο MYTIKAS PRESS

           Απαράδεκτη η κατάσταση που επικρατεί εδώ και ημέρες στο Νεκροταφείο Μύτικα, με κοπάδια γελάδια να μπαίνουν στον χώρο και να έχουν προκαλέσει πολλές καταστροφές. Δεκάδες οι διαμαρτυρίες που δεχτήκαμε από αγανακτισμένους κατοίκους και γνώμη μας είναι ότι αυτή η εικόνα είναι εξόχως προσβλητική για όλους μας. Είναι θέμα σεβασμού, ανθρωπιάς και προπάντων πολιτισμού.
      Το πρόβλημα προκαλείται από δύο αιτίες: Από ιδιοκτήτες των κοπαδιών που δεν επιτηρούν ως πρέπει τα κοπάδια τους και από την έλλειψη επαρκούς περίφραξης  στο Νεκροταφείο του Μύτικα........



         Η ευθύνη των Νεκροταφείων ανήκει αποκλειστικά στο Δήμο, που εισπράττει και το ανάλογο ανταποδοτικό τέλος από τους δημότες, το οποίο είναι περίπου 24.000 € το χρόνο για όλα τα Νεκροταφεία και αυτό κάθε χρόνο ο Δήμος το διαθέτει όλο για καθαρισμούς χόρτων, με απ' ευθείας αναθέσεις σε εργολάβους και το τι γίνεται με αυτούς τους καθαρισμούς τα γνωρίζετε όλοι. Προσφεύγουν στο διαδίκτυο οι κάτοικοι για να καθαριστούν τα Νεκροταφεία, όταν η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο.
          Γνώμη μας είναι ότι ο καθορισμός των Νεκροταφείων πρέπει να γίνεται κατόπιν μειοδοτικού διαγωνισμού που να τα περιλαμβάνει όλα ή ακόμη καλύτερα να εφαρμόσουμε και εμείς τη λύση που κατά κόρον εφαρμόζουν άλλοι Δήμοι, με το δικαίωμα που έχουμε από την νομοθεσία να προσλαμβάνουμε άτομα για 5 μεροκάματα το μήνα, σύμφωνα με την παράγραφο 2, του άρθρου 5, του Ν. 2527/1997, ώστε έτσι να δώσουμε και δουλειά σε ανθρώπους ντόπιους.
       Εμείς τι κάνουμε; Τα δίνουμε απ' ευθείας ανάθεση και τα Νεκροταφεία τα καθαρίζουν ποιοι; -Ρωτήστε τους Προέδρους να σας τα πουν ποιοι τα καθαρίζουν, μην τα πούμε εμείς και μας κατηγορήσουν κάποιοι ότι παραπληροφορούμε.
       Τι μας εμποδίζει να το κάνουμε με διαγωνισμό ή με τα μεροκάματα, για μία ανάγκη όχι έκτακτη και κατεπείγουσα, αλλά γνωστή και προγραμματισμένη για κάθε χρόνο;

   Μέχρι τώρα για καθαρισμό χόρτων στα Νεκροταφεία έχουν δοθεί 101.039,03 €, με απ' ευθείας αναθέσεις σε εργολάβους.

101.039,03 € για καθαρισμό Νεκροταφείων Δήμου Ξηρομέρου.

            Με αυτό τον τρόπο θα περισσέψουν σίγουρα κάποια χρήματα από τα 24.000 €, ώστε να μπορούμε να κάνουμε και κάποιες άλλες εργασίες που απαιτούνται στα Νεκροταφεία, όπως καλή η ώρα στο Νεκροταφείο του Μύτικα, που απαιτείται να μπει μία διπλή σωλήνα λίγων μέτρων στην υπάρχουσα μάντρα που είναι προς τον δρόμο, ώστε να ψηλώσει και να μην μπορούν να μπαίνουν τα ζώα μέσα.

https://mytikaspress.blogspot.com/

1 σχόλιο:

  1. Είναι το συνεργείο του Αναγνωστόπουλου αυτό μην ομιλείτε παρακαλώ αφήστε τον κόσμο στην κοσμάρα του.................

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο